פרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/12/2014 | 20:43 | מאת: רונן

שלום רב, ברצוני לברר מתי נכון, רצוי וכדאי לקחת פרוביוטיקה, מבלי שתהיה בעיה ספציפית כלשהי. אני בשנות ה- 50 לחיי. האם יש הבדל מהותי בין מיני הפרוביוטיקה למיניהם, ג'ארו-דופילוס, למשל, ואחרים?האם לאדם במצבי רצוי ליטול פרוביוטיקה באופן קבוע או לזמן קצוב, ואם כך, לכמה זמן ובאיזו רמת מינון סבירה?

27/12/2014 | 16:24 | מאת:

שלום רונן, באופן כללי ובמצב בריאות תקין אין סיבה ממשית לקחת פרוביוטיקה. לא יזיק כנראה, אך גם אין שום המלצה רשמית בעניין. ישנו הבדל בין מיני החיידקים (מינים שונים של ג'ארו דופילוס תומכים בעיקר במערכת העיכול, למשל) ולמחקר יש עוד דרך ארוכה לעבור בשטח זה, ולמעשה, כעת זהו הנושא ה"חם" בעולם התזונה: השפעת החיידקים המאוכסנים בגופנו והשפעתם על הבטי בריאות שונים. במצבי מחלה מסוימים, מחלות במערכת העיכול או לקיחת אנטיביוטיקה למשל, ישנה תרומה בריאותית בלקיחת פרוביוטיקה, אך שאלת על מצב תקין ללא בעיות ספציפיות כלשהן, ולכן זוהי תשובתי. רק בריאות, שירה