פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה

יש לו בעיות של שחיקת שיניים, מקפידה על היגיינה. הבנתי שעגבניות הן חומציות עבור השיניים האם רוטב עגבניות הוא חומצי באותה מידה? האם חימום של העגבניות או של רוטב העגבניות נגיד במקרה של שקשוקה מפחית מההרס של החומציות עבור זגוגית השן?

שלום נטע, בעיקרון, כל אוכל מעלה רמת חומציות (גורם שינוי ברוק), כך שלא ממש משנה מה אוכלים, רמת החומציות בפה עולה. שתיית מים לאחר הארוחה או לעיסת מסטיק ללא סוכר יכולה לעזור בעניין. הסייג היחיד הוא לעיסת לימון, שבהחלט לא מומלצת וגורמת נזק לשן בתאבון

30/07/2015 | 11:56 | מאת: מירי

האם משקאות מוגזים גורמים להרחבת הקיבה?האם יש דבר כזה הרחבת הקיבה וממה היא נגרמת?מדוע לאנשים שעברו קיצור קיבה אסור משקאות מוגזים?תודה מראש על הסבר מעמיק

לאנשים שעברו ניתוחים בריאטרים שונים (קיצור קיבה), במיוחד שרוול ומעקף קיבה יש הנחיות להימנע ממשקאות מוגזים בדיוק מהסיבה של חשש שאתה מתאר להרחבת הקיבה. לאנשים עם קיבולת קיבה נורמלית (ללא ניתוח) העניין פחות רלוונטי, למרות שאפשר להרגיש בבירור את הבטן מתנפחת לאחר שתיית משקאות מוגזים במיוחד אם השתייה היא על בטן ריקה. הנזק בשני המצבים הללו היא שאם הקיבה מתנפחת לעיתים קרובות, היא "מתרגלת" וזה עלול להוביל לאכילת מיותרת בגלל שתחושת השובע תתקבל לאחר כמות מזון גדולה יותר מהנחוץ. לכן במיוחד למנותחי "קיצור קיבה" ההנחיה היא הימנעות מוחלטת משתיה מוגזת. ותודה לשני שטיין, דיאטנית קלינית - חטיבה כירורגית

04/08/2015 | 23:35 | מאת: מירי

האם אצל אנשים רגילים ללא עודף משקל המצב דומה?ככל שיעמיסו יותר אוכל הקיבה תתרחב והם יצטרכו כמות גדולה יותר של מזון כדי להיות שבעים?והאם אצל אנשים רזים שאוכלים מעט . גודל הקיבה מצומצם יותר ולכן הם מרגישים שובע יותר מהר.?

29/07/2015 | 10:29 | מאת: שרית

שלום, האם אוכל לשלוח אליכם את פירוט התזונה היומית הקבועה שלי, ע"מ שתוכלו לומר לי אם תזונה יומית זאת מתאימה לי? רמת הסוכר שהתגלתה אצלי היא 140, ולפני שאני מתחילה בנטילת תרופות, הייתי רוצה לנסות ולאזן את הרמה באמצעות ירידה במשקל ותזונה מתאימה ? יש אפשרות לשלוח ? תודה, שרית .

30/07/2015 | 12:10 | מאת:

שרית יקרה, לא יהיה נכון שנעשה מה שאת מבקשת. אני ממליצה לך מאוד אבל לקבוע תור עם דיאטנית מומחית לסוכרת בקופת חולים בה את חברה, או אם אין לך ותכתבי היכן את גרה נשמח להמליץ לך. אותה דיאטנית לא רק תבדוק מה שבקשת, אלה גם תוכל להדריך ולסייע וללוות אותך ככל שיידרש. בהצלחה והרבה בריאות.

29/07/2015 | 09:57 | מאת: אילנה

שלום רב בגלל כתרים בפה מקדימה קשה לי לנגוס בפרי שלם, לכן אני חותכת אותו ל4 חתיכות. האם זה פוגע בויטמינים או מעלה את הערך הגליקמי שלו?

30/07/2015 | 10:29 | מאת:

שלום אילנה, אם את אוכלת את הפרי זמן קצר לאחר החיתוך הפגיעה בויטמינים היא זניחה, ולא מעלה ערך גליקמי. בשלב הזה ניתן לצרוך פירות רכים יותר (ויש שפע בקיץ) או מבושלים/מרוסקים

שלום, אני בת 36, לפני שבוע וחצי התחלתי דיאטת raw food והתמכרתי לאכילת פירות וירקות. נהניתי מכל שניה ולא הייתי רעבה. אחרי שבוע החלטתי לחזור לאכול בשר והתחלתי לאכול ביצים ודגים. הבעיה היא שלא בא לי. הרו פוד פי מאה יותר מספק אותי ואני לא נהנית מהדגים והביצים. מס שאלות: 1.האם אכילת כבד בקר פעם בשבוע תאפשר לספוג את כמות הבי 12 הדרושה, ומה צריך לצרף לארוחה שהספיגה תהיה מיטבית? שמעתי על מיץ לימון האם יש אמת? 2. האם אכילת ירקות פירות נבטים ומעט אגוזים, שמן זית ולימון, יכולים לספק את החלבונים הנדרשים? כיצד אפשר לספק חלבונים רק מרו פוד? אודה לתשובה מפורטת טרי

הי טרי, אמנם בכבד בקר יש כמות גבוהה מאוד של B12 אבל אני לא בטוחה שהייתי ממליצה על כבד בקר בתדירות של פעם בשבוע. הספיגה של הויטמין מורכבת וייתכן ומיץ לימון יעזור. כדאי לעשות בדיקת דם ולבדוק חוסרים, וניתן גם לתסף דרך טבליות. בנוגע לחלבונים, על פניו לא נראה כי המזונות שציינת יספיקו, אבל הדבר תלוי גם בכמויות מהן את אוכלת וגם במשקלך, רמת הפעילות והגיל. צריך לחשב באופן פרטני בהתאם ליומן אכילה מפורט. ממליצה להגיע לדיאטן/ית, גם אם למס' קטן של פגישות/פגישה בודדת, על מנת להבין עקרונות חשובות ו"מזונות מפתח" אותם כדאי לך לשלב באופן קבוע על מנת לא להגיע לחוסרים בהצלחה

28/07/2015 | 12:37 | מאת: ג

שלום רב, כידוע לי אכילה של דבר מה שומני ו/או חלבוני כגון אגוזים לדוגמה לצד פחמימה פשוטה כמו סוכר מאטה את עליית הסוכר בדם וקפיצת האינסולין. לאחרונה שמעתי ששילוב כזה של שומן עם סוכר מקפיץ את הסוכר מהר מצד אחד אך מצד שני הסוכר יורד לאט כלומר שהסוכרים בדם נשארים לאורך זמן גבוה יותר מאשר אם היינו אוכלים סתם פחמימה פשוטה שבה העליה והירידה מהירים..האם זה נכון? אשמח להסבר

13/08/2015 | 12:51 | מאת:

שלום לך, לא שמעתי על עניין ה"קפיצה" אחרי אכילת סוכר עם שומן. באופן כללי, אכילת פחמימה בצירוף חלבון/שומן ובוודאי סיבים תזונתיים תאט את עליית הסוכר בדם, אך ישנם עוד פרמטרים כגון כמויות מכל דבר, סוג הפחמימה, מה אכלנו קודם ומתי, ועוד ועוד, עד חיידקי המעי שלנו שמגיבים אחרת אצל כל אחד.

27/07/2015 | 23:26 | מאת: יניב

טוסטסטרון אצלי נמוך 7.8 שמעתי שיש תוסף תזונה טבעי בשם גנסינג האם זה כדאי?

30/07/2015 | 12:06 | מאת:

יניב שלום, לפני שרצים לפתרונות יש להבין מה הגורם לבעיה. לא ציינת מה גלך, אז אתייחס באופן כללי. מבחינה תזונתית גורם לבעיה כזו יכול להיות רזון מוקצן, בעיקר אחוזי שומן גוף נמוכים מהמומלץ (במידה ואתה למשל עוסק בבניית שריר). אני ממליצה שתבדוק עם דיאטנית או פיזיולוג ספורט מה מצבך מבחינה זו.

27/07/2015 | 00:40 | מאת: רפי

שלום רב, בבדיקת דם לפני כחצי שנה התגלה לי חסר חמור של ויטמין D. היו לי רק 8 יחידות בדם, כשהנורמלי הוא כמה עשרות. התחלתי ליטול ויטמין בנטילה שבועית של 16,000 יחב"ל. השבוע נבדקתי והתברר שיש לי עכשיו רמה של 51 בדם. השאלה היא האם להמשיך באותו מינון של 40 טיפות שבועיות של 400 = 16,000? או להפחית את הכמות הניטלת? ואם כן - לכמה? תודה רבה!

27/07/2015 | 16:25 | מאת:

רפי שלום, אם הבדיקות הן בננוגרם/מ"ל, אז התשובה היא שבהחלט לא להמשיך במינון הנוכחי, ולקדת למינון של 1000 IU ליום. אם הבדיקות הן ביחידה של ננומול/ ליטר, אז הנורמה הרצויה שאפשר להעגיע אליה היא סביבות 80. בדוק בבקשה את היחידות של התוצאות שקיבלת (המעבדה קובעת) ולפי זה תדע.

26/07/2015 | 14:13 | מאת: אילנה

שלום רב האם עגבניה בנונית בסלט מותר לחולי סכרת או פחות? בתודה מראש

27/07/2015 | 16:01 | מאת:

בהחלט מותר

שלום רב, אני בן 31 עם BMI תקין. מזה שנתיים הצטבר לי שומן תוך בטני מכוער ממש. ברצוני לדעת באיזו דיאטה להלך ולכמה זמן כדי שאוכל להוריד את הבטן ולהיכנס למשטר אימוני מאסה בחדר כושר. אודה לתשובה מפורטת גם לתפריט. למען הסר ספק - ד"ר דיוויס הוא מחבר הספר WHEAT BELLY.

שלום לך, עשיית "דיאטה" ו"לכמה זמן" אינה מספקת. לא לטווח הרחוק כמובן ועלולה לגרום נזקים בטווח הקצר. מתן תפריט ברשת ללא הכרות אישית עם המטופל (רקע רפואי, תזונתי, תרבותי, סדר יום, העדפות ועוד ועוד ועוד) אינו אחראי כלל וגם בדר"כ לא ישים. ממליצה לך, אם העניין חשוב לך וברצונך לשמר את התוצאות לאורך זמן, להבין כי מדובר כנראה בשינוי הרגלים (דבר הלוקח זמן) והמשך התנהלות כזו(לחיים, בעצם), וכדאי מאוד לעשות זאת בעזרת איש מקצוע- תזונאי/ת + מאמן/ת כושר בהצלחה

23/07/2015 | 13:13 | מאת: שירה

שלום. אני בת 47 ובשנים האחרונות סובלת מדימום כבד במחזור. המחזור מגיע בתדירות לא קבועה של 19-27 יום, כך שאני מרגישה שהוא די מנהל לי את החיים ומגביל אותי. בנוסף, אני סובלת מאנמיה ומטופלת בוינופר אחת לחצי שנה בערך. אני טבעונית ומקפידה על תזונה בריאה בלבד.כולל מיץ סלק כמעט כל בוקר. לאחרונה, רופאת הנשים שלי הציעה לי לקחת פרוברה בכדי להפחית את הדימום ולהסדיר את המחזור. מאוד קשה לי רעיונית עם נטילת הורמונים אך מצד שני לא יכולה להמשיך כך. האם זה הכרחי או שניתן לטפל בבעיה בדרך טבעית יותר? תודה רבה.

27/07/2015 | 21:56 | מאת:

שלום שירה, אני מבינה שאת מטופלת אצל רופאת נשים, ואין בעיה חריגה. לכן אני מניחה לפי התיאורים שלך שזה מתאים למצב בו הגוף מתקרב לגיל המעבר. הדימום הלא סדיר והחזק אופייני, והרופאה שרוצה להקל עליך מציעה פשוט הסדרה חיצונית בעזרת גלולות - שנשמע הגיוני. אבל לשיקולך כמובן, אני מבינה אותך. את יכולה תמיד להתייעץ ולקבל עוד חוות דעת. לגבי תיסוף טבעי חלופי, הרוב שקיימים מיועדים לגלי חום. לגבי מחזור - שמעתי על משהו חדש, אבל אני לא מכירה עדיין משתמשים. את יכולה אבל לנסות להשיג משהו שנקרא "פוסטי" - כמוסות של תערובת צמחים שאמורה להקל על המחזור. של חברת Trimavera

27/07/2015 | 21:56 | מאת:

שלום שירה, אני מבינה שאת מטופלת אצל רופאת נשים, ואין בעיה חריגה. לכן אני מניחה לפי התיאורים שלך שזה מתאים למצב בו הגוף מתקרב לגיל המעבר. הדימום הלא סדיר והחזק אופייני, והרופאה שרוצה להקל עליך מציעה פשוט הסדרה חיצונית בעזרת גלולות - שנשמע הגיוני. אבל לשיקולך כמובן, אני מבינה אותך. את יכולה תמיד להתייעץ ולקבל עוד חוות דעת. לגבי תיסוף טבעי חלופי, הרוב שקיימים מיועדים לגלי חום. לגבי מחזור - שמעתי על משהו חדש, אבל אני לא מכירה עדיין משתמשים. את יכולה אבל לנסות להשיג משהו שנקרא "פוסטי" - כמוסות של תערובת צמחים שאמורה להקל על המחזור. של חברת Trimavera

23/07/2015 | 12:43 | מאת: מירי

שלום. אני בת 35, 1.60 שוקלת 60 ק"ג. עוסקת בספורט. אני לא אוכלת ולא אכלתי מעולם פירות וירקות. גם בשר אני כמעט ולא אוכלת. התזונה שלי מורכבת בעיקר מתפוחי אדמה, קטניות, אגוזים, טחינה, ביצים, טונה, לחם מחיטה מלאה והמון המון מתוקים. אני פשוט מכורה למתוק וכל ניסיון להיגמל ממנו לא צלח. שתייה מתוקה ואלכוהול אני לא צורכת כלל וגם לא חטיפים מלוחים. גם לא מעשנת. המוגלובין שלי כמובן כמעט תמיד חורג מהנורמה ועולה רק כשאני לוקחת תוספי ברזל, אולם איני מצליחה להתמיד בנטילתם בגלל תופעות הלוואי הקשות. שאלתי היא - אילו תוספים כדאי לי לצרוך.

23/07/2015 | 15:23 | מאת:

שלום מירי, ייתכן וישנם חוסרים במינרלים וויטמינים מסוימים בשל דפוס האכילה שלך. כדי לוודא מה חסר ולתסף באחריות כדאי לגשת להערכה אצל דיאטן/ית קלינית וכן לערוך בדיקות דם מקיפות. לגבי ברזל, ישנם סוגים רבים של תוספים, גם ברזל נוזלי שאמור לגרום פחות תופעות לוואי אם בכלל. בהצלחה

23/07/2015 | 12:38 | מאת: אביביה

שלום, איכן נתן לקנות קינואה אדומה? חיפשתי בעדן טבע ובסופר סל גרין ולא מצאתי גם בשאר הסופרים הרגילים כמו מגה, סופר סל וכולי... אין. תודה

23/07/2015 | 15:17 | מאת:

שלום אביבה, ייתכן ובשל בעיות בעדן טבע לא מצאת את המוצר, או שהיה חוסר ספציפי, איני יודעת. בדר"כ ניתן למצוא קינואה במקומות אלו אבל אם לא מצאת נסי בחנויות טבע נוספות (ואולי כדאי להתקשר לפני הגעה, כדי לוודא)

22/07/2015 | 20:10 | מאת: חנה

שלום רב האם אכילת כמות קטנה של רבע בצל בסלט מידי ערב משמינה?

23/07/2015 | 14:34 | מאת:

לא, ממש לא

22/07/2015 | 15:11 | מאת: שי

האם הדוחן והאמרט מכילים גלוטן ועמילן? ומה היתרונות התזונתיים שלהם? כמה הם באמת בריאים? תודה

23/07/2015 | 16:33 | מאת:

שלום שי, עמילן כן, ולגבי הגלוטן- נחשבים לדגנים במחלוקת, אבל בעיקר בגלל זיהום (זיהום בגלוטן בעת העיבוד- קציר, טחינה וכד') אבל ככה"נ בטוחים לשימוש ונחשבים אופציות טובות לצליאקים וכן, שווה לשלב אותם בתזונה היומיומית, מכילים שפע של ערכים תזונתיים טובים, יותר מדגנים אחרים הנפוצים על שולחננו (כגון אורד, לדוג') בתאבון

21/07/2015 | 21:22 | מאת: אביבה

זה נכון שאם אני שוטפת אורז לפני הבישול אז ככה אני מוציאה ממנו את העמילן? אם כן- אייך עלי לשטוף את האורז ולמשך כמה זמן כדי להוציא ממנו את כל העמילן ושלא ישאר כלל עמילן? האם השריה במים לכמה שעות גם טובה? תודה

27/07/2015 | 16:14 | מאת:

שלום אביבה, זה נכון, באופן חלקי (תלוי בכמה מים ובכמה זמן, אך אני לא חושבת שתצליחי להוציא את כל העמילן, וגם אין סיבה)

20/07/2015 | 22:31 | מאת: מור

שלום, האם נכונה הטענה שתירס (לא משומר אלא טרי וטבעי) נחשב לזמון לא כל כך בריא משם שהוא מכיל עמילן? אני מאוד אוהבת תירס טרי אבל נמנעת ממנו בגל שמכיל עמילן. לכן גם לא אוכלת תפוח אדמה/בטטה/אורז. באשר לתירס- האם הוא מזון בריא? אם כן אז מה בריא בו? מה יתרונותיו התזונתיים? ומה בנוגע לעמילן? אני סתם חוששת לצרוך אותו? האם יש לעמילן בעצמו יתרונות תזונתיים? תודה

23/07/2015 | 16:46 | מאת:

שלום מור, איני יודעת מה פשר החשד בעמילן.. בסה"כ פחמימה מורכבת, חומר השימור האנרגטי בצמחים, מזינה ומספקת לנו אנרגיה. אין שום סיבה להמנע ממנו ובטח לא מתירס טרי וטבעי וטעים. כמו כל מזון מהצומח, התירס מכיל הרבה ויטמינים ומירלים, כמות חלבון יפה יחסית (ל100 גר') ובעל נוגד חמצון חשוב בשם לוטאין. בקיצור, בתאבון

20/07/2015 | 12:15 | מאת: טלי

שלום בנוגע לאורז, נגיד ועלי לבחור לקחת סוג אחד של אורז לאי בודד :) איזה אורז נחשב לבריא מבין כולם ולמה? אורז לבן, בסמטי, הודי, ארוך, מלא, אדום, שחור, פרסי..... אגב, עד היום נמנעתי מאורז והעדפתי קינואה כי באורז יש עמילן. האם נכונה הטענה שעמילן אינו בריא? תודה

23/07/2015 | 14:56 | מאת:

הי טלי, מצטערת לאכזב אותך, אני לא יכולה להכתיר אף אורז (או אף מזון, בכלל, כפריט יחיד) לקחת לאי בודד... אם כבר, אז רשימה של כמה סוגי מזון והירקות היו מככבים בראשה (וגם, שימי לב, "ירקות" כקבוצה, לא ירק ספציפי) בכל מקרה, הבסמטי, המלא, הבסטמי המלא והאדום בעלי ערכים תזונתיים טובים אין מה להמנע מעמילן, שהוא מקור פחמימה חשוב ונפוץ בתזונתנו, (ונמצא גם בקינואה) בתאבון

20/07/2015 | 11:43 | מאת: נטע

שלום, הילדים שלי בני 4 ו 6 , התחילו לאהוב ביצת עין (ראו את בעלי אוכל) האם זה מזיק ? לא בריא ? מדובר כמובן בחלמון נוזלי...

30/07/2015 | 09:50 | מאת:

נטע שלום! מצרפת הנחיות של מועצת הלול: http://www.ofot.org.il/page_13760 כן, יש סיכון (מחושב) לסלמונלה. סכנה גדולה יותר למי שתפקוד מע' החיסון ירוד. בביצים מסומנות שנשמרו בתנאים נאותים כמעט ואין סכנה. השיקול הוא משפחתי שלכם. חינוכית, אם אבא אוכל, אז קשה לומר לא לילדים... אצלי בבית הילדים באותם גילאים כן אוכלים. כמו אבא וכמו אמא :-) בברכה, נועה

20/07/2015 | 02:06 | מאת: נונה

שלום, אני טבעונית ונוסעת לטיול אתגרי בחו"ל, חייבת חלבון מיד אחרי פעילות גופנית מאומצת וגם להעביר את הזמן בהשלמת חסרים כיוון שלא יהיו לי הרבה אופציות אחרות (האבקת חלבון טבעי שקניתי דוחה אותי, וטופו לא בא בחשבון- מחפשת אוכל יבש זמין). לכן חשבתי על פתיתי שמרי בירה שאוכל להביא מהארץ עם אחוז חלבון גבוה (49% ל-100 גרם). אם כן כמה כפות ביום מומלץ לקחת כדי לקבל את כל הכמות הדרושה? והאם אוכל פשוט לבלוע את החומר יבש בלי לבשל או להרתיח במים? תודה

23/07/2015 | 16:27 | מאת:

שלום נונה, קודם כל, כיוון שאיני יודעת פרטים נוספים להערכת דרישה לחלבון אני מעדיפה שלא לציין כמות ספציפית של כמות מומלצת. לעניין שמרי הבירה- הם באים בצורת אבקה ובדר"כ מוספים לתבשילים (או מעל מנה מוכנה), אם כי אפשר לצרוך אותם גם כך. לא בטוחה שהטעם יהיה קביל.. אבל, הם אינם מומלצים לצריכה באופן קבוע בגלל כמות גבוהה של זרחן. מידי פעם זה בסדר, ובכל כפית יהיו כ3 גר' של חלבון יש חטיפי חלבון שאפשר לקחת או לנסות אבקת חלבון טבעונית אחרת, ונראה לי חשוב (תלוי לכמה זמן את נוסעת, עצימות הטיול ומה ניתן למצוא במקום אליו את נוסעת) לתכנן ולהערך מראש.

19/07/2015 | 19:06 | מאת: מיטל

שלום רב , יש לי במקפיא קמח תירס שפג תוקפו לפני חודש וחצי . האם לזרוק או שעדיין בטיחותי לשימוש? בתודה מראש...

23/07/2015 | 14:36 | מאת:

לדעתי עדיף לזרוק

19/07/2015 | 12:48 | מאת: יעל

לפורום שלום עשיתי בדיקות דם לאחרונה ( הייתי 8 שעות בצום לפני הבדיקה , ולא שתיתי מספיק מים ) ביום לפני הבדיקה אכלתי לפחות 3 מנות אבטיח ורמת הסוכר יצאה לי 102 , שאר הערכים תקינים ( כולל טריגליצרידים וכולסטרול ) אני בת 56 , ומשתדלת להימנע מצריכת סוכר ( שתיה ובכלל ) , התפריט שלי עשיר בסיבים תזונתיים , לפעמים בקיץ מעט יותר פרי .מבצעת פ. גופנית - הליכה . מה מומלץ מבחינת תזונה ע" מ להוריד את ערכי הסוכר ? תודה .

23/07/2015 | 15:37 | מאת:

הי יעל, כיוון שהתוצאה של בדיקת הסוכר אומרת בעצם שאת בסיכון לסכרת (מה שנקרא- קדם סכרת), טוב שאת ערנית ורוצה לשפר את המצב (ההפיך). אני מסייגת ואומרת שמשנה גם האם תוצאה זו חזרה על עצמה בבדיקות אחרות בעבר, היסטוריה משפחתית ועוד שאר גורמים שיכולים להעיד שאת בסיכון לסכרת. ממליצה לך בחום לגשת בהקדם לדיאטן/ית ע"מ לעשות יחדיו תפריט מסודר ולבדוק מה אפשר לשנות מבחינת התפריט והרגלייך הבריאותיים ע"מ לעזור בעניין זה. סוכר נמצא במזונות רבים בתפריטנו בצורות שונות כך שגם אם נמנעים מסוכר פשוט כמו במיצים ישנם מקורות נוספים. יש חשיבות לסוג הפחמימה (שבגוף הופכת לסוכר), כמות, עם מה נאכל ואפילו באיזה שעה, מה גם שעכשיו גם יודעם שגם לחיידקי המעי שלנו יש השפעה.. בקיצור, העניין מורכב יותר מתשובה בפורום אינטרנטי, ולכן ממליצה לגשת לייעוץ אישי מסודר. בהצלחה

14/07/2015 | 19:35 | מאת: ענת

שלום רב האם הקליפה של אגוזי לוז רעילה, אי אפשר לקלף אותם,כמו למשל שקדים האם אכילה של אגוזי לוז עם הקליפה יכולה גם להזיק? תודה ענת

16/07/2015 | 14:09 | מאת:

שלום ענת, לא מכירה מידע כזה. קשה מאוד לקלף את הקליפה של אגוזי לוז (ואם כן, ניתן רק בתהליך הכולל חימום כלשהו של האגוזים, דבר שהוא מאוד לא רצוי עקב חימצון השמן בתוכם) ולכן אני מניחה שזה בסדר.

14/07/2015 | 13:22 | מאת: לילך

שלום, בעלי בן 38 ובמעקב דיאטנית בעקבות עודף משקל. הומלץ לו להרבות באכילת ירקות ואכן כל בוקר פותח ב"צלחת בריאות" הכוללת ירקות חיים : עגבניה, מלפפון, פלפל וגזר. השאלה היא האם יש מגבלה על כמות הגזרים שכדאי לאכול ביום? אם הוא אוכל כ 5 גזרים שלמים במהלך היום (זה נותן לו תחושת שובע) - האם זה עלול להזיק? (שמעתי שאכילה מרובה של גזרים עלולה לגרום לגוון עור כתום...) האם ישנה מגבלה על כמות הגזרים או ירק אחר שרוצים לאכול? תודה מראש!

16/07/2015 | 13:30 | מאת:

שלום לילך, כל הכבוד לבעלך על ההתגייסות לטיפול, פתיחת היום בירקות זה מצוין (גם שילובם בהמשך היום..) אבל, על מנת להנות מיתרונותיהם הרבים כדאי מאוד לגוון בסוגי הירקות. יש שפע של ירקות בארצנו ולכל אחד תרומה מיוחדת. אם ינסה לצרוך ירקות מ5 צבעים כל יום ולגוון בכל קבוצת צבע מובטח כי כמות הגזרים תרד. בגזר ערכים קלוריים גבוהים יותר מן הירק הממוצע, ולכן אולי כדאי קצת למתן בצריכתו, או לפחות "לקחת אותו בחשבון" בכמות כזו. (רק לשם הדוג', ב5 גזרים קטנים מאוד כמות קלוריות בכפרוסת לחם עם ממרח). אין בזה נזק, רק כדאי באמת לפנות מקום לעוד ירקות חשובים. בהצלחה

לכל יום לארוחת צהריים . תודה.

שלום לך, איני יודעת היכן אתה גר ומה נמצא בסביבתך, ולכן עונה באופן כללי בלבד. לרוב, (ולצערי) מזון מוכן ומזון בריא אינם הולכים יחד.. ואם כן, המחיר בדרך כלל גבוה יותר, מה שמקשה על צריכה יומיומית. לא ממליצה באופן יומי על אוכל ישראלי מהיר (כמו שווארמה או פלאפל), אבל במסעדות "פועלים" ניתן לפעמים למצוא מזון ביתי איכותי כגון אורז ושעועית. ישנם מקומות המוכרים סלטים בהרכבה עצמית- תוספת חלבונית של ביצה/גבינה/טונה/טופו ורוטב בשליטה אישית יכולים אולי להוות אלטרנטיבה טובה. באופן יומיומי- כדאי לנסות ולבדוק את האפשרות להביא אוכל מהבית, לפחות בחלק מן הימים. בהצלחה ובתאבון

12/07/2015 | 07:26 | מאת: אסי

שלום, שמעתי שלאכול יותר מידי סיבים תזונתיים זה לא טוב למערכת העיכול. אני אוכל כל יום תפריט קבוע שכולל: בוקר - קווקר בכמות של כוס קפה שחור + אגוזים בצהריים 10 כפות של קטנייה סה"כ 6 פרוסות לחם מלא במהלך היום 10 סוגי ירקות ביום תפוח ו-4 תמרים ביום האם זה יותר מידי?

12/07/2015 | 15:26 | מאת:

שלום אסי, הערכתי את כמות הסיבים היומית שלך בכ-60 גר' ליום. באם אלו המקורות היחידים לסיבים בתזונתך ואתה עד גיל 50, זוהי כמות של פי 1.5 יותר ממה שנחשב כמספק לבריאות תקינה (אגב מעל גיל 50 הערך עומד על 30 גר' ליום) אם אין לך תסמינים במערכת העיכול שמפריעים לך ובדיקות הדם שלך טובות אני לא רואה מניעה להמשיך ולצרוך כמות זו

12/07/2015 | 20:54 | מאת: אסי

יש לי לפעמים בעיות במערכת העיכול שבמתבטאת ביציאות תכופות בבוקר ועד לא מזמן שלשולים דמיים. האם זה יכול להיות קשור?

12/07/2015 | 00:59 | מאת: שירה

שלום רב, אני בת 46 עומדת לעבור ניתוח להוצאת הרחם בשיטה בטנית בימים הקרובים. רציתי לקבל הנחיות איך להכין את עצמי בצורה המיטבית לניתוח מבחינת התזונה? תוספים? כמו כן אני מאוד מודאגת מהסיפורים לגבי השבועיים שאחרי הניתוח- זקוקה להנחיות תזונתיות למניעת עצירות. יש לציין שאינני אוכלת בכלל מאכלי חלב וסביר להניח שאספקת הסידן שלי מאוד חלקית. תושה שירה

16/07/2015 | 13:41 | מאת:

שלום שירה, אם את במצב תזונתי טוב אין הרבה מה לשפר. לדאוג למספיק חלבון בתפריט אך לרוב בתזונה המערבית הכמות בהחלט מספקת ואף מעבר. אם לא- ישנם מוצרים רבים להעשרה תזונתית (ניתן לקניייה בבית מרקחת בדר"כ, מזון נוזלי מרוכז). כדאי להוועץ בדיאטנית במקום בו את עוברת את הניתוח ולבקש הכוונה יותר ספציפית ומותאמת למצבך ולרקע הרפואי כיוון שתשובתי היא כללית בלבד. לאחר הניתוח תיתכן ירידה בכמות יציאות ותחושת עצירות, אך קשה למנוע את הדבר בשל משככי כאבים וחוסר תנועתיות. נסי לשתות הרבה מים, להתהלך כשאפשר, דאגי שיש מספיק שומן במזון (כמובן עדיף שומן ממקור צמחי) ובמידת הצורך העזרי במשלשלים. לגבי סידן, אנא ראי תשובתי לחני מעט למטה יותר בדף. בכל מקרה כדאי לגשת לדיאטן/ית גם כדי לבדוק כמה סידן את מצליחה לצרוך, לעשות בדיקת צפיפות עצם (תלוי בגילך) ותוספי סידן בהתאם לפי המלצת רופא בהצלחה ורק בריאות

11/07/2015 | 15:06 | מאת: עדינה

שלום האם יש מניעה לאכול גזר (לא אורגני) עם קליפה? מבושל או לא מבושל? תודה

12/07/2015 | 15:10 | מאת:

לא, אין מניעה. רק לשטוף טוב ובתאבון

11/07/2015 | 10:46 | מאת: ורדה

אני בת 58- התחלתי טיפול בסכרת אחרי שלא הצלחתי להוריד משמעותית במשקל. שואלת במיוחד לגבי לחם מקמח קוסמין - עד כמה הוא מתאים למצבי. תודה

13/07/2015 | 14:13 | מאת:

שלום ורדה, התגובה הגליקמית משתנה מאדם לאדם, ותלויה גם בפרמטרים נוספים כגון תכולת פחמימות בכל הארוחה והרכב הארוחה, עיתוי הארוחה, פעילות גופנית ועוד ועוד. אם התחלת טיפול בסכרת יש לגשת לתזונאי/ת (כדאי כבר עם רישום אכילה ומדידות סוכר) ע"מ להתאים את התפריט טוב יותר לאיזון סוכר מיטבי. נדרשים מס' מפגשים ללמידה וניסוי וטעייה אישיים, אך הדבר חשוב מאוד - זה המפתח לבריאות טובה בעתיד והפחתת סיכון לבעיות רבות המתרחשות עקב סוכר גבוה בדם. בהצלחה ורק בריאות

09/07/2015 | 09:24 | מאת: דניאל

שלום, האם 2 תמרים או 2 תאנים יכולים להיחשב למנת פרי,מבחינת קלוריות והסוכר שהם מכילים? אשמח לקבל מענה תודה דניאל

09/07/2015 | 14:36 | מאת:

שלום דניאל, בתמר (מג'הול) גדול או ב2 קטנים (דקל נור), ב2 תאנים (טריות) קטנות או 1 וחצי מיובשות, יש כמנת פרי אחת

08/07/2015 | 15:58 | מאת: ערן

הי, השאלה שלי היא לגבי חוסר בברזל. לפני כשנתיים עברתי לתזונה טבעונית. אני בן 39, 70 ק"ג, פעילות ספורטיבית בינונית יומיומית. כל המזונות שאני צורך עשירים בברזל - המון ירקות, קטניות, אגוזים, שקדים ודגנים מלאים. למרות זאת בבדיקות הדם האחרונות נמצא חוסר, גם במאגרי הברזל. הרופא רשם לי כדורי ברזל 246 מ"ג ferros citrate ו 249 מ"ג calcium citrate (הכמות המומלצת ביום היא 8 מ"ג לגבר בגילי, הכדורים האלה זה לא קצת יותר מדי? ומה אם יהיה לי עודף?) שעשו לי קצת אי סדר בעיכול, אם להיות עדין. קראתי על החומצה האוקסלית והחומצה הפיטית והחלטתי לאחר כשבועיים של נטילת הכדורים, להפסיק ליטול אותם ולאדות את הירקות ולהשרות ולהנביט גם את הדגנים (מה שאני כבר שנים עם הקטניות). השאלות שלי הן: 1. כמה זמן לוקח לכדורים למלא את מאגרי הברזל? 2. כמה זמן מהרגע שהפסקתי ליטול אותם יחזור המצב לקדמותו (כדי לדעת אם האידוי וההשריה באמת עוזרים לספיגה או שהמאגרים עדיין מלאים מהכדורים)? 3. מה מומלץ לעשות בשלב זה? תודה, ערן

12/07/2015 | 15:37 | מאת:

הי ערן, אם יש לך חוסר במאגרי ברזל מאוד לא מומלץ להפסיק נטילה חיצונית של תוספי ברזל. אם מה שנתן לך הרופא אינו עושה לך טוב בעיכול, יש מגוון תוספים שניתן לנסות, מאלה הנקראים "ברזל עדין" או "רך" ואף ברזל בצורה נוזלית, שמתקבלים הרבה יותר טוב אצל רב האנשים. המזונות אותם אתה צורך אינם עשירים מאוד בברזל (אלא בעיקר הקטניות, כתלות גם בכמות הנאכלת) ואידוי לא ישפר ספיגה. כעת, להשלמת החוסר, ממליצה לך למצוא את התוסף המתאים לך (נסה עוד סוגים. כמויות הברזל נמוכות יותר בתוספים אלה בגלל הספיגה היותר טובה שלהם, בדר"כ). בעוד כ3 חוד' חזור לרופא ע"מ לבדוק שנית, לראות האם יש צורך להמשיך בתיסוף. כמובן, כדאי גם להוועץ בתזונאי/ת המתמחה בטבעונות להרכבת תפריט עשיר יותר בברזל ע"מ למנוע חוסרים גם בהמשך. בהצלחה

08/07/2015 | 11:49 | מאת: שיר

האם יש משהו שמעלה את הספיגה של ויטמין סי?

13/07/2015 | 14:05 | מאת:

כמה שפחות חיתוך/קיצוץ/עיבוד/בישול/חשיפה לאור- זה יגרום להרס מופחת של הויטמין

05/07/2015 | 10:32 | מאת: יעקב

שירה שלום, כתבתי לך לפני כמה ימים בנוגע לעודף הפירות אותם אני צורך. ראשית, ברצוני להודות לך על תשובתך האדיבה והמהירה. בתשובתך כתבת שמשמעותי הדבר אם הפירות נאכלים בנפרד או בשילוב מזונות נוספים. אני נוהג לאכול את הפירות כקינוח, בסיומן של ארוחות מסודרות הכוללות גם שומנים וחלבונים ואף פעם לא כארוחות ביניים נפרדות, ללא מזונות נוספים. מה משמעות הדבר מבחינת עודף הפירות? אגב, ההמלצה שלך להמיר את הפירות בירקות איננה מתאימה במקרה שלי, שכן אף צריכת הירקות שלי היא מוגברת ביותר...

05/07/2015 | 14:26 | מאת:

שלום יעקב, מפירוטך אני מתרשמת שהפירות הנם תוספת לארוחה, כקינוח, וסביר שבארוחה יש מלבד חלבונים ושומנים גם פחמימות נוספות. לפיכך, נראה כי באמת יש יותר מידי פחמימות בתפריטך, ואולי פחות מידי חלבון/שומן (וטוב מאוד שיש גם הרבה ירקות, דרך אגב). אבל, אני חושבת שכדי לסדר את התפריט בצורה יותר אחראית כדאי לגשת לפגישת ייעוץ (או מס' פגישות) אצל תזונאי/ת בהצלחה

05/07/2015 | 02:27 | מאת: שואלת

הי, בת 26, בשל עצירות כרונית קשה הומלץ לי לאכול מאכלים ללא גלוטן וכמו כן להימנע מתפוח אדמה וסוכרים. האם הכנת מאכלים מקמח "קונדיטור" -קמח שמכיל עמילן תירס ,טובים לאכילה למי שסובל מעצירות? האם קמחים או מאכלים שמכילים קמח תפוח אדמה או קמח טפיוקה טובים למי שסובל מעצירות?

05/07/2015 | 14:44 | מאת:

שלום לך, איני יודעת מי המליץ לך המלצות אלו להקלה בעצירות, אך אלו אינן המלצות שמוכרות לי בנושא. קמח תירס/טפיוקה/תפוחי אדמה אינו מכיל גלוטן, אבל אם אין צליאק/רגישות לגלוטן אני לא רואה סיבה לצרוך דווקא אותם ובלעדית. קודם כל, כדאי לבדוק שיש מספיק נוזלים (ובראשם מים) בתפריט, פעילות גופנית וסיבים תזונתיים. מנסיוני- אלו 3 הגורמים העיקריים, ובעיקר- שתיית מים שאינה מספקת. הרגלת הגוף בפעילות מעיים קבועה, מניעת התאפקות (=לא להמנע, לעשות כשיש), רוגע נפשי, התנהגות אכילה (דרושה לעיסה טובה של המזון, למשל) ועוד ועוד משפיעים על היציאות. יש גם "תרופות סבתא" שעובדות לפעמים. כיוון שהדבר מספיק חשוב, ממליצה לך מאוד לפנות לאיש מקצוע ולנסות לראות מה הסיבה העיקרית (או אולי אוסף סיבות?) ולהקל על הבעיה. בהצלחה רבה

05/07/2015 | 16:30 | מאת: שואלת

תודה על תשובתך, אך עמילן תירס, קמח תירס או קמח טפיוקה עלולים לגרום או להחמיר עצירות?

04/07/2015 | 17:11 | מאת: ח

שלום, לא לוקחת תוספי סידן -ואוכלת מוצרי חלב כמו גבינת ריקוטה עיזים+יוגורט אחד מעט אגוזים +2 כפות שומשום טחון כול זה ליום אני בת 65 ובבדיקת צפיפות עצם יש לי אוסטופניה אני לא מסתדרת עם תוספי סידן כי כולם גורמים לי לתופעות לואי קשות מה אפשר עוד להוסיף עם ספיגה טובה? תודה למענה חני

05/07/2015 | 14:59 | מאת:

שלום חני, ישנם מזונות רבים נוספים עם כמות סידן יפה יחסית כמה דוגמאות: כרוב, ברוקולי (גם שאר משפ' המצליבים מכילים סידן) טחינה משומשום מלא סויה ומוצריה סייטן (מועשר בסידן) תאנים (5 תאנים יבשות- כמות חלב של כוס חלב) שעועית לבנה יש גם דגני בוקר או מזונות אחרים המועשרים בסידן בכל מקרה, יש לזכור גם את הערכים התזונתיים הנוספים המגיעים יחד עם המזון (למשל- אמנם 5 תאנים יבשות מכילות כמות סידן השווה לכוס חלב אך כמות קלוריות כפולה, וערכים שונים של פחמימות חלבון ושומן) כדי לוודא שאת מגיעה לכמות המומלצת של הסידן תוך כדי שמירה על מסגרת תפריטך וחלוקה נכונה של אבות המזון, ממליצה לגשת לפגישת ייעוץ אצל דיאטן/ית בהצלחה

09/07/2015 | 21:32 | מאת: אליעזר

שלום, האם הזרחן שבמוצרי חלב (בעיקר בגבינה צהובה) פוגע בספיגת הסידן בעצמות, או דווקא תורם לה? כמות הסידן בגבינה - ידועה (מפורסמת על האריזה), בעוד שכמות הזרחן לא ידועה. אליעזר

04/07/2015 | 12:38 | מאת: יאיר

שלום, האם זה נכון שממתיק מלאכותי נצבר במערכות הגוף? מפני שזה חומר לא טבעי שהגוף לא מכיר ולא יודע איך לטפל בו ולהפריש אותו? תודה

09/07/2015 | 22:17 | מאת:

הי יאיר, לא מדויק.. חלק מהממתיקים מורכבים מחומרים אותם הגוף בהחלט מכיר ויודע "לטפל" בהם, חלק מופרשים כמו שהם ללא מטבוליזם. באופן כללי, כל הממתיקים בישראל בטוחים לשימוש באוכלוסיה בריאה וחוץ מחולי פניל קטנוריה (להם אסור אספרטיים) אין התווית נגד לאנשים עם מחלות כרוניות, וכיום נקבע כי שימוש בממתיקים עבורם הינו בטוח. אבל, הוכחת הבטיחות נקבעה ע"ב אוכלוסייה בריאה בלבד, ועדיין אין בסיס מחקרי רחב מספיק לקביעת המלצות עבור אוכלוסייה של חולים כרוניים.

04/07/2015 | 10:22 | מאת: גלית

הי שתי שאלות בקשה- שאלה ראשונה- אני נוהגת לבשל את הקינואה כמו שמבשלים פסטה. אני מרתיחה עם הרבה מים וכשזה רך אני מסננת את המים. האם בשיטה כזאת אני מאבדת מהערכים התזונתיים של הקינואה? כי חלק עוברים למים ואני שופכת את המים.. שאלה שניה, האם גדילן/שן הארי גורמים לתלות? המליצו לי עליהם כחלק מזירוז תהליך ניקוי הכבד ואני חוששת שאם אצרוך ואפסיק זה ישבש לי את פעילות המעיים. האם בכלל מומלץ לצרוך אותם? תודה

09/07/2015 | 18:38 | מאת:

שלום גלית, אנא קבלי התנצלותי על האיחור בתגובה. לגבי השאלה הראשונה- חלק מהוויטמינים מסיסי המים והמינרלים עוברים למי הבישול (באופן חלקי) והם נשפכים עם המים. עם זאת, אם זו שיטת הבישול המועדפת עלייך, אני לא רואה הכרח בשינוייה כיוון שבדר"כ ישנן מקורות נוספים לויטמינים ומינרלים בתזונה (אלא אם כן מתבססים על מזון מעובד ולא מגוון). לגבי שן ארי וגדילן-איני מומחית בנושא, ולכן כדאי להפנות שאלות אלו למי שנתן לך טיפול זה. מהמעט שאני יודעת, שן ארי אינו יוצר תלות בדר"כ, בהבט של מע' העיכול, כיוון שהשפעתו עדינה יחסית.

שלום, היתי רוצה לדעת מה קורה עם השמני אומגה 3 ואומגה 6 בדגים כאשר מבשלים אותם בתנור ביתי. האם השמנים נהרסים? הופכים לקונצרגנים? באיזה טמפרטורה כדאי לבשל דגים על מנת שזה לא יקרה?

שלום דיאנה, קודם כל, מקווה שהשאלה עדיין רלוונטית למרות האיחור בתגובה. שאלתך חשובה ונכונה עד מאוד, ואני בטוחה כי רבים יכולים להעזר בתשובה. כיוון שזהו אינו תחום התמחותי פניתי לד"ר נעמי זיו, בעלת הבלוג המעולה "מדע בצלחת" עם שאלתך תשובתה המפורטת והמעמיקה נמצאת בקישור הבא: http://scienceinmyplate.com/2015/12/07/%D7%A2%D7%9C-%D7%A7%D7%A6%D7%94-%D7%94%D7%9E%D7%96%D7%9C%D7%92-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9C-%D7%93%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%92%D7%94-3/

02/07/2015 | 08:05 | מאת: מאיה

בשניצל תירס כתוב 200 קלוריות ליחידה עם אני מטגנת עם שמן את השניצל תירס במחבת אז האם יהיה בזה יותר קלוריות בשניצל? כמה קלוריות יהיה בערך בשניצל לאחר טיגון?

02/07/2015 | 12:56 | מאת:

כן. התוספת הקלוריות תלויה בכמה שמן שמת לצורך הטיגון (כל כף שמן כ100 קל')

01/07/2015 | 21:18 | מאת: אדיר

שלום וברכה. אני אשמח לקבל הפנייה לספר/ים או מאמרים העוסקים בנושא תזונה קלינית. בעיקר בנושא קמח לבן וסוכר לבן. בתודה מראש.

07/07/2015 | 14:38 | מאת:

שלום אדיר, מס' המלצות על ספרים: האינטליגנציה של התזונה (ד"ר גילה רוזן ופרופ' רם רייפן) תזונה פרי מחשבה (ד"ר אילנה זילבר-רוזנברג) סודות התזונה (ד"ר אולגה רז) לקסיקון דביר מזון תזונה ודיאטה (ד"ר יעקב אילני)

01/07/2015 | 18:09 | מאת: יעקב

האם דינו של הסוכר הטבעי שמצוי בפירות כדין סוכר לבן רגיל? אני נוהג לאכול המון פירות ביום. האם טמונה בכך סכנה מבחינת כמות הסוכרים המצויה בהם? בימים אלו, ימות הקיץ, אני נוהג לאכול את פירות הקיץ הבאים על בסיס יום יומי - שני אפרסקים, שתי נקטרינות, שני אגסים, שני תפוחים, כעשרה משמשים, כעשרה שזיפים. האם לדעתך הדבר מוגזם מבחינת רמת הסוכר או מכל בחינה אחרת?

02/07/2015 | 13:47 | מאת:

שלום יעקב, בפירות יש סיבים תזונתיים אשר לא נמצאים בסוכר הלבן הרגיל, המאטים במעט את עיכולם ועיבוד הסוכר וכן מגוון ויטמינים ומינרלים. עם זאת, הכמות שציינת אכן נשמעת מעט יותר מידי, שכן אני מניחה שישנם פחמימות נוספות בתזונתך, והפירות הם כ"ארוחת בניים". השילוב עם מזונות נוספים (האם נאכלים יחד עם חלבון או שומן? או פירות בלבד?) גם הוא משמעותי. 3 מישמשים או שזיפים (קטנים מאוד) הינם שווי ערך למנת פרי אחת, ותפוח/אגס גדולים יכולים להגיע אפילו קרוב ל2 מנות פרי. להערכתי, וזוהי המלצה כללית, טוב תעשה אם תצמצם את כמות הפירות ותמירם בירקות. לבדיקת תפריטך והמלצות אישיות באופן יותר מעמיק ממליצה לך ללכת לפגישת ייעוץ אצל איש מקצוע (דיאטן/ית)

30/06/2015 | 12:39 | מאת: אפרת

שלום רב, אני ממש ממש זקוקה לסיוע ועצה טובה ומקצועית: לפני מספר חודשים גיליתי שאני נמצאת במצב של טרום סוכרת (סוכר 108) ומאז התחלתי להקפיד על אכילת סוכרים. אני נשמרת מסוכר במשך השובע ורק בסופי שבוע מאפשרת לעצמי סוכר בכמות מאוזנת (רבע ממה שהייתי נוהגת לאכול תמיד). התחלתי לעשות הליכות וריצות על ההליכון בערך 2 דקות כל יום 5-6 פעמים בשבוע ואכן הסוכר ירד למתחת ל- 100. יחד עם זאת, לאור ההקפדה שלי על תזונה נכונה, דלדול הסוכר והספורט, אני אל מרגישה שינוי במשקלי; להיפך, מאז שהתחלתי לשמור יותר אני רק תופחת ואיני יודעת מה הסיבה. אין לי עצירות או משהו כזה, אני פשוט מרגישה נפוחה והבגדים נראים עלי מזעזע. אני לא מצליחה להבין מה לא בסדר. מאד אשמח לעזרה ולהכוונה. תודה רבה מראש,אפרת

03/07/2015 | 11:30 | מאת:

אפרת יקרה, מהמידע המצורף לא ניתן להשיב לך. חשוב לגשת לדיאטנית מקצועית אשר מתמחה בסוכרת, אשר תקבל את כל המידע הנחוץ (כולל גיל, משקל, בדיקות דם אחרות רלבנטיות - אולי יש חסר מינרלים או ויטמינים המגביר סיכון לסוכרת). ואז תלמד אותך כיצד להתנהל ולאכול, הרכבים רצויים, צריכת סוגי שומן בריאים (שגם להם יש השפעה על משק הפחמימות). בנוסף, קיימות חברות אשר מבצעות בדיקות גנטיות שתוכלנה אולי לסייע וגם פה צריך תיווך של דיאטנית שמבינה בנושא. בקיצור -התאמה אישית זה המפתח.

28/06/2015 | 09:30 | מאת: לימור

שלום הבנתי שגלטין יכול לעזור לנשירת שיער , פרקים ועוד. אם אסור לי לצרוך בשר בקר בגלל גאוט האם אסור לי לצרוך גלטין שיוצר מבקר? הבנתי שהו עדיף על גלטין דגים תודה

03/07/2015 | 11:26 | מאת:

היות ומופק מתאים והבעיה בגאוט היא התאים - אז לכאורה כן. אבל כיום כבר לא מקובלות דיאטות מגבילות לגאוט - פשוט יש צרופות. לשיקולך. יש מוצרים רבים וטובים אחרים בשוק לנשירות שיער המבוססים על

27/06/2015 | 20:10 | מאת: מיכאלה

סובלת משחיקת שיניים רציני, נמצאת במעקב. איזה פירות אפשרי שאוכל שיהיו הכי פחות חומציים לשיניים? והאם זה נכון שאם אני מוהלת מיצים חומציים בחלב הנזק החומצי לשיניים פוחת?

03/07/2015 | 11:09 | מאת:

נזק לשיניים אני ממליצה מאוד להיזהר מתוספי תזונה כגון ויטמין C נוזלי ותכשירים אחרים מסוג זה. לגבי משקאות חומציים - קולה הוא הגרוע שבהם, גם ממנו הייתי נמנעת. לגבי פירות - מיצי הדר עדיף שלא, עדיפה אכילת הפרי השלם. חשוב ביותר! יש להימנע מצחצוח שיניים לאחר שתיית ואכילת מזון חומצי או לאחר הקאה - שכן הצחצוח מגביר את השחיקה של החומצה. אפשר לגרגר עם סודה לשתיה לאחר אכילת מזון חומצי.

27/06/2015 | 11:19 | מאת: שלמה

אני ירוד במשקל עקב חוסר תאבון בגלל טיפולים כימוטרפיים מקבל גלוצרנה 2 ביום האם זה גורם לעיכוב בתאבון?

שלום שלמה, לגלוצרנה ערך תזונתי כמו ארוחה קטנה, וזו דרך מצוינת להעשיר את התפריט שלא דרך מזון מוצק, אותו לעיתים יש קושי לצרוך בכמויות הראויות. לכן, בוודאי שלאחר שתיית פחית או שניים ייתכן ותרגיש שובע אבל כיוון שזהו מזון נוזלי, בדר"כ אין השפעה מאוד רצינית על התאבון, או לפחות לא השפעה ממושכת. הטיפולים שאתה מקבל, לעומת זאת, בהחלט מועמדים יותר ראויים ל"האשמה" בחוסר התאבון..אך הם עניין נתון כעת, ואני בטוחה שישנן גם עוד סיבות לחוסר התאבון. אולי כדאי להתייעץ עם הדיאטן/ית בבית החולים לתזמון אחר של הגלוצרנה או מציאת פתרונות אחרים הנכונים עבורך. רק בריאות

26/06/2015 | 19:50 | מאת: דליה

שלום, האם סידן ללעיסה עדיף על פני סידן בנוזל ? יכול להיות שסידן בנוזל -קלמדין גורם לשילשולים,וזאת לאחר ששללו את כול האפשרויות האחרות. דליה

03/07/2015 | 11:04 | מאת:

המוצר שציינת מכיל סידן בכמות מאוד גבוהה ובנוסף לסידן - רכיבים רבים אחרים. יתכן ואצלך ההשפעה של זה אכן לא חיובית. המלצתי - בחרי מוצר שכמות הסידן בו לכל נטילה הוא 500-600 מ"ג, שזה נחשב לכמות המירבית אשר באמת נספגת. התייעצי עם דיאטנית לגבי השלמות נוספות באם נחוצות וכמות סידן יומית כוללת. אם לאחר ההחלפה לתכשיר אחר כעבור חודש עדיין מערכת העיכול לא נרגעה, יש לפנות ובירור נוסף.

25/06/2015 | 09:25 | מאת: ענת

כל חיי נאבקתי בעודף משקל ויש לציין שבהצלחה... התפריט שלי לא עולה על 1200 קלוריות ולפעמים גם פחות...בשנים האחרונות עם גיל המעבר העליתי במשקל 10 ק"ג ואני לא מצליחה להוריד אותם. אני יוצאת יום יום להליכה וממש ממש שומרת ולא יורדת. רופאת המשפחה נתנה לי קסיניקל, אני אשמח לקבל תגובות לגבי הכדור.

03/07/2015 | 10:58 | מאת:

ענת יקרה, לגבי הכדורים - הכדור מפחית את ספיגת השומן במעי. יש הקוראים לו "החטא ועונשו", היות וכאשר אוכלים שומן רב יש יציאות פחות סימפטיות. לטעמי, העובדה המצערת שכל השנים אכלת 1200 קלוריות שזה מעט מאוד, היא זו המכשילה כעת את ניסיונות הירידה במשקל. אין לזה פתרון אמיתי, למעט פעילות רבה ובניית שריר שירוף יותר קלוריות. הערה אחרונה - בגיל המעבר מאבדים גם מסת עצם, לכן הישמרי לך לא להיכנס לדיאטת מזיקות והקפידי על צירכת סידן וויטמין D

23/06/2015 | 22:54 | מאת: מאיה

בת 26 קרה אסון - עליתי השנה 8 קילו במשקל!!! בשנה שעברה שקלתי 8 קילו יותר!!! בתקופה האחרונה אני אוכלת ללא הפסקה מלא מלא כל הזמן!!! עוגות,עוגיות,בורקסים,שוקולדים,לחמים,בצקים - בלי הפסקה אני לא מצליחה עכשיו לרדת במשקל! מדדו לי במשקל מדדים: TANITA BODY COMPOSITION ANAL YXER SC-330 BODY TYPE - STANDARD GENER - FEMALE CLOTHES WEIGHT- 0.5 KG FAT % = 6.0% FAT MASS - 2.4 KG FFM- 37.0 KG MUSCLE MASS- 35.1 KG TBW = 25.1 KG TBW% = 63.7% BONE MASS - 1.9 KG BMR- 4720 KJ 1128KCAL VISCERAL FAT RATING - 1 bmi= 18.5 ideal body weight - 46.9 kg degree of obesity- -16.0% אני כל כך השמנתי הבטן שלי עכשיו שמנה כמו בלון ונפוחה כרס ענקי היקף הבטן שלי עכשיו = 98 ס"מ הבטן שלי כל כך התנפחה בגלל הבורקסים שאני כל היום אוכלת. איך אפשר להוריד את ה- 8 קילו שהעלתי השנה???

הי מאיה, אני מבינה שהדבר מטריד אותך מאוד אבל נראה כאילו את בהחלט יודעת מה גרם לך להעלות במשקל ומה עלייך לעשות בנידון. אוסף הנתונים שצרפת דווקא לא מסתדר לי עם מה שכתבת, שכן נראה שאחוזי השומן הם 6% (נמוך ביותר על גבול הלא תקין, בטח לאשה) וBNI 18.5? בכל מקרה, שווה לבדוק מה קרה תקופה האחרונה שגורם לך לאכול הרבה יותר מבעבר וללא תחושת שליטה, ולנסות לפתור ולחזור לתפריט הקודם שלך. כמובן שאין באפשרותי לטפל דרך הפורום, אלא רק לכוון, ונראה לי שאת יכולה להעזר באיש מקצוע (דיאטן/ית) לתקופה הקרובה כדי לנסות ולחזור לאיזון בהצלחה

שלום רב האם את יכולה להמליץ לי על תזונאית בירושלים עבור טיפול בבתי בת 12 ובני בן 10 תודה.

שלום, קבלתי המלצות על שלומית מרמור אלבז (מאוחדת) ונטלי טימסיט בן יאיר (כללית)

22/06/2015 | 18:30 | מאת: ניקול

אני רוצה להתחיל דיאטה ובמקום בשר בקר או גד אני מעוניינת בתפריט טבעוני .. במקום למשל 100 גרם בקר מאודה או עוף מאודה או דג מאודה...תודה רבה

24/06/2015 | 13:13 | מאת:

שלום ניקול, התחליפים הטבעוניים יכולים להיות קטניות/מבוססי קטניות כגון תבשילים/קציצות מקטניות או למשל טופו (העשוי מסויה, שהיא גם קטניה) או סייטן (חלבון חיטה). בכל מקרה חשוב לשלב בתפריט גם שפע ירקות, דגנים מלאים ואגוזים. ציינת את המילה "דיאטה"- אם כוונתך לרדת במשקל חשוב שתדעי ש"טבעוני" לאו דווקא שווה בהכרח לירידה במשקל, כי היא לא נובעת מהחלפה נטו בין מזונות, אלא בצמצום הכללי בצריכת הקלוריות ופעילות גופנית

1 ... < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > ... 304