הנבטת קטניות בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/12/2014 | 20:41 | מאת: פזית

אבא שלי מכין סלט חומוס ביתי מכל מיני סוגים של חומוס שהוא מנביט בבית. מותר לי לאכול כזה חומוס בהריון? מהניסיון המועט שלי עם הנבטת קטניות זה אומר לשים אותן בסביבה לחה ללא קירור למשך לפחות יממה, אולי מתפתחים שם דברים חשודים?

28/12/2014 | 18:43 | מאת:

שלום פזית, התייעצתי גם עם טובה קראוזה (דיאטנית קלינית המתמחה בנשים הרות) ולהערכתנו שטיפה מספקת של גרגרי החומוס טרם ההנבטה ושמירה על נקיון בתהליך ההכנה אמורים לספק, כיוון שבדר"כ הבעיה היא בזיהום חיידקי אשר חיצוני ונובע מהמצע עליו גדלים או ב"דרך" בה הם עוברים עד לצלחת (כאשר קנויים) בברכה, שירה