פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
14/01/2002 | 14:34 | מאת: רונית

אני בת 40, עברתי 3 לידות , גובהי 160 ומשקלי 54, האם המשקל שלי תקין? האם רצוי שאני יעשה דייטה, למשל כשאני פורסת לילדי פרוסת עוגת גבינה אני פורסת לעצמי חתיכה קטנה ומתוכה אוכלת רק חצי, חברותי צוחקות עלי על כך שאני מגבילה את עצמי, האם אני צודקת? חוץ מזה אני עושה כל בוקר רבע שעה תרגילי התעמלות די אינטסיבים, יש לי בטן די קטנה, האם ניתן לעשות משהו בעניין?

14/01/2002 | 14:53 | מאת: שושי

רונית, המשקל שלך תקין ויפה מאד שאת שומרת. נראה לי שחברותיך לועגות לך מקנאה... :) הבטן היא תוצאה של הלידות, ולא דיאטה תוריד אותה אלא תרגילי התעמלות לחיזוק שרירי הבטן.

15/01/2002 | 10:00 | מאת: רונית

תודה על העידוד!

16/01/2002 | 14:42 | מאת:

הי רונית, ראשית שושי שעודדה אותך גם מאוד צדקה. יחס המשקל לגובה אצלך, מדד המכונה BODY MASS INDEX ממש תקין. הנורמה המומלצת היא 20-25 ואת 21, כלומר בגבול התחתון של הנורמה, מה שמעיד שאת בהחלט חטובה. עוד יותר משמחת היא העובדה שאת גם נוהגת לעשות ספורט באופן קבוע. על רקע כל האמור, אין כל סיבה לעשות דיאטה. הדבר הנכון לעשות, במידה ועם הגיל תתחיל נטיה לעלות במשקל, הוא להוסיף עוד פעילות גופנית. תוספת פעילות גופנית מועילה לשימור מסת עצם, לשימור מסת שריר (שהיא הרקמה שגם מנצלת קלוריות) לשימור יכולת לב ריאה ועוד. ולגבי הבטן, בקשי בפורום פעילות גופנית יעוץ לגבי תרגילים מכוונים לפתרון הבעיה.

17/01/2002 | 09:57 | מאת: רונית

תודה.

14/01/2002 | 09:53 | מאת: רוית

שלום בני בן שנתיים ומבנה גופו מאוד מאסיבי ביחס לילדים בגילו. הוא "חרג" מהעקומות של טיפת חלב. אבל כל מי שרואה אותו יגיד שהוא לא שמן אלא מאוד מאסיבי, הוא מאוד חזק. מבנה הגוף שלו פרופורציונלי. גובהו 85 ומשקלו 14 קילו. יש לו תאבון מאוד בריא,הוא אוהב לאכול והוא אוכל מאוד מהר דברים שטעימים לו. הוא כל הזמן מוכן ורוצה לאכול. האם אני צריכה לקחת אותו לבדיקות רפואיות כלשהן?

14/01/2002 | 14:46 | מאת:

רווית שלום! אני מתרשמת שלבנך התייחסות חיובית לאוכל והוא שמח לקראתו. קשה לי לחוות דעה אם אכן הוא בעודף משקל. מה שבטוח הוא נמצא בתחום הנורמה. לא ציינת מה הרכב התפריט שלו ואיך אכל ומה מלידתו. בעיקרון אנו לא נוהגים לעשות "דיאטה" לילד. ילד צריך לגדול ולהתפתח ובשום פנים לא מומלץ להתחיל להגביל אותו במרכיבי תזונה החיוניים לתהליכי הגדילה. אם יש חשש במשפחה מפני השמנה, דרכי הפעולה הנכונות יהיו לעודד את הילד לפעילות (טיול, משחק, אופניים) והגבלת זמני טלויזיה ומחשב. כמו כן הצגה של מגוון מזונות במרקמים וטעמים שונים. ככל שיהיה רחב יותר, כך ניתן יהיה בהמשך החיים לבנות תפריטים בריאים. לשאלתך - לא נראה לי שנחוץ לגשת לרופא על רקע מה שתיארת. נועה

13/01/2002 | 22:57 | מאת: דבי

שלום וברכה, לפני כשלוש שנים עלה בעלי בחצי שנה כ-25 קילו. כן כן... מאז אנו משתדלים ולא כל כך מצליחים לרדת- אבל לפחות לא עולים. אנו בטיפולי פוריות ורצינו לדעת האם יש להשמנה זו השפעה על פוריות הגבר? הזרע בסדר אבל עדיין לא ידוע הפרופיל ההרמונלי.

14/01/2002 | 13:39 | מאת:

דבי שלום, הפניתי את שאלתך לד"ר זלוצובר מומחה לגניקולוגיה ואנדוקרינולוגיה. לדבריו אכן רצוי שבעלך ירד במשקל. עודף המשקל אמנם לא פוגע בספירת הזרע, אך כן משנה את הפרופיל ההורמונלי ויכול לפגוע בתפקודים חשובים מבחינתכם. בהצלחה.

13/01/2002 | 13:34 | מאת: רינה

אני אישה בגיל העמידה, מטופלת (עם ערכים טובים) בהיפוטירויד ויתר לחץ דם.בנוסף,אני מטופלת בlipitor 10mg . א. הטריגליצרידים אינם יורדים (250) ב. בחצי השנה האחרונה עליתי במשקל 8 ק"ג והכל סביב הבטן. ג. ה HDL ירד ל49 ! אני אוכלת תפריט מגוון דל שומן וכמעט ללא סוכרים פרט לפחממות מורכבות. אני ממעטת בפעילות גופנית (מעצור פסיכולוגי!). אני מרגישה רע מאד עם המצב. האם יש למישהו תשובה הן לגבי המצב הרפואי והן לתזונתי? תודה רינה

13/01/2002 | 15:16 | מאת:

רינה שלום רב, אני מניחה ממכתבך שאת כבר לאחר הפסקת המחזור, לצערי לא ציינת אם את מקבלת טיפול הורמונלי חליפי, ואם השינוי ברמות הטריגליצרידים היא מהתקופה האחרונה. לגבי ההשמנה, היא מאוד אופיינית לגיל הפסקת הווסת, והפיזור סיביב הבטן גם כן מאוד אופייני וקשור גם לירידה הטבעית ברמות הורמון גדילה. לא ניתן להבין ממכתבך מדוע יש ירידה ברמות HDL, אך מצער שאינך מתעמלת כי זו אחת הדרכים המוכרות והיעילות לשפר את רמות ה- HDL כולסטרול. בנוגע לטריגליצרידים הדיאטה המתאימה אכן דלה בפחמימות פשוטות, אבל רצוי גם לבדוק בכלל את התפריט, האם הוא מאוזן, מה תכולת נוגדי החימצון, וויטמינים אחרים היכולים להיות משמעותיים עבורך. המלצתי, היות והמצב שלך מורכב, שתגיעי אם את יכולה ומעוניינת למרפאה אנדוקרינולוגית ושם גם הרופאה וגם הדיאטנית יוכלו לתת יעוץ יותר מעמיק. (עליזה -8542584-04)

13/01/2002 | 12:28 | מאת: שלום

שלום רב בבדיקה קולונוסקופיה גילו לי דיוורטיקולוסיס אני שואל אזה מזון להימנע ואזה מזון אתה ממליץ תודה

13/01/2002 | 17:06 | מאת:

שלום, דיברטיקולוזיס הינו למעשה מעין כיס דמוי שק הנוצר לאורך המעי. ההשערה להווצרותו היא לחץ מוגבר בחלל המעי, כנראה בשל נפח צואה נמוך. נפח צואה נמוך נובע מדיאטה דלה בסיבים תזונתיים. זוהי לרוב מחלה ללא סימפטומים, ולמעשה הטיפול התזונתי היה הגדלת נפח הצואה ולהביא לתנועתיות טובה יותר של המעי. מקור הסיבים התזונתיים מן הצומח, והם מרכיב שגופינו אינו יכול לעכל ולספוג, ברובו. ישם שני סוגי סיבים עיקריים : מסיסים - הנמצאים בשבולת שועל ובקטניות (חומוס, שעועית, אפונה, עדשים, סויה) בלתי מסיסים - הנמצאים בקליפות ירקות ופירות, דגנים מלאים ( חיטה מלאה, שיפון ) סובין. כמו כן ניתן למצוא סיבים תזונתיים במזונות מועשרים כגון : דגני בוקר. במקרה שלך יש להעשיר את התפריט בעיקר בסיבים בלתי מסיסים. כמו כן יש להקפיד על שתייה מרובה אכילה בשעות קבועות ולעיסה טובה ליצאות סדירות. ואם קיימת אפשרות, הוספת פעילות גופנית ( כגון הליכה ). דנה

13/01/2002 | 02:54 | מאת: מרסלו

אני בתהליך גמילה מעישון. הפסקתי לעשן לפני חמישה ימים, כשקודם הפחתתי את כמות הסיגריות היומית מ-20 ל-12. בתקופת הפחתת הסיגריות הבחנתי בכך שמאכלים מסוימים מעודדים עישון ואילו אחרים ממתנים את הצורך. הרושם הוא שמאכלים שהם acid formingכגון סוכר, בשר, שומנים וכו' מגבירים את הצורך בעישון, ואילו מאכלים שהם alkilizing כגון ירקות, פירות וכו' ממתנים את הצורך. הדבר נראה הגיוני היות וטבק וניקוטין הם alkilizing. האם ידוע לכם על מחקרים המבססים רושם זה?

17/01/2002 | 14:50 | מאת:

מרסלו שלום! עשיתי חיפוש ספרותי נרחב במאגרי המידע העומדים לרשותי, אחר מחקרים המאזכרים אפילו ברמז, קשר כלשהו לנושא. לא מצאתי דבר. נכון שבשלב זה של הגמילה, המנעות ממאכלים המעוררים בך רצון לעשן, נראית הגיונית אבל כדאי שתשים לב שנשאר לך מזון איכותי בתפריט (למשל אל תוריד בשר ללא תחליף הולם). מאחלת לך הצלחה במשימה! נועה

12/01/2002 | 16:16 | מאת: ילד בערך

אני לא יודע אם זה קשור לנושא הפורום אבל מה זה מחלת הנסן?

13/01/2002 | 16:27 | מאת:

שלום, אכן מחלת הנסן אינה קשורה לפורום זה. זוהי מחלה זיהומית של העור ועל כן למידע לגבי מחלה זו יש לפנות למומחה למחלות עור או מחלות זיהומיות. דנה

12/01/2002 | 15:37 | מאת: ירון

שלום רב: רציתי לדעת מהן תופעות הלוואי לתרופה לדיכוי תיאבון בשם רדוקטיל ? והאם התרופה אכן יעילה ? תודה

14/01/2002 | 10:58 | מאת:

שלום ירון, ברמב"ם יש מספר לא קטן של מטופלים ברדוקטיל והתוצאות יפות. הטיפול נעשה על-ידי פרופ' קרניאלי. לאחוז מסויים של המטופלים אכן יש תופעות לוואי. התופעות נובעות ממנגנון הפעולה של התרופה אשר מעלה רמות סרוטונין ואפיניפרין. יתכנו תופעות של עליה בדופק, עליה קלה בלחץ דם, יובש בפה, הפרעות שינה ושינוי מצב רוח - ממה שדווח לכוון החיובי, כלומר שיפור מצב הרוח. כמובן שכמו בכל תרופה יתכן שמטופל לא יסבול כלל מתופעות, או רק מחלקן. בכל מקרה במידה ואתה סובל מהשמנה קשה (MORBID OBESITY) כדאי לנסות טיפול תרופתי, כי הירידה במשקל חשובה ביותר לבריאותך. במידה ואתה מעוניין להצטרף לקבוצת הטיפול בתרופה, תוכל להתקשר לטלפון 8542828-04 לאחות חוה.

04/05/2002 | 16:42 | מאת: אתי סער

האם להתחיל טיפול ברדוקטיל? שמנתי כ-20 ק"ג לאחר הפסקת עישון . כל נסיונותי לעשות דיאטה והיו מס' כגון: שומרי משקל (שבעבר הצלחתי להשיל מעלי כ-15 ק"ג בעזרת שומרי משקל) וכו' כאמור כל הנסיונות נכשלו . שמעתי על ה"רדוקטיל" נא עצה וטיפים שיעזרו תודה

12/01/2002 | 13:19 | מאת: ?

מהי חשיבותם של הסיבים התזונתיים במזון

12/01/2002 | 15:25 | מאת: adi

היי, כעקרון: 1. מסייעים לתחושת שובע. 2. עוזרים להפחתה במשקל. 3. עוזרים במניעת מחלות לב וסרטן. 4. צריך לשתות גם המון מיים כדי שהם לא יעשו עצירות. עדי

13/01/2002 | 16:41 | מאת:

שלום, על מנת להבין את חשיבות הסיבים התזונתיים עלינו לדעת מהו מקורם : מקור הסיבים התזונתיים מן הצומח, והם מרכיב שגופינו אינו יכול לעכל ולספוג, ברובו. ישם שני סוגי סיבים עיקריים : מסיסים - הנמצאים בשבולת שועל ובקטניות (חומוס, שעועית, אפונה, עדשים, סויה) בלתי מסיסים - הנמצאים בקליפות ירקות ופירות, דגנים מלאים ( חיטה מלאה, שיפון ) סובין. כמו כן ניתן למצוא סיבים תזונתיים במזונות מועשרים כגון : דגני בוקר. חשיבות צריכת סיבים אלו ב : 1.הורדה וויסות רמות כולסטרול בדם. 2.הורדת הסיכויים לתחלואה במחלות סרטן במערכת העיכול. 3.הורדת תחלואת מחלות הלב. 4.מקנה תחושת שובע, ובכך עוזר בירידה במשקל. 5.שימור ושיפור פעילות מערכת העיכול. דנה

11/01/2002 | 23:58 | מאת: שירי

שלום, שאלתי אותך כבר לפני כמה ימים לגבי הרתחת מים לתינוק ותודה על תשובתך. בעלי ביקש שאשאל אותך עד איזה גיל חייבים להרתיח. יש בינינו ויכוח בעניין.... תודה מראש, שירי

13/01/2002 | 16:08 | מאת:

לשירי ובעלה שלום! מערכת החיסון של תינוקות אינה מפותחת דיה ובכדי למנוע זיהומים אנו מרתיחים את המים. לאור איכות המים רצוי להמשיך בהרגל זה כמה שרק ניתן. אין ספק שזה לא גורם נזק לתינוק, להיפך! הרתחה יכולה למנוע הנזק שבמחלות זיהומיות פוטנצליות. נועה

11/01/2002 | 21:55 | מאת: טלי

מה עדיף? האם יש אמת ב"ויטמינים טבעיים"? או שמא אין הבדל וכל סוג שווה ערך לחברו?

שלום טלי, הדבר החשוב ביותר בויטמינים הוא המבנה המרחבי שלהם והאינטראקציה עם גורמים אחרים. במזון, שהוא המקור הטוב ביותר לויטמינים, מופיעות תרכובות בקישור ומבנה אשר מאפשר להם ספיגה וניצול טובים, לכן תזונה טובה ומגוונת היא תמיד המקור הטוב ביותר לאספקת רכיבי התזונה הנחוצים. יתרון נוסף של ההזנה הוא בכך שלא ניתן להגיע לרמות מסוכנות ורעילות. לגבי תוספי מזון - יש לזכור כי כשמם כן הם, צריכים להיות תוסף ולא תחליף! יצרן ויטמינים אשר מכבד את עצמו, צריך להפיק ויטמינים יעילים ובעל פעילות ביולוגית טובה. בעבר, כאשר הידע היה מצומצם יותר, היו מצבים בהם ויטמינים סינטטים לא היו פעילים ביולוגית. אחת הדוגמאות המוכרות ביותר התגלתה בעקבות מחקר רחב היקף בו בדקו אם חומר המוצא לויטמין A - הבטא קארוטן, יצמצם הארעות סרטן ריאה במעשנים. החומר שנתנו היה סינטטי ובעל מבנה מרחבי שלא סייע ואף גרם נזק לקבוצת המחקר, כך שנאלצו להפסיק את המחקר. כיום יש ידע רב יותר ומרבית החברות מייצרות מוצרים טובים וגם מחזיקות קוי שרות ומידע אליהם ניתן לפנות ולקבל מידע ויעוץ מדוייקים לגבי טיב המוצרים. יש לזכור גם שעלותם של הויטמינים הסינטטים נמוכה יותר ולא כל צרכן רוצה להשקיע סכומים גבוהים. אם החברה אמינה אין סיבה שהמוצר לא יהיה טוב. ולגבי הטבעי - שוב יש לקוות שהיצרן אמין ואכן המוצר תואם את ההצהרות.

14/01/2002 | 14:48 | מאת: אילה בן-עיון, דיאטנית קלינית

טלי שלום, שאלתך עניינה אותי כיוון שאני נתקלת בה לעיתים קרובות. אני מסכימה עם דר' גילה רוזן בקשר לכך שתזונה טובה ומגוונת היא המקור הטוב ביותר לאספקת הויטמינים והמינרלים החיוניים, בעוד שתוספי ויטמינים צריכים להילקח כתוספת במידה שהתזונה אינה מסודרת ומאוזנת. רצוי שהתוספים יכילו מינון מתון של ויטמינים ומינרלים,הקרוב לזה שאנו אמורים לקבל מהתזונה. בתוספי ויטמינים מרבית התכשירים הנמכרים בשוק מכילים ויטמינים סינתטיים, ומיעוטם מכילים ויטמינים טבעיים, או לפחות מצהירים על עצמם ככאלה. המבנה המולקולרי של ויטמינים סינתטיים זהה במרבית המקרים לזה של הויטמינים הטבעיים, עד כדי כך שהגוף אינו יכול להבדיל בין ויטמין שהגיע ממזון (ויטמין טבעי) לבין ויטמין שהגיע מתוסף מזון והוא סינתטי. יש לזכור שבמונח ויטמין סינתטי הכוונה היא לויטמין המכיל את אותם יסודות אורגניים (חמצן, מימן, חנקן, פחמן) הקיימים בויטמינים הטבעיים, אך אותו ויטמין יוצר במעבדה בהתאם לידע המדעי הנרחב הקיים היום (כפי שלמדו לייצר במעבדה חומרים שונים בדרך של הנדסה גנטית או בדרכים אחרות כמו אינסולין, פניצילין ועוד). כמו כן כדאי לדעת שהפקה של ויטמינים טבעיים מתבצעת במעבדה בעזרת ממסים וחומרי מיצוי שונים שאינם בהכרח טבעיים. תכשיר המכיל ויטמינים ממקור טבעי עלול להכיל גם חומרים נוספים במידה שהמיצוי לא היה מושלם. בתכשיר המכיל ויטמינים טבעיים הצרכנים לא תמיד מקבלים מידע ברור לגבי התכולה המדוייקת של הויטמינים. למשל - בתכשיר המכיל פקעות ורדים כמקור לויטמין C מצויין משקל פקעות הורדים שמכיל התכשיר, אולם לא מצויינת הכמות המדוייקת של ויטמין C. לעומת זאת היתרון של ויטמינים סינתטיים הוא דיוק רב הן במבנה המולקולרי והן במינון. חשוב לרכוש תוספי ויטמינים המיוצרים בחברה אמינה, רצוי בחברת תרופות. כדאי לשים לב לכך שמינוני הויטמינים והמינרלים יצויינו בפירוט על האריזה. ברחבי העולם ובעיקר בארה"ב מבוצעים מדי שנה עשרות ואף מאות מחקרים העוסקים בתועלת הויטמינים. ברובם המכריע של המחקרים משתמשים בויטמינים סינתטיים בגלל עלותם הנמוכה יותר, ובחלק גדול מהמחקרים מצליחים להראות תועלת ניכרת לבריאות גם בשימוש בויטמינים סינתטיים (במניעת גורמי סיכון למחלות-לב, מניעת מומים מולדים ועוד), גם באוכלוסיות- שפע שבהן לכאורה אין מחסורים תזונתיים. גם מינהל המזון והתרופות האמריקאי, ה- FDA, נדרש לדון בסוגיה זו ופסק כי אין הבדל בין ויטמינים טבעיים לסינתטיים וכי הגוף מקבל את אותה התועלת משני המקורות (הצהרה זו נכתבה במדריך לצרכן שהתפרסם כבר בשנת 1979). אשמח לענות לשאלות נוספות בטל: 03-9373764.

14/01/2002 | 15:00 | מאת: אילה בן-עיון, דיאטנית קלינית

טלי שלום, שאלתך עניינה אותי כיוון שאני נתקלת בה לעיתים קרובות. אני מסכימה עם דר' גילה רוזן בקשר לכך שתזונה טובה ומגוונת היא המקור הטוב ביותר לאספקת הויטמינים והמינרלים החיוניים, בעוד שתוספי ויטמינים צריכים להילקח כתוספת במידה שהתזונה אינה מסודרת ומאוזנת. רצוי שהתוספים יכילו מינון מתון של ויטמינים ומינרלים,הקרוב לזה שאנו אמורים לקבל מהתזונה. בתוספי ויטמינים מרבית התכשירים הנמכרים בשוק מכילים ויטמינים סינתטיים, ומיעוטם מכילים ויטמינים טבעיים, או לפחות מצהירים על עצמם ככאלה. המבנה המולקולרי של ויטמינים סינתטיים זהה במרבית המקרים לזה של הויטמינים הטבעיים, עד כדי כך שהגוף אינו יכול להבדיל בין ויטמין שהגיע ממזון (ויטמין טבעי) לבין ויטמין שהגיע מתוסף מזון והוא סינתטי. יש לזכור שבמונח ויטמין סינתטי הכוונה היא לויטמין המכיל את אותם יסודות אורגניים (חמצן, מימן, חנקן, פחמן) הקיימים בויטמינים הטבעיים, אך אותו ויטמין יוצר במעבדה בהתאם לידע המדעי הנרחב הקיים היום (כפי שלמדו לייצר במעבדה חומרים שונים בדרך של הנדסה גנטית או בדרכים אחרות כמו אינסולין, פניצילין ועוד). כמו כן כדאי לדעת שהפקה של ויטמינים טבעיים מתבצעת במעבדה בעזרת ממסים וחומרי מיצוי שונים שאינם בהכרח טבעיים. תכשיר המכיל ויטמינים ממקור טבעי עלול להכיל גם חומרים נוספים במידה שהמיצוי לא היה מושלם. בתכשיר המכיל ויטמינים טבעיים הצרכנים לא תמיד מקבלים מידע ברור לגבי התכולה המדוייקת של הויטמינים. למשל - בתכשיר המכיל פקעות ורדים כמקור לויטמין C מצויין משקל פקעות הורדים שמכיל התכשיר, אולם לא מצויינת הכמות המדוייקת של ויטמין C. לעומת זאת היתרון של ויטמינים סינתטיים הוא דיוק רב הן במבנה המולקולרי והן במינון. חשוב לרכוש תוספי ויטמינים המיוצרים בחברה אמינה, רצוי בחברת תרופות. כדאי לשים לב לכך שמינוני הויטמינים והמינרלים יצויינו בפירוט על האריזה. ברחבי העולם ובעיקר בארה"ב מבוצעים מדי שנה עשרות ואף מאות מחקרים העוסקים בתועלת הויטמינים. ברובם המכריע של המחקרים משתמשים בויטמינים סינתטיים בגלל עלותם הנמוכה יותר, ובחלק גדול מהמחקרים מצליחים להראות תועלת ניכרת לבריאות גם בשימוש בויטמינים סינתטיים (במניעת גורמי סיכון למחלות-לב, מניעת מומים מולדים ועוד), גם באוכלוסיות- שפע שבהן לכאורה אין מחסורים תזונתיים. גם מינהל המזון והתרופות האמריקאי, ה- FDA, נדרש לדון בסוגיה זו ופסק כי אין הבדל בין ויטמינים טבעיים לסינתטיים וכי הגוף מקבל את אותה התועלת משני המקורות (הצהרה זו נכתבה במדריך לצרכן שהתפרסם כבר בשנת 1979). אשמח לענות לשאלות נוספות בטל: 03-9373764.

11/01/2002 | 21:14 | מאת: ו,

שלום לך נועה ,ובהצלחה בפורום החדש! ברצוני לשאול לגבי התזונה של בני ,יש לו קוליטיס במעי הגס וכבר שנה וחצי במצב היתלקחות לא עובר כמובן שמטופל בכדורים ובסטרואידים (חוקני בטנזול) אתנצל מראש על השאלות הרבות , אני כל כך דואגת לו, ואיני יודעת מה גורם לו שילשול ומה לא , כמובן שאצל אדם לא חולה יש כללים אחרים. האם במצב כזה של שילשול תמידי ודימומים , ארוחות מבושלות מזיקות או לא? האם לחם רגיל סובין וסויה מזיקים ?או הפירות בננה ופרי הדר ?והירקות מלפפון עגבניה וחציל. שאותם הוא אוהב במיוחד? מהה עם שום ובצל ? האם גבינות מזיקות ?שגם אותם הוא אוכל ואציין שהוא נימנע מבשר מכל סוג. מה עם שקדים ?. מודה לך שוב מראש . בברכת ישר כח. ו.

12/01/2002 | 23:31 | מאת: דר' עירית חרמש

שלום, אני מבינה את דעגתך לבנך. התשובה היא שאין כללים- חשוב שיאכל ויאכל היטב- עליכם לנהוג בשיטת הבדיקה והתהייה- פשוט לנסות. מזון שהוא מרגיש שטוב לו- טוב לו. מזון הגורם לו כאבי בטן ושלשול כדאי שימנע ממנו.

13/01/2002 | 17:56 | מאת: ו,

,מודה שוב, על ההתיחסות והתשובה. ו.

14/01/2002 | 13:19 | מאת:

ו' היקרה, ראיתי שכבר קיבלת תשובה מד"ר חרמש. ברמה העקרונית ניסוי ותהייה הם דרך טובה כי כל מטופל מגיב אחרת, אבל יש מספר נקודות שמאוד חשוב להתייחס אליהן: 1. לא ציינת בן כמה הבן. היות ואת כותבת אני משערת שהוא עדיין בגיל הצמיחה. אם כן, מאוד חשוב להיות במעקב מאוד צמוד לגבי תכולת ההזנה, דבר שיכול בהחלט מנסיון שלנו להשפיע על מימוש פוטנציאל הצמיחה, הן מבחינת גובה והן מבחינת בריאות העצם הנבנית (במיוחד בעת קבלת סטרואידים) 2. ראיתי שציינת שבנך נמנע לגמרי מבשר. אחת הסכנות בדיאטה המבוססת על ניסוי ותהייה היא בדיוק כזאת. אנשים נוטים להוציא קבוצות מזון שלמות מהתפריט, מה שחושף אותם לחסרים. בשר למשל הוא מקור חשוב לחלבון איכותי, ברזל, ויטמין B12, אבץ, קרניטין ועוד. רצוי מאוד שדיאטנית תבצע הערכה תזונתית מסודרת ותקבע אם יש צורך בהשלמות תזונתיות. 3. יש היום חידושים רבים שיתכן וכדאי לנסות אותם - במיוחד במקרה כמו שלכם של התקף ששנה שלמה, למרות טיפול תרופתי, אינו חולף. למשל - ניתן לשנות את הרכב השומנים בתפריט, יש גישות הדוגלות במתן מזון סטרילי לתקופה מסויימת עד שתגיע רגיעה, המנעות מתוספי מזון המשוערים כמזיקים, ועוד. לסיכום: במידה ועדיין לא התייעצתם במהלך כל התקופה עם דיאטנית אני מאוד ממליצה על כך. צרי קשר אם את מעוניינת בפרטים נוספים. בהצלחה.

11/01/2002 | 14:57 | מאת: אורלי

נועה ברכות לרגל תפקידך החדש בפורום בהצלחה מאורלי (כן כן זאת אני...)

13/01/2002 | 16:47 | מאת:

אורלי! תודה רבה לך... נועה

11/01/2002 | 10:59 | מאת: אדווה

אני בת 30 ושוקלת 100 קילו, ניסיתי את כל הדיאטות אבל אין סיכוי שאני אוכל לחיות ללא שוקולד. אני לא שמנה מאוכל אני שמנה ממתוקים, הכוונה ללחם, שוקולד, ומעדני חלב. האם יש אפשרות לרזות ללא סבל?

11/01/2002 | 16:19 | מאת: adi

שלום לך אדווה יקרה, גם אני מתמודדת עם אותו סיפור (סיפור השוקולד מוכר היטב!!!!!!( מה שאני עושה הוא, הפכתי את עניין הירידה במשקל ושמירה עליו לאורח חיים נכון ובריא. דרכך לא תהיה סוגה בשושנים, אבל!!!!! אם תחשבי באופן חיובי, את תצליחי. אז הטיפים שלי הם: 1. לרשום כל מה שאוכלים!!!!! זה מעצבן, אבל גורם לך למצב של שליטה על מה שאת מכניסה לפה!!!! 2. בחרי לך בספורט שאת אוהבת, והתמידי לעסוק בו!!!!! 3. העדיפי מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם (טעמם של מוצרי הדיאט השתפר מאוד בשנים האחרונות וכמעט שאין הבדל (אפשר לומר שאין) בינם לבין המוצרים הרגילים(. 4. העיפי אויבים מהבית (החלפתי את דברי המתיקה במוצרים מלוחים דלי קלוריות שאותם אני פחות אוהבת, ואז אני יכולה להסתדר איתם במקרה של בולמוס(. 5. שתי המון מיים. 6. הוסיפי ירקות לארוחה וגם בין הארוחות ואם אינך אוהבת חיים, אכלי מבושלים!!!!! 7. רשמי לך את רשימת המטרות למענן רוצה את לרזות, והדביקי על המקרר. ברגעי שבירה, ענייני בהן!!!!! 8. אל תעברי את התהליך לבד. קבוצת תמיכה מאוד עוזרת!!!! 9. כמו שרומא לא נבנתה ביום אחד, כך את לא עלית למאה קילו ביום אחד. לכן, גם לא תרדי הכול ביום אחד. אפילו אחרי ירידה של 5 קילו, עשי שינוי!!!! עדי

12/01/2002 | 01:16 | מאת: זיוה

אדי יקרה.......ולאדווה כמובן...... אניעוקבת אחרי תשובויך מזה זמן מה..ועלי לומר לך דבר מה. מה שטוב לך.טוב לך !!!!!!!!!!!!! אדווה מבקשת עזרה שתתאים לה.ולא לך. נכון שהטיפים שרשמת הם עקרוניים ועובדים.אבל בזמן נתון זה הם טובים לך בלבד. אדווה צריכה אמנם לשנות הרגלי אכילה אבל על מנת שתגיע אל המנוחה והנחלה עליה לעשות דיאטה שתכלול את המוצרים שהיא אוהבת .אחרת שבור תשבור את הדיאטה וכל מאמציה ירדו לטמיון. לכן לא את ולא אני יכולות לבנות לה דיאטה. ולך אדווה.רק מילה אחת..אפילו אם את אוהבת מתוקים.תאכלי אותם אבל מילת המפתח היא במנון נכון. מספיק שתפחיתי קצת מהכמות שאת רגילה כל יום על מנת , שלדעתי, תהיינ ה תוצאות. אינני מדברת ממרומי האולימפוס.גם אני הורדתי כמות נכבדה של קילוגרמים ויודעת מהיכן את באה. שקלתי כמעט כמוך והשלתי מעלי 40 ק"ג אך עשיתי זאת בעזרת ספורט ...וגם בעזזרתו שומרת על המשקל כיום.....כשנה לאחר שהורדתי את המשקל העצום מעלי. מה לעשות.החיים אינם קלים בכלל ולנו בעלי הנטיה להשמנה בפרט!!!! אני בטוחה שכשתחליטי שזו מטרת חייך..ותשימי את עצמך במרכז.........תעשי את כל השינויים הנדרשים ותצליחי!!!!!! בברכה זיוה

13/01/2002 | 16:38 | מאת:

אדווה שלום! נהוג לחשוב כי עיקר עיסוקן של דיאטניות הוא בנושא ההשמנה. דיאטניות המתמחות בעבודה בבית חולים בד"כ עוסקות בסוגיות מורכבות של הזנת החולה בתאום עם הטיפול הרפואי אותו הוא מקבל. מכאן אולי תביני כי טיפול בשמנה אינו תחום ההתמחות שלי ובכל זאת אנסה לענות לך. אין לי תפריטי קסם שיעזרו לך לרזות ללא סבל..., אין כאן קסמים. קיבלת כמה תשובות בפורום מבעלות ניסיון אישי שאולי ייתרמו לך מניסיונן. אני חושבת שהצעד הראשון שאת יכולה לעשות כדי להצליח הוא לשנות את הגישה. כל עוד תחשבי שהוויתורים שאת עושה כדי לרדת במשקל הם עונש, לא תצליחי. גישה חיובית יותר - אני מחליטה לשנות את הרגלי האכילה שלי כדי לרדת במשקל, להרגיש יותר טוב, להראות יותר טוב וכדי לשמור על בריאותי - זו הגישה איתה תוכלי להתקדם וגם להגיע להשגים. בהצלחה! נועה

10/01/2002 | 21:47 | מאת: אלישבע

שלום רב לך נועה מהיכרתי רבת השנים עם הצוות המטפל בבי"ח רמב"ם, אני יכלה רק לחלק לכם שבחים. אתם נפלאים!! הכי מקצוענים שאני מכירה ( ואני מכירה לצערי הרבה). לכן שאלתי היא האם ישנה איזושהיא מסגרת בבי"ח שבה אפשר לקבל ייעוץ לדיאטה במסגרת בי"ח ( מרפאות חוץ?? או מסגרת אחרת). ברכות לפתיחת הפורום אלישבע

10/01/2002 | 22:20 | מאת: פלולה

גם אני מברכת על פתיחת הפורום

12/01/2002 | 16:07 | מאת: פרונקל

גם אני מברך על פתיחת הפורום. נ.ב. מה הטלפון שלך פלולה נראה לי שאת בעניינים.

אלישבע שלום! המחלקה לתזונה קלינית מפעילה מספר מרפאות המתמחות בנושאים ספציפיים. את מוזמנת להתקשר למזכירות המחלקה 8542625-04 לקבלת פרטים נוספים. נועה

13/01/2002 | 19:27 | מאת: אלישבע

תודה לך נועה על המידע. בהצלחה בפורום.

10/01/2002 | 17:27 | מאת: רמי

שלום רב- הטריגליצרידים שלי גבוהים מן הסביר(380). הרופא אמר לי להמנע מעוגות ולחם לבן. שאלתי-האם ממש להפסיק ? מהו המינון הסביר שלא ממש יפגע בערכים של הטריגליצרידים? (הכולסטרול שלי תקין-והסוכר גם הוא). תודה על התשובה מראש.

11/01/2002 | 07:47 | מאת: adi

רמי, נראה לי שכוונת הרופא היא שתשתדל להשתמש בלחם קל מקמח מלא. עדי

11/01/2002 | 21:24 | מאת: ניקולט

לרמי שלום, התזונה להפחתת רמת גליצרידים בדם היא : דלת סוכר ודלת שומן. כלומר, תשתדל להפחית למינימום את הממתקים. תעבור לאכילת לחם מחיטה מלאה , ותפחית את כמות המזון השמן. בהצלחה.

13/01/2002 | 15:51 | מאת:

רמי שלום! חסרים לי פרטים יותר מפורטים (גיל, משקל, מחלות רקע, בדיקות) בכדי לתת לך יעוץ אישי וספציפי. אומר רק כי העקרונות המנחים בדיאטה להפחתת טריגליצרידים הם: 1. הפחתה עד המנעות מסוכרים פשוטים (סוכר לבן, חום, דבש וכל מוצרי המזון והשתיה להם הם מוספים). 2. הגבלה של כמות הפירות היומית ל 3-2 יח'. 3. הפחתה של כמות השומן בתפריט. עקרונות אלו לא אמורים להזיק לבריאות אך רצוי שמטפל אישי (רופא או דיאטנית המכירים אותך) יתאים אותם לך באופן אישי. נועה

10/01/2002 | 09:55 | מאת: שלום

לד"ר שלום רב לפני כארבעה חודשים הפסקתי לאכול מוצרי חלב בגלל בעיות של גזים אזה בדיקה צריך לעשות כדאי לבדוק אים אני רגיש למוצרי חלב האים זו בדיקת דם או בדיקה אחרת ובאזה מקום עושים זאת שאלה שניה האים יש קשר לסוג הדם שלי סוג הדם O תודה

13/01/2002 | 16:21 | מאת:

שלום האם בעקבות אי אכילת מוצרי חלב הגזים פסקו? האם אינך אוכל מוצרי חלב כלל או רק מוצרים מסוימים? לא ברורה סיבת הרגישות ואכן כדאי שתעשה מספר בדיקות לשם אבחנה. נסה להפנות שאלתך לפורום העוסק בגסטרואנטרולוגיה. נועה

09/01/2002 | 19:12 | מאת: shoshi

היי, יש לי בעיה קצת ארוכה....מקווה שזה לא נורא... אני סובלת מ...טחורים. אומנם לא סבלתי מעולם מעצירות, אך אני מעוניינת להבטיח שפעילות המעיים שלי תהייה סדירה ושהיציאות יהיו רכות ומסודרות ולכן אני אוכלת כמות מכובדת של דגנים מחיטה מלאה וסובין (כארוחת בוקר וערב). את הדגנים אני אוכלת עם יוגורט (דנונה). עברתי טיפול כירורגי בטחורים (קשירה ולא ניתוח), אך כבר לאחר חודש המצב שב לקדמותו, כך שלדעתי אין ספק שמקור הטחורים אצלי אינו קשור בפעילות המעיים. כמובן שאינני רוצה להחמיר את המצב עם עצירויות וכו', לכן אני ממשיכה עם הסיבים. נאמר לי שייתכן וכמות הסיבים הרבה שאני אוכלת (והעובדה שרובה מורכבת מדגנים) יכולה בעצמה להפריע, מה גם שאני מערבבת זאת עם דנונה שיכולה לגרום לחומציות בקיבה ולכן אני בעצם מחמירה את ה"יציאה". לכן אני בעצם שואלת מהי הכמות המומלצת של סיבים (אני אוכלת 12 ג' ביום) והאם עדיף לא לערבב זאת עם יוגורט... (דרך אגב, אני דואגת לשתות המון...כ-4 ליטר ביום) קצת פרטים אישיים...אני בת 23 ומלבד בעייה זו אני בריאה לחלוטין. המון תודה...

שושי שלום! נתחיל בכך שגם אני איני מתרשמת שבעית הטחורים נובעת מהרגלי התזונה שלך. בכל זאת, לפי תאורך, מספר עצות בנושא יכולות לסייע: 1. כמות הסיבים המומלצת ליום היא עד 35 גר' ואת צורכת פחות מכך. 2. ליציאות רכות ומסודרות מומלץ לצרוך סיבים משני סוגים - מסיסים אשר מקורם בקליפות פרי וירק וכן קטניות ושיבולת שועל. בלתי מסיסים אשר מקורם בסובין חיטה ודגנים מלאים אחרים. את כרגע משתמשת בעיקר בבלתי מסיסים ורצוי להוסיף מסיסים לתפריט. 3. לסברה שליוגורט השפעה מזיקה אין כל בסיס, להיפך, הוא תורם לאוכלוסיית חיידקים בריאה במעי הגס. 4. ייתכן ושינוי פיזי של אופן "הישיבה" בשרותים יסייע בהפחתת הלחץ המופעל על האזור הכואב... נועה

היי נועה, תודה רבה על ההתייחסות המהירה.... יש לי שאלת הבהרה קטנה: אני אוכלת 2 מנות של דגנים מחיטה מלאה וסובין ביום (סה"כ 60 גר' דגנים שמתוכם, לפי הכתוב על האריזה, 12 גר' הם סיבים תזונתיים). איך אני אמורה להכניס לתפריט היומי עוד מנה שיהיו בה עוד 23 גר' סיבים תזונתיים לפחות....??? לפי החישוב של 35 גר' סיבים ליום אני אגיע לכמות אדירה של אוכל וקלוריות....כמה אני יכולה לאכול ??? האמת היא שצוחקים עליי בבית ואומרים שאני כבר נראית כמו סיב תזונתי... ועוד מתברר שאני לא אוכלת מספיק. : - ) (ד.א. אני לא מכירה עוד מישהו שאוכל כמות קרובה אפילו למה שאני אוכלת) תודה שוב....

shoshi כתב/ה: > > היי, > יש לי בעיה קצת ארוכה....מקווה שזה לא נורא... > אני סובלת מ...טחורים. אומנם לא סבלתי מעולם מעצירות, אך אני > מעוניינת להבטיח שפעילות המעיים שלי תהייה סדירה ושהיציאות יהיו > רכות ומסודרות ולכן אני אוכלת כמות מכובדת של דגנים מחיטה מלאה > וסובין (כארוחת בוקר וערב). את הדגנים אני אוכלת עם יוגורט (דנונה). > עברתי טיפול כירורגי בטחורים (קשירה ולא ניתוח), אך כבר לאחר חודש > המצב שב לקדמותו, כך שלדעתי אין ספק שמקור הטחורים אצלי אינו קשור > בפעילות המעיים. כמובן שאינני רוצה להחמיר את המצב עם עצירויות > וכו', לכן אני ממשיכה עם הסיבים. > נאמר לי שייתכן וכמות הסיבים הרבה שאני אוכלת (והעובדה שרובה > מורכבת מדגנים) יכולה בעצמה להפריע, מה גם שאני מערבבת זאת עם > דנונה שיכולה לגרום לחומציות בקיבה ולכן אני בעצם מחמירה את > ה"יציאה". > לכן אני בעצם שואלת מהי הכמות המומלצת של סיבים (אני אוכלת 12 ג' > ביום) והאם עדיף לא לערבב זאת עם יוגורט... > (דרך אגב, אני דואגת לשתות המון...כ-4 ליטר ביום) > קצת פרטים אישיים...אני בת 23 ומלבד בעייה זו אני בריאה לחלוטין. > > המון תודה... שושי שלום קודם כל אני מקווה שאת כבר מרגישה טוב, ושכחת מהצרה הזו אני גם מקווה שאת מקבלת את התגובות עדיין קראתי את ההתכתבות שלך (חיפוש 'טחורים') והמשותף לנו, שגם אני חטפתי את ה"צרה" הזו ואני חושש שיש קשר לכך שבחודשים האחרונים אני אוכל כל בוקר דנונה עם תערובת דגנים. כמעט ולא אכלתי דנונה בעבר, ורק כשהסתבר שאני רגיש לחלב ומוצריו (מלבד דנונה וגבינה צהובה) התחלתי לפני כשלושה חודשים ואז "זה בא" אני לא הכי סומך על הרופאים שאולי לא רואים את הקשר, רציתי לשאול אם המשכת לבדוק בעניין ומה מצאת. תודה מראש

שלום דוד, האמת היא שאני התחלתי לאכול דנונה ודגנים עשירים בסיבים לאחר הופעת הטחורים... מכיוון שהרופאים מתעקשים שבעיית הטחורים קשורה לעצירויות, יציאות קשות וכדומה, חיפשתי דרך לגרום ליציאות רכות וסדירות. (למרות שמעולם לא סבלתי משום בעיות בתחום...) כמו שכתבתי בהודעתי, גם עתה, כשהיציאות הן "לפי הספר" אני ממשיכה לסבול מהבעיה ! באחרונה נתקלתי בתכשיר טבעי שהקל עליי מאוד, לא העלים את הבעיה אך באמת הורגש שיפור לטובה.... אם אתה מעוניין בפרטים אמור לי. שושי

09/01/2002 | 16:54 | מאת: שרון

שלום , אני נחשבת לבחורה רזה גובהי 1.64 משקלי 53 ק"ג ומבנה גופי צר מאוד. יש לי בעיה של כרס קטנה בבטן התחתונה האם ישנו תפריט מסוים להוריד את מצבור השומן הזה? תודה רבה שרון

10/01/2002 | 14:41 | מאת: טלי

היי שרון אני סובלת מותה בעיה כמו שלך, אני 169 ו-55 ק"ג בפורום של אימון גופני תחת השם טלי וענבל יש תשובה לבעיה שלנו. אני פניתי לירון והואר נתן לי תשובה. בכל מקרה , נראה מה הדיאטנית קלינית תאמר לנו. טלי.

10/01/2002 | 14:44 | מאת: טלי

היי שרון אני סובלת מאותה בעיה כמו שלך, אני 169 ו-55 ק"ג בפורום של אימון גופני תחת השם טלי וענבל יש תשובה לבעיה שלנו. אני פניתי לירון והואר נתן לי תשובה. בכל מקרה , נראה מה הדיאטנית קלינית תאמר לנו. טלי.

10/01/2002 | 15:23 | מאת:

הי שרון, דיאטה מסויימת אינה הבעיה, כי אין לצערנו דיאטה אשר יכולה להפחית שומן באיזור ספציפי. בכדי לענות מעבר לכך, חסר נתון אחד משמעותי - גילך. בעיקרון על-פי הנתונים שנתת את די רזה, לכן, אם יש לך כרס קטנה יכולות להיות לכך כל מיני סיבות: 1. אם גילך מעל 35 יתכן ויש כבר ירידה טבעית ברמות הורמון גדילה, דבר הגורם לשינוי בכמות ופיזור השומן בגוף. בין המאפיינים, אותה כרס קטנה ומעצבנת. 2. יתכן ויש לך רגישות כלשהי במערכת העיכול. מצב כזה יכול להיות ללא כל התבטאות קלינית ורק נפיחות מסויימת. הסבירות לכך די נמוכה. 3. יתכן שזו פשוט בעיה של שרירים חלשים (לא ידוע לי אם כבר ילדת) ואז הפתרון הפשוט והנכון ביותר הנו פעילות גופנית המכוונת לחיזוק שרירי הבטן התחתונה. רצוי להעזר במומחה לספורט (או לגשת למקום מסודר המתמחה בחיטוב הגוף).

09/01/2002 | 11:18 | מאת: טלי- שאלה לפרופסור

שלום רב!! אני בחורה בת 24 גובהי 169 ס"מ. מהי קבוצת המשקל התקין בשבילי? יש לי עבר של אנורקסיה קלה (אי קבלת מחזור, נשירה ,משקל נמוך של 48 ק"ג). כדי לרדת במשקל 3-5 ק"ג מהי תקרת הקלוריות היומית? 1000 או 1200? בעבר הייתי מתאמנת המון כיום אין לי זמן כ"כ. אני צמחונית ולכן חסרים לי הויטמינים שיש בבשר, אני לא אוכלת תחליפי בשר (טבעול) מאיזה סוג מזון אפשר לקבל תחליפים לויטמינים? ברכות על הקמת הפורום!

09/01/2002 | 11:53 | מאת: adi

טלי, 1. קביעת המשקל תלויה במבנה הגוף. 2. לא מומלץ תפריט של פחות מ1200- קלוריות. 3. פני לך שעה ביום שהיא בשבילך ונצלי אותה להליכה. 4. אני לא יודעת אם זה תחליף, אבל תאכלי קטניות (חומוס, עדשים וכו') עם פחמימות. זו הסיבה למה הסבתא העירקית יודעת שעושים מג'דרה עם אורז ועדשים והסבתא הפולניה יודעת שמבשלים שעועית עם תפו"א. עדי

10/01/2002 | 10:49 | מאת: טלי- לנועה שיף

נועה האם אוכל לקבל את התייחסותך?

10/01/2002 | 15:49 | מאת: טלי

נועה בבקשה תתייחסי לשאלה שלי גםת תודה

10/01/2002 | 15:53 | מאת:

טלי שלום! לאור העובדה כי סבלת בעבר מאנורקסיה, חשוב שתקבלי ייעוץ אישי במסגרת המתמחה בהפרעות אכילה, ולא תתפתי לטפל בעצמך עצמאית. נוכל להפנותך למסגרת מתאימה. צרי קשר באמצעות מנהל האתר. נועה

09/01/2002 | 10:20 | מאת: צוף

שלום אני חולת לופוס, מערכתי (כלייתי) לאחר טיפולי כימוטרפיה וסטרואידים (שנתיים). רציתי לדעת איך אני יכולה לשקם את הגוף ע"י תזונה נכונה (המעטה בחלבונים) אלו מזונות עלי לאכול יותר ומאלו להימנע? כמה חלבון עלי לצרוך ביום? תודה רבה וברכות על פתיחת הפורום.

10/01/2002 | 09:24 | מאת:

צוף שלום! כאשר מופיעה פגיעה מערכתית המערבת את הכליה, יש צורך בדיאטה אישית מפורטת ומדויקת אותה מתכננת דיאטנית המתמחה בתחום הנפרולוגי. המלצתי לך היא לפנות דרך קופת החולים שלך לקבלת טיפול הכרחי זה. בברכה נועה

09/01/2002 | 09:03 | מאת: אברהם

אני אוכל גם שאני לא רעב! אני מנסה כל הזמן שיטות דיאטה פעם רק לחם\פעם הפרדה פחיממות ןחלבונים לאיזון הסוכרים עשיתי את דיאטת דרך המלך הצלחתי וחזרתי שוב אשתי טוענת כי אני חייב ללכת לקבוצה בשביל הבקרה\לי זה לא נראה\אני מאבחן את עצמי כתרוציניק כפייתי שמוצא סיפוק באוכל? איך מתגברים על המחלה הזו?

10/01/2002 | 09:18 | מאת:

אברהם שלום! לפי הגדרתך המפורטת, אני מבינה שהאוכל ממלא צד רגשי כל שהוא בחייך. לעיתים אנו נוטים למצוא מפלט ללחצים, שעמום או חרדה בחיינו, באמצעות האוכל. ההתמודדות באמצעים תזונתיים היא רק חלק מהענין. עצתי לך, נסה לאתר את אותו צד רגשי ולהתמודד איתו פנים מול פנים. בהצלחה! נועה

08/01/2002 | 22:59 | מאת: שירי

שלום פרופ', ראשית - ברכות על תחילת הפורום. בהצלחה. 1) עברתי ניתוח להסרת כיס המרה, חודשיים לאחר שאושפזתי עקב דלקת + אבנים שם. 2) עד לניתוח היה עלי לאכול רק מוצרים דלי-שומן. 3)כעת, כאשר אין לי כבר כיס מרה - חלוקות התשובות שאני מקבלת לגבי התזונה המתאימה. יש שאומרים שעלי להמשיך "דל שומן", ויש אומרים ש"מותר לאכול הכל". 4) ברור שעדיף בכלל "דל שומן" באופן כללי - אך שאלתי ספציפית לנושא כיס המרה - האם צריך להקפיד רק על דיאטה דלת שומן? אודה על תשובך. בנוסף, שאלה מתחום הילדים - תינוקי בן 7 חודשים. על מנת להכין לו דייסה, יש להוסיף מים. האם צריך להרתיח את המים, או שניתן להסתפק במים מינרלים קרים? תודה.

09/01/2002 | 16:32 | מאת:

שירי שלום! כיס המרה מפריש מלחי מרה בהתאם לכמות השומן שאנו אוכלים. כאשר קיימות אבנים בכיס, הפרשה מוגברת של מלחי מרה תגרום לכאבים. כאשר מוסר כיס המרה, הפרשת המרה היא רציפה ואין כאבים המלווים אותה. במצב כזה רצוי לאכול כרגיל ודווקא לשים לב שיש שומן בתפריט (לא יותר מדי...), על מנת שמלחי המרה המופרשים ייקשרו לשומן ולא ימשיכו "חופשיים" במערכת העיכול. בברכת בריאות טובה! נועה

09/01/2002 | 19:20 | מאת: שירי

תודה נועה. רק עוד שאלה - בקשר למים לתינוק - האם יקרה לו משהו אם עד היום לא הרתחתי לו את המים המינרלים? מהיום - אקפיד על כך. תודה

09/01/2002 | 16:37 | מאת:

שירי לשאלתך בנוגע להרתחת מים: על פי הוראת משרד הבריאות יש להרתיח את כל סוגי המים המשמשים להכנת מזון לתינוקות. הוראה זו כוללת בהחלט גם מים מינרלים. נועה

08/01/2002 | 22:36 | מאת: שרונה

שלום, שמי שרונה ואני בת 32. אני סובלת מטלסמיה מינור וכך גם שני ילדי בני שנתיים וחמש. ברצוני לקבל מידע לגבי תזונה מתאימה לשיפור רמת ההמוגלובין. תודה.

09/01/2002 | 16:22 | מאת:

שרונה שלום! מכיוון שרמות ההמוגלובין הנמוכות במצב של טלסמיה אינן נובעות מחסר תזונתי אלא מחסר בהתבטאות גנטית של מרכיבים בהמוגלובין עצמו (ומכאן קשירה פחות יעילה של הברזל להמוגלובין), אינני חושבת שניתן לסייע לפתרון בעיה זו באופן תזונתי. נועה

08/01/2002 | 21:18 | מאת: רונית

כיצד משפיעים מוצרי חלב על מערכת העיכול? האם שתיית חלב משפיעה על ייצור נוזלים במערכת הנשימה? מה בנוגע לאנשים עם ספיגה בלתי תקינה של הלקטוז? תודה

08/01/2002 | 22:04 | מאת: adi

רונית, עד כמה שאני מבינה, יכולה להיות בעיה עם סוכר החלב ועם החלב עצמו. אנשים מסוימים יסבלו מכאבי בטן, שלשולים, וכו'. אנשים שסובלים מזה אוכלים בד"כ סויה. עדי

09/01/2002 | 15:14 | מאת:

רונית שלום! בתשובה לשאלתך חשוב לי להבהיר שמערכת העיכול היא שמשפיעה על המזון ולא להפך. חלקה העליון מפרק ומעכל את המזון וחלקה התחתון סופג את מרכיבי המזון הבסיסיים המזוהים על ידי הגוף ומוציא שאריות שאינן נעכלות או נספגות. מוצרי חלב מזוהים ע"י מערכת העיכול ולכן מעוכלים ונספגים לגופינו. הם מכילים מרכיבי מזון בסיסיים וחשובים המשמשים את גופינו. לשאלתך - במחקרים קליניים רבים לא הוכח הקשר שבין צריכת מוצרי חלב לבין ייצור עודף של ליחה, הן באנשים בריאים והן בחולי אסטמה. המנעות מוחלטת ממוצרי חלב תומלץ אך ורק לאנשים שאובחנו כסובלים מאלרגיה לחלבוני החלב. יש חשיבות לאבחנה נכונה ומעקב תזונתי אחר חולים אלו. אי סבילות ללקטוז היא רגישות לסוכר החלב כאשר חסר האנזים לקטאז המפרק אותו. ידוע כי אנשים אלו יכולים לסבול כמויות קטנות של לקטוז ולכן יכולים לאכול גבינות, קוטג' וחלב דל לקטוז המכילים מעט לקטוז. אפשרות נוספת היא תוספת האנזים המצוי בצורת אבקה (בבתי הטבע והפארמים) אותה מפזרים על גבינות רכות ומעדני חלב. בברכת בריאות טובה! נועה.