צריכה קלורית ליום באדם שמתאמן 3 פעמים בשבוע

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/01/2015 | 12:11 | מאת: שלומית

שלום רב, אני בחורה בת 30. אני יודעת מקריאה בנושא שהגרעון הקלורי המומלץ ביום הוא של 500-1000.(אני מבינה שזה כולל הוצאה קלורית בפעילות גופנית ואכילה של פחות קקל ביחס לצרכי הגוף). אני יודעת שלרוב משתמשים בחישוב של איקס קקל /לקג* משקל גוף נוכחי כדי לדעת כמה קקל צריך הגוף במצב רגיל לצרכיו. במקרה שמבצעים פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע. 1)איך מתייחסים לזה בחישוב הקלורי היומי,בודקים כמה קקל שורפים לאימון*3 (מספר האימונים)את מה שיצא מחלקים ל-7(מספר הימים בשבוע),זה נכון? 2)איך יודעים כמה קקל שורפים באימון אירובי יש מספר שנכון להשתמש בו כהערכה לצורך חישוב? 3)עכשיו כדי לדעת כמה קקל עליי לאכול ביום כדי לרדת במשקל מה עליי לעשות? אני מן הסתם יכולה בתהליך של ירידה במשקל ,לפי הבנתי,לאכול קצת יותר ממי שאינו פעיל אך לא כל כך מבינה כמה.

30/01/2015 | 19:05 | מאת:

יש פה יותר מידי "נעלמים" כמה תרדי תלוי בנתונים הפיזיים שלך, העבר של הדיאטות שלך, חילופף החומרים שלך ועוד. גם אין לי מושג מה משקלך ואולי כלל אינך צריכה לרדת בגדול, ספוטר חשוב ביותר, מסייע לשימור שריר בזמן הפחתה במשקל וכמובן למאזן הנארגיה, אבל משפר גם עוד דברים רבים נוספים, כולל מדדים של בדיקות כגון גלוקוז וליפידים בדם, מצב עצם ועוד. אז תמיד מומלץ. ואם במקביל אוכלים מגוון ובריא, ונהנים מהאוכל, ולזכור גם לא להיות עסוקים רק בקצב הירידה במשקל, כי אם בעצם ההישג של קיום חיים טובים ובריאים.