האם אני חייבת לצום מחר?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/12/2014 | 21:33 | מאת: מאיה

אכלתי היום במלון בבופה חופשי ארוחת בוקר ענקית: יוגורט עם גרנולה ובוטנים ושקדים וסילאן 20 קוביות חלבה עוגת פרג 10 חתיכות עוגת גבינה חמה עוגת שוקולד עוגת קינמון עוגת שיש בורקס קינמון רוגלעך קוראסון חמאה ריבות אכלתי לפחות 20 מאפים עוגיות טורטיות לחמניות אכלתי הכי הרבה שאכלתי בחיים שלי. התפוצצתי. עכשיו בא לי למות מהטעות שעשיתי. אכלתי יותר מ- 21,000 קלוריות. מאתמול בערב עליתי 4 קילו מ-200 גרם!!! האם אני צריכה לצום מחר? איך עכשיו אני אוריד את ה-4 קילו מהארוחת בוקר הענקית שאכלתי בבופה?

30/12/2014 | 22:28 | מאת:

מאיה שלום, צום לא מוריד שומן. בזמן צום לרוב מנצלים את מאגרי הגליקגן (סוכר) שבכבד ומפרקים שריר. אם את בחופשה ויש אוכל נפלא, תהני ממנו, אבל תשתדלי לאכול כמויות יותר סבירות ולנצל גם את חדר הכושר או הבריכה אם ישנם... ואם את נוטה לעיתים קרובות להתנהל כפי שתיארת פה, אולי כדאי לך להתייעץ עם דיאטנית, כי חבל חלהגיע לאכילה בולמוסית שכזו. לגבי ארבעת ה-ק"ג תחזרי לאכול רגיל ותעשי פעילות גופנית ועם הזמן הם ירדו. לא חושבת שהכול שומן. חלק בוודאי נוזלים.