פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
01/05/2015 | 10:19 | מאת: אבי

שלום רב. אני גבר בן 46,בריא בד"כ.גובה-178 משקל-72ק"ג אובחנתי לא מזמן כסובל מכבד שומני ויש לי גם כולסטרול קצת גבוה(210) והסוכר שלי על הגבול כל הזמן(100).שמעתי ששיבולת שועל יכולה לעזור ורציתי בבקשה לדעת: 1.איזו כמות של שיבולת שועל כדאי לאכול כל יום? 2.אם אני אוכל את שיבולת השועל(בתור דייסה)בערב,האם גם אז שיבולת השועל "עושה את העבודה" מבחינה בריאותית? 3.האם זה משנה מבחינה הורדת סוכר וכולסטרול ובתור "עזרה"לכבד אם אני אוכל את שיבולת השועל הדקה והכתושה עם דייסה לעומת שיבולת השועל שצורתה שלמה? 4.החלטתי לוותר על כפית סוכר פעמיים ביום שהייתי שותה עם הקפה-האם מבחינת מדד זה יכול להשפיע על הורדת הסוכר או שזה לא עוזר הרבה.יחד עם זאת אני חייב לציין שאני ממשיך לאכול לפעמים מוצרי מזון שיש בהם סוכר כמו עוגיות,גלידה וכו... אך לא בכמות גדולה. בברכה אבי

03/05/2015 | 14:01 | מאת:

שלום אבי, קודם כל, ממליצה לך מאוד על טיפול תזונתי על מנת לקבל הנחיות תזונה מותאמות אישית. הדבר חשוב מאוד על מנת למנוע סיבוכים עתידיים- אתה נמצא בנקודה בה שינוי תזונתי יכול בהחלט לשפר את מצבך הבריאותי, ויהיה הרבה יותר חכם, קל (וזול), למנוע עכשיו מאשר לטפל אח"כ. ובקשר לשיבולת שועל... אכןיופי של דגן עם יתרונות בריאותיים רבים ומומלצת להפחתת רמות כולסטרול. באופן כללי, הוספת מזון מן הצומח המכיל סיבים תזונתיים יעזור בעניין זה. 1. אין כמות מומלצת, אבל דע כי כף (כ10 גר') שוות ערך לכחצי פרוסת לחם 2. לא משנה מתי אתה אוכל את הדייסה, היא עדיין בריאה 3.לא, להבנתי כמות הסיבים נשמרת 4.כל הכבוד! זה לא פשוט לוותר על המתוק, אך לצערי כמות הסוכר ה"מוחבא" רבה יותר מהכפית בתה. מאוד חשוב לצמצם פחמימות ובמיוחד פרוקטוז או סירופ תירס עתיר גלוקוז (HFCS). סוכר על צורותיו השונות נמצא במזונות רבים, גם כאלה שאינם חשודים קלאסיים (רטבים, למשל) ישנן הנחיות תזונה רבות המתאימות לכבד שומני אך כאן אינו המקום לפרטם, מקווה מאוד כי תגש לטיפול תזונתי אישי על מנת להתאים הנחיות אלה לאורח החיים שלך ולהרגלייך בברכה, שירה

01/05/2015 | 00:55 | מאת: רונית

אני אשה בת 59, רזה ומבצעת פעילות גופנית מתונה בלבד. האם כמות החלבון היומית שעלי לצרוך מחושבת רק על פי המשקל שלי? או שיש רמה מינימלית המומלצת לנשים בגילי ? ואולי רמה מקסימלית מאחר שמשקל גופי אינו גבוה? תודה מראש

07/05/2015 | 10:49 | מאת:

באופן כללי, כמות החלבון הנדרשת מחושבת על פי משקל הגוף. במצב בריאות תקין וברמת פעילות גופנית נמוכה-בינונית, ההמלצות הן 0.8 גר' לק"ג משקל גוף ליום, כאשר מעל גיל 60 מומלץ מעט יותר, כ1 גר' חלבון לק"ג גוף. בפועל, רובנו צורכים הרבה מעבר לכך

28/04/2015 | 23:24 | מאת: טלי

1- מה היתרונות התזוןתים? 2 - איך צורכים? אוכלים או רק חיצוני? 3- למה מיועד? 4- באילו משתלות קונים? אני מעונינת באלוורה טבעית ישר מהצמח ולא המשחות שמוכרים בפארמים תודה

03/05/2015 | 14:32 | מאת:

שלום טלי, נכון לכעת אין מחקרים מדעיים התומכים בשימוש באלוורה (מבחינה תזונתית, בצריכה פומית). חיצונית אלוורה משמשת לעיתים בתעשיית הקוסמטיקה, אך אני מניחה שלא על כך שאלת. מניחה שבהחלט יש משתלות המוכרות את הצמח, אך אין לי המלצה ספציפית

28/04/2015 | 23:21 | מאת: חומץ תפוחים אורגני

האם חומץ תפוחים אורגני בריא? מה סגולותיו? מה הוא טוב? שמעתי דעות חלוקות יש האומרים שהוא בריא ויש שאומרים להתרחק תודה לך

03/05/2015 | 14:39 | מאת:

שלום לך, לא מוצאת סיבה תזונתית מיוחדת (מלבד טעם) לצריכתו. כמה הרבה דברים בחיים- הכל במידה.

28/04/2015 | 23:18 | מאת: אורז

איזה אורז נחשב להכי בריא? אורז מלא? חום? שחור? בסמטי? הודי? אני יודעת שחשוב לגוון ולאכול מהכל אבל נגיד- תאורתית שעלי לקחת איתי לאי בודד סוג אחד בלבד- אז אם כבר אורז- מה הסוג הבריא והמומלץ ביותר? אגב- האם אוזר מכיל גלוטן? ואיך מוציאים ממנו את העמילן תודה

03/05/2015 | 14:16 | מאת:

שלום לך, לא יכולה להכתיר סוג אורז אחד למלך, והאמת היא שבאי בודד כדאי לאכול מה שגדל על האי.. (באופן כללי, מזון מקומי עדיף מבחינות רבות) אבל לעיניינו, כדאי לבחור אורז עם קליפתו (מלא/חום/בר/אדום) או בסמטי, העדיפים על האורז הלבן אורז אינו מכיל גלוטן ושטיפות מרובות של האורז והשרייתו מפחיתים כמות עמילן

27/04/2015 | 22:39 | מאת: הדרה

שלום, אימי בת 87 חולת אלצהיימר כ 5 שנים. ברקע מחלות נוספות. תזונתה מבוססת על אנשור בוקר וערב, מחית של ירקות ועוף וכוס מרק בצהריים, מחית אורגנית של פירות אחה"צ, אנחנו מוסיפים את הפרוג'ים לאנשור. משקלה הוא כ50 ק"ג לערך. 1. מהי כמות הפרוג'ים המומלצת והנכונה ליום. 2.האם פרוג'ים עלול להזיק אם התגלה אצלה לאחרונה סרטן עור אלים בזרוע ? 3. האם לתוספת כזו של חלבון יש השפעות שליליות? תודה!

29/04/2015 | 15:00 | מאת:

הדרה שלום, אינני יודעת מה כמות החלבון בתכשיר שאתם מוסיפים. באנשור רגיל יש 9 גרם חלבון לפחית, ובאנשור פלוס 13 גרם. בנוסף היא אוכלת מנת בשר ליום - שזה כ-20 גרם חלבון. כלומר יש לה (בלי לחשב מזונות אחרים פחות עשירים בחלבון שתורמים גם איזו כמות) כרגע בערך גרם חלבון / ק"ג כיום למניעת איבוד מסת שריר ממליצים על מעט יותר, אז אם אתם מאוד רוצים אפשר להוסיף העשרה. אבל! שאלת אם זה יכול להזיק. אין לי מושג אלו מחלות נוספות ברקע יש, כפי שאת מציינת (אבל לא מפרטת מלבד סרטן העור) וזה לא נכון לתת כך המלצה. אם למשל מצב תפקוד הכליה לא אופטימאלי הרי שתוספת חלבון לא בהכרח רצויה. הכי נכון להזמין יעוץ של דיאטנית מהקופה שלה. בהצלחה.

25/04/2015 | 13:26 | מאת: אילנה

שלום רב, ההגבלה של שומן לאחר כריתה בכיס מרה היא לכל החיים?

רואה שכבר קבלת מענה בפורום אחר הרבה בריאות

24/04/2015 | 09:04 | מאת: לוזון

לשאלה מניין לי על הארסן בחומץ התפוחים לפני מספר חודשים הומלץ להוריד מן המדפים חומץ תפוחים של חברת מזון בינלאומית, בגלל תכולת ארסן גבוהה מעל ל10 מיליגרם, (או, מיקרוגרם) כצרכן קבוע של חומץ תפוחים רציתי לדעת אם מקור הארסן הוא בחומץ עצמו או בתהליך היצור או השימור, מתשובתך למדתי כי זה לא שייך לחומץ התפוחים עצמו, ועל כך אני מודה לך מאד לוזון

24/04/2015 | 10:35 | מאת:

כל הכבוד על העירנות הגבוהה לגבי הודעות הריקול (recall)! צרכנים רבים אינם מודעים לכך וישנו פרסום קבוע באתר משרד הבריאות, עם שלל חדשות (לא טובות, בדר"כ) לגבי מזון ושאר הבטי בריאות נוספים http://www.health.gov.il/NewsAndEvents/SpokemanMesseges/Pages/Messeges.aspx

21/04/2015 | 20:29 | מאת: עוז

בו 65 אני נוטל ארבע גרם של ארגנין כשעה לפני אמון כשר.זה נסדר?או שיש מגבלת זמן?סו מגבלה אחרת? תודה עוז

22/04/2015 | 13:57 | מאת:

עוז שלום, מעלה לך תשובה מתוך פורום תזונת ספורט המנוהל ע"י הדיאטן גיא שלמון והועברה אלי על-ידי המסטרנט תומר פרידמן. השימוש בתוספים מהסוג עליו שאלת שנויים במחלוקת. בעוד שישנם מחקרים המוכיחים תרומה חיובית, אחרים לא מצליחים להראות זאת. קרוב לוודאי שישנם תנאים רבים מסביב המשפיעים על תרומת התוסף. מדובר בקבוצת תוספים ולא רכיב אחד. יש לייחס המלצות לכל תוסף בנפרד. הקבוצה כוללת את: ל-ארג'ינין, ל- ציטרולין, סודיום ניטראט, גליסין פרופיוניל ל-קרניתין וגם את 2-ניטרוקסי. התוסף הנפוץ ביותר לשימוש הוא ל-ארג'ינין. אין פרוטוקול רשמי ברור למינון הצריכה, אך לרוב ההמלצה המקובלת היא צריכה של 6 גרמים ליום. (טווח המינונים שנבדק במחקרים נע במינון של 1.5 גרמים ועד 20 גרמים ליום) אגב, שימוש במינונים של 6 גרמים ליום ל-ארג'ינין מקובל גם בתחום הרפואה הקרדיווסקולארי. בתל השומר במרפאה בה עובד גיא שלמון עושים את זה כחלק מטיפול באנשים הסובלים מתפקוד לקוי של אנדותל כלי הדם. מבחינת בטיחות השימוש בתוסף ל-ארג'ינין: תקן OSL (Observed Safe Levels) הקובע מהי רמת הצריכה הגבוהה ביותר שנצפתה כבטוחה, קבע כי בעבור חומצה אמינית ל-ארגינין המינון המקסימאלי הנצפה כבטוח הוא עד 20 גרם ביום. יחד עם זאת, צריכה מעל 9 גרמים למנה אחת עלולה להוביל להפרעות במערכת העיכול. גם בהקשר למשך זמן הלקיחה אין פרוטוקול רשמי ברור. מחקרים בדקו צריכת ל-ארג'ינין למשך זמן צריכה של יום אחד (השפעה אקוטית) ועד 28 ימים (השפעה כרונית). לציין כי יש רק מחקר אחד שנמשך לאורך 56 ימים. המקובל הוא שימוש למשך חודש ואז הפסקה בלקיחת המוצר (אבל זכור שזו אינה המלצה מדעית מבוססת אשר הופכת אותה בהכרח להמלצה הכי נכונה).

24/04/2015 | 08:44 | מאת: עוז

תודה על תשובתך המפורטת אודה לך מאד אם תעבירי אלי את כתובת הפורום של גיא שלמון,חיפשתי ולא מצאתי תודה עוז

21/04/2015 | 10:41 | מאת: מיכל

שלום בהנחה שאין לי בעיות השמנה או נטיה מהשמנה. האם זה מותר/בסדר לאכול 2 אבוקדן קטנים ביום אטו אחד ממש גדול? אני מאוד אוהבת אבוקדו אבל שמעתי מפי כמה שאין לאכול יותר מצחי אבוקדו ביום. אני לא יודעת אם ההמלצה הזאת היא כי זה פרי משמין או כי הוא בעל תכולת שומן גבוהה. אך ידוע לי שהשומן שלו מאוד בריא. אז אם אין לי נטיה להשמין-0 האם זה בסדר לאכול הרבה ממנו?

22/04/2015 | 04:09 | מאת:

אין שום בעיה, תאכלי ותהני הרבה יותר בעייתי בתפריט אם דואגים מהשמנה זה כל עודפי הסוכר המיותרים

20/04/2015 | 17:26 | מאת: פזית

שלום, אני בהריון בשבוע 33 ולאחרונה העצירות החמירה מאוד. הבעיה היא שבניגוד למצב הרגיל עכשיו אני לא כל כך מסתדרת עם ירקות, הם עושים לי צרבת. גם פעילות גופנית לא בדיוק יכולה כבר לעשות כמו פעם, למרות שכן עושה כמיטב יכולתי. שותה אקטימל כי זכור לי שפרוביוטיקה עזרה לי בעבר, אבל זה כנראה לא מספיק. שותה המון מים (לפחות 2 ליטר ביום, בדרך כלל 2.5) אבל גם זה כנראה לא מספיק. לא מתה על פירות ואם כבר אז בעיקר בננות שעוזרות לי להתכווצויות השרירים הליליות. הבנתי שבננות לא הכי מומלצות לעצירות. בלית ברירה אחרי שכבר התחילו לצאת קצת טחורים אני משתמשת בנורמלקס, וזה כמובן עוזר מאוד והטחורים נעלמו, אבל הייתי רוצה לדעת אם יש משהו תזונתי שבכל זאת אפשר לשנות כדי להקל על המצב ואולי להפחית בשימוש בנורמלקס. תודה!

22/04/2015 | 04:07 | מאת:

פזית שלום, טוב שאת פונה ושואלת, כי יש עוד 6-7 שבועות שזה לא מעט ורצוי שלא יהיו טחורים. העצירות בהריון היא תופעה נפוצה, כי מערכת העיכול עובדת לאט יותר כדי לספוג כמה שיותר רכיבי תזונה. מה לעשות - היות שאת מציינת שיש לך התכווצויות שרירים בלילה, הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות ויסייע לשתי התופעות גם יחד זה לשפר צריכת מגנזיום. במזון: שקדים, אגוזים, עדשים, תפוח אדמה, וקקאו הם מקורות טובים. תכיני קקאו לבד ואל שוקו עתיר סוכר. מקור טוב נוסף הינו תרד מבושל אם בכל זאת תצליחי לאכול אותו למרות שזה ירק. ואם עדיין לא מסתדר - קני תוסף אבל תקפידי על מינון נמוך, כי במינון גבוה זה עלול לגרום כאבי בטן לא רצויין ושלשול.

19/04/2015 | 17:10 | מאת: אמא לתינוקת בת 18 חודשים

שלום הבת שלי בת שנה וחצי שוקלת 12.5 ובגובה של 82 ס"מ. האם זה נחשב מעל למומלץ? יש לציין שהיא מהממת, ילדה מאוד פעילה וגם לא אכלנית גדולה (אני במשקל תקין - מידה 38/40 והייתי ילדה רזה ועד היום אני במשקל תקין וכל המשפחה שלי רזה (נותרו איזה 5 ק"ג לחזור למשקל לפני הלידה.. ובעלי היה ילד רזה ועכשיו קצת גדול ומסיבי - אבל אמא שלו מאוד שמנה ...) מה שכן רק לפני שבוע גמלתי אותה מהסימילאק.(הנקה מלאה עד חצי שנה 0 ואז קיבלה סימילאק חלקי עד עשרה חודשים ו3 בקבוקים ביום של 180 בהמשך - בחצי שנה האחרונה היא קיבלה אותם מדולל. קבעתי תור לרופא ילדים אבל עד אז.. מה מומלץ?

21/04/2015 | 08:51 | מאת:

שלום לך! חשוב מאוד במקביל לרופא (שוודאי ירצה לעשות בירור), לקבוע תור אצל דיאטנית ילדים. כן, הנתונים מראים שמדובר בהשמנה. בילדים לא עושים דיאטות! תקבלי הנחיות לאורח חיים עם דגשים חשובים להתנהלות בבית. תכנסו למעקב כדי לברר מה המגמה בהמשך. במידה ובירור רפואי יעלה משהו - הדיאטנית תדע להתייחס לכך. בהצלחה נועה

16/04/2015 | 00:02 | מאת: ג

שלום רב, ברצוני לשאול האם ממרחי אגוזים כמו לדוגמה זה שצירפתי כאן : http://www.foodsdictionary.co.il/Products/330/%D7%90%D7%92%D7%95%D7%96%D7%99%D7%AA%20%D7%9E%D7%9F%20%D7%94%D7%98%D7%91%D7%A2%20-%20%D7%9E%D7%9E%D7%A8%D7%97%20%D7%90%D7%92%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D מכילים מולקולות של שומני טראנס . אני די סבור שמרגרינה אין בהם ואומנם כתוב עליהם שלא עברו תהליך הידרוגנציה אך עדיין חלקם מגיעים קצת מוקשים מצד שני לא כל שמן צמחי במצבו הטבעי נוזלי כמו למשל אבוקדו... איך ניתן לדעת מבלי להסתמך אך ורק על נתוני המוצר? לתשובתכם אודה, שלומי

הי שלומי, אפשר לדעת אם שומן טראנס מסתתר במוצר ע"י הרישום שומן צמחי מוקשה/מוקשה חלקית וניסוחים דומים-כמו שרשמת בכותרת השאלה. אני סבורה כי באמת אין שומני טראנס במוצר (לאור הצהרת היצרן והרכיבים) אך לחלוטין זה לא הופך את המוצר כבריא/מומלץ לאכילה- הרכיב הראשון הינו סוכר, הבא אחריו שמן, ורק הרכיב ה3 הוא אגוזים! בקיצור, שומן טראנס או לא, עדיף להכין ממרחי אגוזים בבית (בקלות), וגם אם לא מכינים-אלה לא מסוג הממרחים שכדאי להכניס דרך קבע לביתנו ולגופנו

21/04/2015 | 02:17 | מאת: ג

הבנתי שאלה נוספת וחשובה לא פחות כשרושמים שומן צמחי מוקשה מה הכוונה.. הרי גם אבוקדו הוא שמן צמחי אבל מוקשה ולא נוזלי ישנן עוד מעט דוגמאות כמו ממרח קשיו 100% שנטחן בכבישה קרה שמצב הצבירה שלו מאוד סמיך ולא ממש נוזלי אז כביכול זה נראה מוקשה אבל לא הגיוני שיש בזה שומן טראנס תקני אותי אם אני טועה ואשמח לקבל הסבר לכוונה בצירוף המילים המבלבל הזה תודה

15/04/2015 | 14:39 | מאת: sheli

הי אני בת 31, בריאה, פעילה גופנית, טבעונית מזה כחצי שנה, אוכלת מאוד בריא, המון פירות וירקות. מזה חשבוע/שבעיים הופיעו לי בפני פצעונים והעור לא חלק אלא שמנוני ונראה כמו עור לא יפה שנוטה לפצעונים. לא שיניתי כלום מבחינת סבון , ניקוי או טיפוח. לא החלפתי סבון/שמפו/קרם פנים ולא כלום. מבחינת תזונה- התחלתי לצרוך יותר ירקות, בכמות גבוהה יותר ובעיקר העלתי את תכולת הפירות. כלומר- אני אוכלת הרבה סוכר פירות (לא סוכר לבן מזוקק). אין שינוי מבחינת וסת- הכל אותו דבר. שינוי שחל אצלי זה ירידה של כ 5 קג במשקל. אני רזה מאוד, שוקלת 45 על גובה 168. אני מניחה שהירדיה קשורה לכך שהפחתתי בשומנים והעלתי את תכולת הירקות והפירות שכנראה מטיבות איתי. מבחינת מקור השומן שלי ביום- פעם הייתי אוכלת טחינה גולמית וסומסום- היום הוראדתי את זה ואני אוכלת אבוקדו ביום- זה רק מקור השומן. כל השאר פירות וירקות. מדוע הפצעונים? יש האומרים שבגלל הטבעונות הגוף עובר תהליך של ניקוי ולכן זה מתבטא ביציאה של פצעונים. האם כך הדבר? המראה פנים הזה מפריע לי מאוד, מיאז ומתסכל אותי נורא. אני כמובן לא נוגעת בפנים ומחכה שיעלמו מעצמם אבל זה לא לוקח ביום יומים ואני רואה שזה גם לא עובר וחוששת שמא עוד יחמיר יותר. ממה שקראתם עדכה- מה יכולה להיות הסיבה לכך שהופיעו פתאום הפצעונים? האם אולי יכול להיות שבגלל שאני אוכלת הרבה פירות (מה שלא אכלתי בעבר)- בגלל הסוכר שלהם- זה מה שהביא לפצעונים? (למרות שמדובר בסוכר בריא). או שזה האבוקדו? למרות שמדובר בשומן בריא יש לצין שאני שותה הרבה מים ביום אז לא מחוסר מים זה נובע. תודה רבה מיואשת מאוד!!!!

22/04/2015 | 03:57 | מאת:

שלי שלום, מחסור באבץ וסלניום מגבירים מצב של אקנה, שני דברים שכנראה חסרים בתפריט היומי שלך כעת. לגבי סלניום – 2 אגוזי ברזיל ביום יתנו את הכמות המומלצת. אבץ אין סיכוי לקבל מפירות וירקות בלבד עוד לציין שאת כעת במשקל נמוך באופן מסוכן. אינני מבינה גם מה מקורות החלבון והשומן בתפריט שלך. את מציינת שאת אוכלת בריא מאוד - האם קיבלת איזו הדרכה? ממליצה לך לפנות לדיאטנית שמבינה בצמחונות.

14/04/2015 | 15:12 | מאת: חנה רביב

התחלתי לאכול לחם שיפון חשבתי לעצמי שהוא בריא יותר. אבל מאז שהתחלתי עם השיפון יש לי רגישות וכאבים בקיבה (לפני כן תמיד אכלתי לחם רגיל ולא הייתה שום תופעה כזו) האם ייתכן שאני רגישה לשיפון ? אני גם מטופלת בכדורי לנטון

25/04/2015 | 19:20 | מאת:

הי חנה, לא סביר שלחם שיפון יגרום לעליית החומציות בקיבה. צריך האם היו שינויים נוספים שנעשו עם השינוי הזה או שזה הדבר היחיד שהוסף לתפריט? האם למשל, התחלת דיאטה חדשה, שינית את השעות שבהם היית רגילה לאכול, הוספת תבלינים או מאכלים נוספים? אם בכל זאת השינוי היחידי בתזונתך הוא ההחלפה ללחם שיפון כדאי לפנות לרופא לבדיקת המקור. התשובה באדיבות הדיאטנית איילת שטיין

14/04/2015 | 12:57 | מאת: רפי

במרכולים מוכרים חמוציות ללא תוספת סוכר לבן, אך מומתקות ברכז אננס ו/או תפוחים. האם זה בעצם חמוציות מומתקות בתחפושת, או שאכן הן פחות מעלות את הסוכר מאחיותיהן המסוכרות?

19/04/2015 | 20:45 | מאת:

לחלוטין תחפושת, אפילו קצת מרושעת...(נשמע הרבה יותר טוב למצפון מסוכר לבן אך האפקט זהה)

06/05/2015 | 16:46 | מאת: יוסי

ג.נ. מדוע האפקט של בלי סוכר דומה לזה עם סוכר? לא ברור לי. יוסי

14/04/2015 | 07:23 | מאת: סימה

שלום אני בתהליכי עלייה במשקל. לאחרונה סובלת מגזים וכאבי בטן (יש לי יציאות קשות פעם בשבוע בערך...) התופעות של הכאבים והגזים החלו מאז שנטלתי מעט בנפייבר בשבוע שעבר אבל מאז הפסקתי. התחלתי לקחת קרבוקל שמעט הקל אך התחלתי לקרוא שאולי אני פשוט אוכלת יותר מדי סיבים תזונתיים ובגלל זה התופעה. רציתי ייעוץ איך אפשר לדלל אותם - אני אוכל בכל יום באופן קבוע 10 פרוסות לחם שיפון קל שמכילות 12 גרם סיבים, ארוחת צהריים (בורגול/מאש) שמכילים 15 גרם סיבים ותפוח שמכיל 3.5 גרם סיבים. בלי כל שאר התוספות יוצא שאני אוכלת 30 כבר. מנסה שהתזונה תהיה כמה שיותר בריאה אז מעבר לכך לפעמים אני מוסיפה ברנפלקס (עוד 16), בייגלה (עוד 5), אפונה (עוד 16), קרקרים לחמית (עוד 10) וכך יוצא שיש ימים של אפילו 48 גרם סיבים. בממוצע יוצא בין 35-48 סיבים. איך אני יכולה לצמצם את הכמויות מבלי לפגוע באיכות התזונה שלי (האם עליי לעבור ללחם לבן או להתחיל לאכול אורז ופסטה??) תודה

20/04/2015 | 15:23 | מאת:

שלום סימה, יש מס' פרטים שחסרים לי בתאורך וחלקם פרמטרים משמעותיים בהבנת הבעיה- כגון מדוע את בתהליכי עלייה במשקל, כיצד היו היציאות לפני, כמה נוזלים את שותה ביום ומידע לגבי פעילות גופנית. תארת יפה מאוד את תכולת הסיבים במזון ואלו אכן כמויות גבוהות אשר יכולות לגרום תופעות כגון אלו שתארת, אבל אני חושבת שעל מנת לקבל הערכה מסודרת וכן הדרכה כיצד ומאיפה להוריד סיבים במזונך כדאי לך מאוד להפגש עם דיאטן/ית ו"לסדר" את התפריט שלך באופן שיתאים למטרותייך בהצלחה

20/04/2015 | 15:30 | מאת: סימה

אז ככה, אני בעלייה כי אחרי הלידה ירדתי יותר מדי... BMI לא תקין. היציאות אף פעם לא היו טובות. .תמיד פעמיים בשבוע ולא בא בקלות בכלל אבל לאחרונה החלה נפיחות וגזים. אני שותה 2.5 ליטר ביום בערך. את הרוב בבוקר על בטן ריקה ואחרי ארוחת הצהריים. לא ממש פעילה גופנית...

25/04/2015 | 18:53 | מאת:

הי סימה, קודם כל, פעילות גופנית היא גורם מאוד מאוד מרכזי ב"התנעת" מערכת העיכול. לא נדרשת פה ריצת מרתון אבל כן להיות יותר פעילה לפי יכלתך ובהתאם למצב הגופני (תמיד מומלץ להוועץ ברופא טרם התחלת פעילות גופנית) דבר שני, כיוון שאת בתהליכי עלייה במשקל הייתי ממליצה לוותר על לחם קל ולצרוך לחם רגיל (יוריד לך גם מכמות הסיבים היומית) ובעיקר להוסיף לתפריט שומנים טובים כגון אבוקדו, אגוזים וגרעינים, טחינה (עדיף משומשום מלא), שמן זית ושמן אבוקדו לתיבול- אלה מזונות בעלי צפיפות קלורית (ותזונתית) גבוהה ויכולים לעזור ביציאות בנוסף להעלאה במשקל מה עוד? שתייה בקש אינה מומלצת, גם לא מזונות מוגזים שוב ממליצה לך בחום ללכת למפגש עם איש מקצוע לעשות קצת סדר בתפריט, ולדאוג שיש לך מספיק מכל מה שצריך, במיוחד לאחר לידה. בברכה, שירה

13/04/2015 | 09:34 | מאת: לוזון

האם חןמץ תפוחים מכיל כמות ארסן מעל הכמות המותרת ?(או שזה חומץ תפוחים מתוצרת מסוימת בלבד).מהי המגבלה הכמותית לצריכת חומץ תפוחים,בסלט למשל? תודה לוזון

20/04/2015 | 12:28 | מאת:

שלום לך, לא ידוע לי (ולא מצאתי חומר בנושא) על נוכחות ארסן בחומץ תפוחים. אשמח אם תרחיב או תסביר את הרקע לשאלה. כמה לשים ? לפי הטעם

12/04/2015 | 13:51 | מאת: ענת דרורי

שלום, האם יש איסור רפואי (ואם כן, מה ההסבר?) לשלב באותו בקבוק נוטרילון אי.אר ונוטרילון רגיל? בן 4.5 חודשים עם רפלוקס בינוני. נוטרילון אי.אר כבד לו מדי על הקיבה (ניסינו שמן זית/עגבניה וכו וגם יונק פעמיים ביממה). קיבלתי המלצה לשלב ואכן מגיב לזה נהדר גם מבחינת הרפלוקס וגם מבחינת הבטן. האם זה בסדר להמשיך כך? תודה רבה!!!

21/04/2015 | 08:40 | מאת:

ענת שלום! לפני שאני עונה, חשוב לי לציין שהפורום הזה לא נועד להחליף טיפול רפואי. כמובן שחסרים לי המון פרטים כדי לתת לך תשובה מוסמכת. כעיקרון אני לא רואה מניעה לנהוג כך אבל אני לא מכירה את ההיסטוריה הרפואית של בנך כדי לקחת אחריות על כזו המלצה. ממליצה לך בחום לפנות לרופא גסטרואנטרולוג ילדים, עדיף כזה שעובד בשיתוף עם דיאטנית ילדים. בברכה, נועה

11/04/2015 | 22:34 | מאת: יעל

שלום רב, אבקש הכוונה איזה מזונות עשירים בברזל. מלבד בשר אדום, וכבד. מחסני הברזל שלי נמוכים, אך הברזל יצא תקין . אציין שבבדיקות הקודמות מחסני הברזל היו בסדר

13/04/2015 | 10:33 | מאת:

שלום יעל, מקורות עשירי ברזל נוספים מהחי הנם דגים, פסטרמה, אברים פנימים נוספים כגון לבבות או טחול, הודו אדום ישנם הרבה מקורות צמחיים טובים לברזל והרשימה הנ"ל היא תקציר העשירים יותר/יחסית לקבוצתם. עלים ירוקים (פטרוזיליה, חסה, תרד וכו'), טחינה גלמית משומשום מלא, גרעיני דלעת, אגוזי קשיו (גם בשאר האגוזים ערכים טובים של ברזל אך אלה העשירים יותר. מלבד זאת יש לקחת בחשבון שלא אוכלים כמויות גדולות), דגני בוקר רבים מועשרים בברזל, שיבולת שועל, בורגול, אורז מלא, קטניות כגון גרגירי חומוס, עדשים, שעועית, אדממה (פולי סויה, פול) משמש/תאנה מיובשים, רימון, תות עץ, סלק, אספרגוס, זרעי חילבה והרשימה יכולה להתארך עוד ועוד.... כפי שאת רואה, ברזל קיים בשפע במזון מן הצומח, אך תתכן ספיגה בעייתית בשל ריבוי סיבים או נוכחות חומצות מקשות ספיגה (כגון ח.פיטית או אוקסלית). כיוון שיש יתרונות רבים למקורות הברזל הצמחי חשוב לשלבם בתזונה, עדיף עם ויטמין C (פלפל, מיץ לימון) לבריאות

היי, הבת שלי בת שנה ושמונה חודשים ונמצאת איתי בבית. עד היום הייתי נותנת לה את ארוחת הצהריים לאחר שהיא היתה קמה משנת הצהריים שזה יוצא סביבות שעה 3 וחצי - 4. עד שנת הצהריים הייתי נותנת לה : 8 בבוקר בקבוק מטרנה עם דייסת שיבולת שועל 9 ורבע בערך מעדן או קורנפלקס עם חלב 10 וחצי בערך סנוויץ עם ממרח 11 וחצי שעה פרי ואז היתה נרדמת לשנת צהריים וקמה לארוחת צהריים. רציתי לעשות לה שינוי ולתת לה את ארוחת הצהריים סביבות 12 ורבע בערך גם שיהיה לה סדר יום יותר מסודר וגם כהכנה לגן. ולכן רציתי לשאול מה ניתן לתת לה באיזה תדירות מרגע שהיא קמה בבוקר ועד ארוחת הצהריים שיהיה גם מזין גם משביע וגם שיהיה לה תאבון ומקום לארוחת הצהריים. בגדול סדר היום שלה הוא : קמה סביבות 7 וחצי סביבות 8 בבוקר אני נותנת לה בקבוק מטרנה עם שילוב של דייסת שיבולת שועל של מטרנה בבקבוק. ומפה והלאה עד 12 ורבע אשמח אם תוכלי להשלים לי מה לתת לה וכל כמה זמן שישאר לה מקום לארוחת הצהריים וגם שלא תהיה רעבה עד אז. ואגב כמה זמן צריך לחכות לאחר ארוחת הצהריים להשכיב אותה לישון? תודה רבה וחג שמח

אילנה שלום! ראשית התנצלותי על העיכוב בתשובה. אני מבינה שבתך בת שנה ושמונה חודשים. בגיל זה ילד מסוגל וצריך לאכול ה כ ל, ארוחות מסודרות כמו שאר בני הבית, מהמזון הביתי, תוך זהירות כמובן מחנק (נקניקיות, אגוזים ופיצוחים, סוכריות וכדומה). מהתבוננות בסדר היום שהיה - הבעיה העיקרית היא שכל שעה נתת לה ארוחה קטנה... במקום לעשות ארוחת בוקר מסודרת. המלצתי בד"כ לאחר שקמים (בעיקר אם בעתיד כשתלך לגן תקום יותר מוקדם 06:30-07:00) בקבוק, אין צורך בדייסה. כשיושבת לאכול בבוקר - ארוחת בוקר - אפשר לתת דייסה בקערה, ירקות, לחם, ביצה, גבינה, טונה - לא חסר... סביב 10 - פרי 11:30-12:00 ארוחת צהריים. בברכה, נועה

לפני חדשיים עברתי ניתןח. ירדתי מה-60 הקבוע ל-56 קג. ניכר בעיקר בזרועות ובצואר. [הפסקתי זמנית חדר כשר] לא מצליחה לעלות. בגילי [70] זה לא מחמיא. לקחת אבקות לזרוז העליה במשקל? אנא טיפים. תודה

העברתי את שאלתך לדיאטנית אשפוז יום אונקולוגי ברמב"ם, נגה זיו. הינה תשובתה: קשה לענות בלי לדעת איזה ניתוח עברת. על פניו לרוב בעזרת יעוץ דיאטני מתאים יהיה אפשר לעלות 4 ק"ג בחזרה ללא קושי. אם משתמשים באבקות/תוספים מומלץ שיהיו ממקור בטוח ולא אבקות "חדר כושר" למיניהן ואני מוסיפה לזה המלצה לפנות לחברת הדסה אשר נותנים במשלוחים עד הבית אבקות בעשרה מעולות וגם יש את דיאטנית החברה שתתן תמיכה בבחירה. כמו כן תוכלי לכתוב לנו מבלי שנחשוף את המכתב באיזו קופה / בית חולים את שייכת ונמליץ לך למי לגשת. בהצלחה והרבה בריאות.

08/04/2015 | 18:15 | מאת: חנה

שמי חנה ואני בת 44, לפני כשנתיים איבחנו אצלי מעי רגיז ואני מטופלת בכדורי librex לאחרונה מרגישה כאבים בצדדים ונפיחות בבטן שמאוד מציקה לי. בנוסף אובחן אצלי לפני שמונה חודשים דלקת בקיבה ובמשך מס' חודשים נטלתי כדור lanton ולאחר תקופה התחילו לי בחילות והקאות, והחלפתי לכדורי מטרופולין. לפני שלושה שבועות התחלתי לקחת פרוביוטיק 25 ביליון, והוצע לי לנטול גם סלדרין. אני מאוד עייפה במשך היום ורציתי לדעת האם העייפות נובעת בעקבות המצב הבריאותי? כמה זמן יקח עד שהדלקת בקיבה תעבור? האם מומלץ לי לקחת גם סלדרין? ובכלל האם הטיפול שאני נוטלת טוב לי כי ההרגשה הכללית ממש לא טובה? תודה.

19/04/2015 | 15:18 | מאת:

דיאטנית מכון גסטרו ברמבם מוריה כותבת נשמע כי את מחפשת בעיקר תשובות לשאלות רפואיות ופחות תזונתיות. חשוב לציין שבמקרה של מעי רגיז יש מקום לשקול גם שילוב של ייעוץ תזונתי, לדוגמא יש את הדיאטה של ה- FODMAPS שיכולה מאוד לעזור בהנחה ומדובר במעי רגיז. האם ניסית? אם לא, כדאי לפנות לייעוץ אצל דיאטנית (עדיף עם ניסיון בתחום הגסטרו).

06/04/2015 | 21:56 | מאת: איילת

שלום, אני בת 25, כמעט טבעונית (אוכלת רק גבינות.) משתדלת לאכול מאד בריא ורק מזון אורגני . הבעיה הגדולה היא עם עניין המתוק- תמיד יש אלטרנטיבה בארון הפרטי שלי לנישנושים בריאים (חטיפים על בסיס פירות ודגנים בלבד) ולכאלה שהם רעים במיעוטם.אני מצליחה להתמיד ולאכול בצורה מבוקרת סוכר אבל אחרי כמה ימים שאני לא נוגעת בסוכר או אוכלת בכמויות מתונות אני ישר נתקפת בצורך עז להחזיר לעצמי את כל כמויות הסוכר שלא אכלתי , אני מרגישה שהגוף שלי ממש דורש את זה. אני מרגישה שאני מגזימה מאד אבל לא מצליחה לעצור. חשוב לציין שבמהלך הימים שבהם אני לא אוכלת סוכר או אוכלת בצורה מבוקרת אני לא מרגישה צורך גדול לאכול סוכר אלא הצורך הזה בא אחרי יומיים בערך שבהם נגמלתי מסוכר באופן מוחלט או חלקי (לרוב חלקי.) חשוב לציין כי בארון הפרטי שלי מעולם לא יהיה ממתק כלשהו ותמיד תהיה אלטרנטיבה, המתוקים שאני אוכלת הם מתוקים שנמצאים בבית ומיועדים לבני המשפחה שלא שומרים / למתוקים שנמצאים בעבודה. אשמח לעיצות איך להתמתן לאט לאט ולמנוע שוב מצב כזה.

08/04/2015 | 12:33 | מאת:

איילת שלום, העניין הוא שכאשר רוצים משהו ומנסים להימנע ממנו, מגיעים בדיוק למצב שאת מתארת. צריך למצוא דרך אחרת להתמודד, עם הרצון עצמו, עם להרשות לעצמך. אני ממליצה לך בחום לכן שכנסי בפייסבוק ללינק של מיטל-גבע-אוחיון https://www.facebook.com/Meitalgeva71 היא מטפלת בתחום של אכילה ריגשית ושמעצתי שהיא נפלאה. אולי קרוב ונוח לך להצטרף לקבוצה שלה. אם לא יתאים - בוודאי תדע להפנות אותך למישהו אחר שיותר קרובו נוח לך. מועדים לשמחה

06/04/2015 | 20:03 | מאת: אדוה

שלום. אני כבת 25 ושוקלת 50- 47 ק"ג (זה משתנה כל הזמן). אני 1.70 ותמיד סבלתי מתת משקל. תמיד אכלתי בריא ואף פעם לא היה לו חוסרים. אני רוצה להתחיל לקחת אבקה שמורכבת מפחמימות, חלבונים ושומן על מנת להשמין (אבקה ללא גלוטן). אפשר להוסיף 650 קלוריות ביום ואפשר להוסיף 1300. האם להוסיף צריכה כזו גדולה של קלוריות עלולה להזיק לגוף? כמה קלוריות מומלץ להוסיף לגוף ביום? מתי כדאי לקחת את זה? עם האוכל? או על קיבה ריקה? יש לציין שאני גם סובלת תקופה מהליקובקטר פילורי. האם זה יכול להזיק? תודה מראש.

08/04/2015 | 12:20 | מאת:

אדוה יקרה, במצב המורכב שאת מתארת היה הכי נכון להיות בקשר עם דיאטנית שבעצמה בקשר עם הרופא המטפל. לגבי הליקובקטר יש צורך לטפל רפואית. לגבי אבקות למיניהם, אם האכילה טובה, לכאורה אין בעיה. אבל אם האכילה לפני התוסף ממש ירודה יש להתחיל תיסוף בהדרגה, כי אחרת זה יכול להיות מסוכן, מה שנקרא תסמונת ההאכלה מחדש. יש אבקות מצויינות של חברת הדסה, והם גם נותנים יעוץ שחל דיאטנית מטעם החברה. וכמובן בכל קופת חולים תוכלי לקבל סיוע. בהצלחה והרבה בריאות

08/04/2015 | 12:20 | מאת:

אדוה יקרה, במצב המורכב שאת מתארת היה הכי נכון להיות בקשר עם דיאטנית שבעצמה בקשר עם הרופא המטפל. לגבי הליקובקטר יש צורך לטפל רפואית. לגבי אבקות למיניהם, אם האכילה טובה, לכאורה אין בעיה. אבל אם האכילה לפני התוסף ממש ירודה יש להתחיל תיסוף בהדרגה, כי אחרת זה יכול להיות מסוכן, מה שנקרא תסמונת ההאכלה מחדש. יש אבקות מצויינות של חברת הדסה, והם גם נותנים יעוץ שחל דיאטנית מטעם החברה. וכמובן בכל קופת חולים תוכלי לקבל סיוע. בהצלחה והרבה בריאות

06/04/2015 | 11:56 | מאת: m

האם יש קשר בין ירידה במשקל לבעית נשימה קלה? אני גובה 169 ושוקלת 45 ירדתי לאחורונה הרבה במשקל בגלל לחץ ועיניים אישיים. כמבון שאני ממשיכה עם הספורט וגם שיניתי תזונה- אני טבעונית אבל יכול להיותשיש קשר בין ירידה במשקל לבעית נשימה כאילו מרגיש לי שכל הזמן אני צריכה לנשום עמוק כדי להכניס הרבה אוויר לריאות (לאו דווקא בזמן פעילות). האם יש קשר ? תודה

08/04/2015 | 12:16 | מאת:

שלום, אם הבעיה אינה על רקע אסטמה, הרי שיתכן ויש ממש היחלשות של שרירי הנשימה הבין צלעיים (זו יכולה להיות סיבת מוות בתת תזונה) המשקל שלך נמוך באופן מסוכן. אני ממליצה לגשת לקבל עזרה.

03/04/2015 | 13:19 | מאת: שיר

סובלת מאוד מהתעצמות מכאובים לפני מחזור. כמו טחורים , כאבי מחזור, עצבנות. האם יש תזונה שיכולה לאזן את המצב ?? אחרי המחזור הכל נעלם עד הביוץ ואז שבוע לפני המחזור הכל חוזר

08/04/2015 | 12:14 | מאת:

מצרפת לך פה סיכום על בסיס מחקר מדעי של הידוע נכון להיום: סידן הוא התוסף היחיד שהוכח במחקר כפול סמיות כמפחית סימפטומים. 1000-1200 מ"ג ליום מפחיתים משמעותית תופעות PMS אולי עוזרים: מגנזיום במינון יומי של 200-400 מ"ג. יש לזכור שיש לו אפקט משלשל ועלול לגרום אי נוחות במערכת העיכול. B6 יש עדויות סותרות על השפעתו. בכל מקרה לא מומלץ ליטול יותר מאשר 100 מ"ג ליום. עוד הומלץ לתקופה זו תזונה עשירה יותר בפחמימות מורכבות. צמחי מרפא - לא הושגו הוכחות מדעיות.

08/04/2015 | 23:39 | מאת: שיר

איזה סוג סידן את ממליצה לקחת?כמוכן הסידן שלי בדם 9.2 האם ישנה סכנה בלקחת 1200 כל יום ?עודף סידן?אבנים בכליות?

01/04/2015 | 22:58 | מאת: נילי

שלום רב, אני מנסה להרזות בגישת הנון דיאט, ואודה לכם אם תוכלי לעזור לי אני יודעת כמה בערך עלי לאכול בכדי להוריד במשקל,אך רציתי לדעת האם יש כמות של פחמימות פר ארוחה שאתם ממליצים לא לעבור עליה? אם אפשרי בקלוריות לכתוב לי? תודה רבה

08/04/2015 | 12:35 | מאת:

נילי יקרה, בגדול כמות הפחמימות מומלץ שתהיה מחולקת על פני היום באופן הגיוני ומאוזן יחד עם זאת אפשר להתפלסף עד אינסוף ולומר נניח שבאכילה כשהיינו קרובים יותר לטבע אולי אכלנו ארוחה עצומה של פירות ואז כל יתר היום לא היה מזון. אין לי שמץ מושג. אני ממליצה שתיגשי למישהו שעוסק בשיטת הנון-דיאט ותקבלי הכוונה בהצלחה

01/04/2015 | 12:40 | מאת: עדי

שלום, שלשום מצאו אצלי בבדיקת גסטרוסקופיה דלקת בקיבה וחיידק הליקובקטר פילורי. קיבלתי לקחת טיפול אנטיביוטי. יש לי כל הזמן כאבי בטן וצרבות ואני מבקשת לדעת מה מותר לי לאכול. תודה רבה

03/04/2015 | 07:50 | מאת:

חיידק הליקובקטר אוהב סביבה חומצית, לכן בזמן הטיפול למיגורו לרוב נותנים גם תרופה אשר מפחיתה את החומציות בקיבה. האם לא קיבלת? אפשר לבקש וכדאי לקבל.זה יסייע גם לכאבים ולצרבת. לגבי תזונה וצרבות (שזו פשוט "חזרה" אחורה של חומצה מהקיבה לכיוון הושט), לא לאכול ארוחות "כבדות" מידי, להימנע מאכילה כשעתיים לפני השינה, לא לשכב לאחר האוכל, להימנע משוקולד ואלכוהול. בעקרון מזון חלבוני (בשר חלב) מעלה רמת חומצה בקיבה, ומזון שומני ועשיר משהה את המזון בקיבה זמן רב יותר. אז ארוחות קטנות וקלות.

31/03/2015 | 13:12 | מאת: מיה

שלום התחלתי את דיאטת 3 השעות ורציתי לדעת איך לעשות אותה הכי טוב. בעיקרון אני אוכלת מנות כל 3-4 שעות לדוגמא: 11:00: שתי פרוסות לחם, גבינה, פרי. 14:00 אורז, קטניות, סלט, טחינה. 17:00 שיבולת, יוגורט, בננה 20:00 סלט, עוף, תפ"א 23:00 פרי, שקדים הכל במנות בינוניות. שאלותי הן: 1. איך הדיאטה מגבירה את חילוף החומרים והאם יש השפעה על השומנים בשיטה זו? 2. אם יבוא לי קינוח אחת ל...האם להכניס אותו במקום אחת הארוחות או בשילוב כדאי שאשבע(לדוגמא מ3 עוגיות לא אשבע) 3. מה קורה אם אני בחוץ ואין בנמצא אוכל מזין ועברו לדוגמא 5 שעות כי לא היתה ברירה האם זה מאט את קצב חילוף החומרים. תודה

01/04/2015 | 16:27 | מאת:

מיה שלום, אני ממליצה לשאול את כל השאלות הללו את מי שנתן לך את הדיאטה ובנה אותה. כעקרון יש כאלה אשר מאוד מתנגדים לאכילה כל שלוש שעות. אני מבינה שזה מונע רעב, ויש בזה אולי יתרון. אבל שוב - אולי כן חשוב לאכול לפי רעב ? לגבי השאלה האחרונה היא הקלה ביותר, אם רוצים לאכול מזין בחוץ לפי תפריט שהחלטת עליו מראש - קחי אתך אוכל. בהצלחה.

31/03/2015 | 13:04 | מאת: סימה

אני יודעת שלא מומלץ לקנות כריכים מהמכונה... אבל אם בכל מקרה אני עושה את זה- האם מבחינה תזונתית עדיף לבחור בסלט טונה שיש בו מיונז או פסטרמה שזה בשרי/חלבון?

01/04/2015 | 16:23 | מאת:

בטונה גם יש חלבון, אבל אין (אני מקווה) חומרים כמו שיש בפסטרמה שנועדו לשמר אותו וליצור מרקם. אז אני הייתי בוחרת טונה.

30/03/2015 | 13:56 | מאת: מירי

שלום רב, לפני כחודש וחצי התפתחה אצלי פריחה נוראית ומגרדת בקרקפת. אני בת 61 (בוודאות לא מדובר כינים) אני לא נוטלת תרופות כלשהן, התחלתי שימוש בשני מוצרים בערך באותו הזמן: אומגה 3 ושמפו ומרכך המכילים קרטין. הפסקתי את השימוש בשמפו ומרכך אחרי שתי חפיפות ואת האומגה נטלתי כ-10 ימים. מבקשת לדעת האם יתכן שאומגה 3 של דרך חיים יגרום לפריחה / אלרגייה בקרקפת? האם שמפו ומרכך של פינוק המכילים קרטין עלולים לגרום לפריחה בקרקפת? אלה שני המוצרים החדשים בהם השתמשתי לאחרונה. אודה מאוד על תשובתכם.

01/04/2015 | 16:21 | מאת:

מירי שלום, אני לא מכירה תופעה של פריחה לאחר נטילת אומגה 3, היות וזה שומן ואין למיטב ידיעתי גורם כלשהו שיכול לעורר אלרגיה. כן כדאי להפסיק את השמפו החדש ולראות אם התופעה תעלם ואם לא - אז להסתייע ברופאת עור.

29/03/2015 | 07:37 | מאת: רותי

רציתי לדעת כמה קלוריות בערך יש בבורקס פיצה עגול ששוקל 80 גרם? האם יותר מ-100 קלוריות?

01/04/2015 | 16:17 | מאת:

ממליצה להיכנס למחשבון קלוריות ולבדוק http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx

24/03/2015 | 20:01 | מאת: מאיה

אכלתי לארוחת בוקר 6 כדורי פלאפל פיתה 2 כפות חומוס ומיץ ענבים 500 מ"ל האם זה משמין הארוחת בוקר שאכלתי? כמה קלוריות בערך יש בארוחת בוקר שאכלתי?

01/04/2015 | 16:14 | מאת:

מאיה יקרה, יש לך המון שאלות בנושא קלוריות. את יכולה לפתוח באתר המצורף מחשבון ולחשב לעצמך. http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx יש באתר גם מחשבון להוצאה אנרגטיצת, אז תוכלי לראות אם את מאוזנת בהצלחה

22/03/2015 | 17:44 | מאת: שמוליק

שלום אני עושה כושר ומתאמן ויש לי 2 שאלות: 1. איזה תחליף יכול להיות בבוקר ל-2 פרוסות לחם בזמן הפסח? 2. מה יכול להחליף 2 פרוסות לחם אחרי אימון בחדר כושר בזמן הפסח?

01/04/2015 | 16:11 | מאת:

שמוליק שלום, מצה מחליפה בערך פרוסה וחצי של לחם. אז פשוט קח אתך מצות אם אינך אוהב מצות כפי שהן אתה יכול לטגן ביצה עם מצה, יוצא אם מכינים נכון קרנצ'י וטעים ביותר ולקחת אתך לחדר כושר, והנה ארוחה שגם מכילה חלבונים. חג שמח

22/03/2015 | 13:44 | מאת: מיכל

באילו פירו ירקות דגנים או קטניות יש הורמון גדילה?

02/04/2015 | 12:58 | מאת:

ככל הידוע לי, אין

21/03/2015 | 13:31 | מאת: רפאל

שלום, אני גבר בן 58, גובה 183 ס"מ, שוקל כרגע 97.8 ק"ג. בריא לגמרי. לפני כ 7 שנים הגעתי למשקל של 107 ק"ג. בעקבות המלצה של חבר התחלתי להיות בטיפול של רופא מנתניה שעושה דיאטה "מיוחדת". בטיפול אצלו למשך כחודש וחצי מקבלים מספר פעמים דיקור מחטים ואוכלים פעם אחת ביום רק ארוחת ערב. ובה אוכלים כ 250 גרם עוף בגריל וצלחת חסה עם כפית שמן זית. מעבר לכך מותר רק קפה ומים. בדיאטה בקיצונית הזו ירדתי בחודש וחצי כ 15 ק"ג. במהלך הדיאטה הזו נבדקתי אצל רופא המשפחה בדיקות דם שהיו תקינות לחלוטין. המשקל שלי מאז עלה באופן הדרגתי ומתון. לפני כ 3 שבועות הגעתי למשקל של 105 ק"ג והחלטתי לחזור לדיאטה מהעבר ללא הרופא מנתניה וללא הדיקור. במשך 3 השבועות האחרונים אני אוכל כפי שרשמתי לעייל וירדתי במשקל 7.5 ק"ג ואני מרגיש טוב. אני עושה ספורט מתון של הליכה ברגל מאומצת למשך כשעה כשלשו פעמים בשבוע. ברצוני לשאול אם יש בכלל, ואם כן ומהם, ההשלכות הבלתי הפיכות של תזונה כזו לתקופה מוגבלת של כחודש וחצי על הגוף. אשמח לתשובות מבוססות מדעית ככל האפשר.

01/04/2015 | 16:07 | מאת:

שלום רפאל, היות ואתה כבר בגיל 58, כבר פחות מומלצות דיאטות כל-כך דרסטיות מהסוג שאתה מתאר מכמה טעמים: 1. יש פה חסר סידן, ונזק לעצמות בגילך לא תמיד ניתן לשחזר 2. גם השריר יכול להיפגע כתוצאה מדיאטת שכזו, ושוב, בניית שריר בגילך יותר קשה. 3. חילוף החומרים אם יפגע ויפחת - יוביל להשמנה בהמשך. במיוחד שהגוף אחרי תקופת הרעבה שכזו נוטה לצבור שומן. עליה וירידה במשקל כפי שאתה מתאר, יכולה עם מתרחשת מספר פעמים אפילו לפגוע בשריר הלב. אז אני לא רוצה להפחיד, אבל כיוון ששאלת, השיטה לא מוצלחת. היא גם לא מלמדת אותך דבר לשימור ההישג. חבל. אני ממליצה לגשת לדיאטנית טובה שעובדת בשיטת non diet בהצלחה והרבה בריאות.

21/03/2015 | 11:30 | מאת: אסי

שלום בזמן האחרון תוקפות אותי הרבה דלקות וכאבי פרקים בעיקר ברכיים וכתפיים שלא מהגברת עומס באימונים... רציתי לשאול האם תזונה של רכיבים מסוימים יכולה לגרום לזה ? שמעתי שתזונה עם הרבה אומגה 6 לדוג טחינה יכולה לגרום לכך ? כמו כן אשמח לדעת האם יש תוספים שמומלצים כנגד כאבים ודלקות ברכיים? תודה רבה

01/04/2015 | 16:00 | מאת:

אסי שלום, מצב מערכת החיסון משופע מגורמים רבים, ביניהם יחס צריכה שמני אומגה 3:6 בתפריט. חשוב שיהיה מאוזן. בנוסף חשוב לבדוק שרמות ויטמין D תקינות, גם לכך יש השפעה חשובה מאוד על מערכת החיסון. בנוסף, תמיד כדאי לבדוק מצב סחוסים. אם זו הבעיה קיימים תוספי תזונה, פנה לפארם לקבל יעוץ. אולי כדאי לנסות גם מגנזיום, במיוחד אם יש התכווציות שרירים כואבים בשינה. חג-שמח

20/03/2015 | 10:57 | מאת: דני

האם ליצרוך gaba עם או בלי אוכל?

02/04/2015 | 13:34 | מאת:

GABA הינה חומצת אמינו כך שלדעתי אין זה משנה. כיוון שזהו אינו תוסף המומלץ בתזונה הקלינית אין הנחיות לגביו. חלק מהחברות המייצרות ממליצות על קיבה ריקה.

19/03/2015 | 22:14 | מאת: סתיו

שלום. יש לי חיידק בשתן והרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה בשם ציפרודקס. היא אמרה לי לא לאכול את זה עם מוצרי חלב. אני לא אוכלת בשר ורוב היום אני אוכלת מעדנים גבינות וכו רציתי לשאול למה אסור לאכול את זה עם חלב ומוצריו,?

01/04/2015 | 15:52 | מאת:

שלום סתיו, מתנצלת על האיחור שאולי המענה כבר אינו רלבנטי. מוצרי החלב מכיל סידן אשר מקטין משמעותית את ריכוז התרופה בדם, לכן מומלץ לצרוך אותם בנפרד.

01/04/2015 | 15:52 | מאת:

שלום סתיו, מתנצלת על האיחור שאולי המענה כבר אינו רלבנטי. מוצרי החלב מכיל סידן אשר מקטין משמעותית את ריכוז התרופה בדם, לכן מומלץ לצרוך אותם בנפרד.

שלום רב אם אני רוצה לקבל 40-35 גרם חלבון ליום משקדים כמה לאכול מכול סוג ---ביחידות? ואם משלב כוס גרעינים לבנים ושחורים עם קליפה באותו יום כמה שקדים ביחידות שלא העמיס על הקיבה ?? אך אקבל את מנת החלבון ליום. ביום אחר : אם מצרף פיסטוק עם קליפה כמה יחידות לצרף לשקדים וגרעינים? תודה

שלום דן, קצת קשה לי להבין מדוע הרצון לקבל את החלבון דווקא משקדים/גרעינים/פיסטוק העשירים בשומן ופחות בחלבון, אך אנסה לענות בכל מקרה על השאלה כ150 יחידות שקדים יספקו 35-40 גר' חלבון (יחד עם הרבה מאוד קלוריות, בערך 1000). כוס של גרעיני חמניה או דלעת יספקו כ30 גר' חלבון (מקורות שונים נע בין 25 גר' ל39 גר') ושוב, יחד עם הרבה מאוד קלוריות (600-800 קל') בכל פיסטוק 0.14-0.2 גר' חלבון אחוז השומן בצריכה כזו הינו גבוה מאוד, וייתכן ואינו רצוי. אם ברצונך להעמיק את השאלה ולפרט אשמח לענות שוב

18/03/2015 | 09:19 | מאת: לי

שלום, אבא שלי בן 68 ויש כולסטרול CHOLESTEROL: 240 mg/dL TRIGLYCERIDES: 96 mg/dL CHOLESTEROL- HDL: 51 mg/dL CHOLESTEROL-LDL calc: 170 mg/dL CHOLESTEROL/ HDL: 4.7 NON-HDL_CHOLESTEROL: 190 mg/dL באופן כללי הוא לא אוכל מטוגנים ואוכל עם הרבה שמן, מאוד שומר ובכל זאת יש כולסטרול גבוה. האם יש מאכלים מומלצים לאכילה (דג, בשר... ? מה אסור לאכול ? פרט לזה שצריך להפחית בדברים המכילים כולסטרול תודה.

01/04/2015 | 15:49 | מאת:

לי שלום, האם את שואלת על אביך שגם יש לו סוכרת וחלבונים בשתן? אני ממליצה לגשת לדיאטנית בקופת חולים שלכם ולקבל טיפול מקיף ונאות. מאחלת הרבה בריאות וחג שמח

17/03/2015 | 11:53 | מאת: אילנה

שלום אמא שלי בת 85 ונוטלת קומדין בגלל פרפור פרוזדורים ואי ספיקת לב. בזמן האחרון היא חלשה מאוד (עקב התקררות ושיעול קשה) וקניתי לה אנשור פלוס להתחזקות אבל ראיתי שהוא מכיל ויטמין k שאסור על נוטלי קומדין. מה לתת לה כדי לחזקה ויכול "ללכת" עם קומדין ??? תודה

01/04/2015 | 15:47 | מאת:

שלום אילנה, אם את חוששת מתוסף אשר מכיל ויטמין K את יכולה בשלב ראשון לפנות לחברת הדסה אשר מייצרת מוצרים גם ללא תיסוף ולקבל מהם הביתה משלוח של מוצרים מתאימים. תבקשי לשוחח עם הדיאטנית בחברה. http://www.hadassa.co.il/page11.html בכל מקרה לאורך זמן חשובה גם העשרה אם יש חסר ויטמינים ומינרלים. אני ממליצה להתייעץ עם דיאטנית.

16/03/2015 | 07:27 | מאת: דני

כמה באחוזים, אבקת עשב חיטה או כדורים, זה כמו עשב חיטה חי? כי אז אולי אקח שתי כפיות או שתי גלולות ביום למען השוואה? או שפשוט חסרים חומרים מסוימים עקב תהליך הפיכתם לשכאלה?

02/04/2015 | 13:46 | מאת:

שלום דני, ממליצה לשאול את היצרן עצמו, כיוון שסביר שבתהליך ישנו איבוד חומר. כיוון שאין המלצות רשמיות לצריכה ואין אחידות ביצרנים (או פיקוח על איכות ותהליך הייצור) אין ממש דרך מדויקת לדעת

16/03/2015 | 00:18 | מאת: לי

שלום רב אבי בן 70 סובל שנים מסכרת סוג 2 עשה בדיקת שן איסוף שתן ויצא לו חלבונים גבוהים מאוד אני צריכה בשבילו תפריט ללא חלבונים האם את יכולה לשלוח לי תודה רבה

לי שלום, המצב שאת מתארת שיש בעיה בתפקודי כליה בגלל הסוכרת מחייב טיפול דיאטנית בקופת חולים. גשו לקבל טיפול. בהצלחה.

15/03/2015 | 17:54 | מאת: מור

שלום, אני בת 28, גובה 1.61, עובדת בישיבה רוב היום, מתאמנת כפעם בשבוע (בקרוב כנראה יותר). ב-5 החודשים האחרונים אכלתי תפריט של 1200 קלוריות כל יום, והורדתי קרוב ל-10 ק"ג (עכשיו אני שוקלת בערך 56 ק"ג). אני מעוניינת לעבור ממצב של הרזייה למצב של שמירה על המשקל הקיים. כמה קלוריות ביום אני צריכה לאכול לשם כך? אשמח מאוד לתשובתכם!

בחישוב לפי נוסחאות הצריכה האנגרטית הבסיסית שלך לקיום הינה 1368 kcal/day. בהנחה שחילוף החומרים שלך לא נפגע מהדיאטה. אם תבצעי םעילות גוםפפנית מתונה, את יכולה לצרוך בכל יום 1880 kcal/day ואמורה לא לעלות במשקל

15/03/2015 | 15:39 | מאת: דני

כמה באחוזים, אבקת עשב חיטה או כדורים, זה כמו עשב חיטה חי? כי אז אולי אקח שתי כפיות או שתי גלולות ביום למען השוואה? או שפשוט חסרים חומרים מסוימים עקב תהליך הפיכתם לשכאלה?

21/03/2015 | 16:01 | מאת:

שלום דני, מכיוון שאיני מכירה את התהליך וישנן חברות שונות המפיקות מוצרים דומים, ממליצה לשאול את היצרן הספציפי של האבקה/כדורים. מניחה שהם אינם שווי ערך לשתיית מיץ טרי, ואחרי עיבוד הערך התזונתי נמוך יותר

14/03/2015 | 23:18 | מאת: גלית

שלום רציתי לשאול לגבי שום יבש טרי,ידוע שיש לו הרבה סגולות ויש לו את כול היתרונות,אבל רציתי לשאול האם צריך לאכול אותו בשלמותו או שיש חלקים שהם פחות טובים ואולי גם מזיקים? כאשר חוצים אותו ישנו חלק בתוך השום כמו שורש האם הוא גם בעל חשיבות לבריאות? בתודה מראש גלית

21/03/2015 | 16:12 | מאת:

הי גלית, מניחה שהתכוונת לשום טרי. אוכלים כמו שום רגיל- את שיני השום, וניתן להשתמש גם בעלי השום

14/03/2015 | 17:43 | מאת: מאיה

הכנסתי בתוך פיתה 100 גרם של חמאה (את כל האריזה הקטנה של החמאה) וגבינה צהובה 9% = ושמתי הכל בטוסטר ונהיה לי טוסט רטוב כזה. האם ה-100 גרם חמאה התנדף מתוך הטוסט? כמה קלוריות יש בערך בטוסט שאכלתי?

15/03/2015 | 14:20 | מאת:

הי מאיה, למה לשים מאה גרם חמאה בפיתה אחת?? גם הורס לך את הכייף של הטוסט, שלא לדבר על כך שבמקום טוסט הגיוני עם 250 קלוריות יש בערך אלף.

14/03/2015 | 16:34 | מאת: דני

אני צורך: עשב חיטה GABA עם ויטמין B1 מולטי ויטמין אומגה 3 אצת ספירונלה האם בסדר הכל?

15/03/2015 | 14:31 | מאת:

הי דני, לא מכירה איסור על לקיחת כל התוספים הנ"ל ביחד אך יש לי הרגשה שאולי אתה לא צריך את כל התוספים הנ"ל-האם כולם הומלצו ע"י איש מקצוע מוסמך? ללקיחת מולטי ויטמין יש גם חסרונות, וכדאי לוודא חוסרים אפשריים דרך בדיקות דם עדכניות ומפגש עם דיאטן/נית קליני אשר יתשאלו אותך לגבי המזון אותו אתה צורך בדר"כ (יחד עם תוצאות בדיקות דם) לוודא מה בדיוק כדאי לתסף, מתי ובשילוב מתאים עם צריכת מזון או תיסוף אחר. בברכה, שירה

1 ... < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > ... 304