נבטים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/01/2015 | 13:03 | מאת: s

היי יש לי כמה שאלות לגבי נבטים-(חמניות, ברוקולי,סלק וכד....) 1- האםהם נחשביםלמזון על ובאמת כה בריאים? 2- כמה קלוריות יש ב 100 גרם נבטי חמניות? 3- האם נכון שנבטי חמניות נחשבות להכי בריאות מכל סוגי הנבטים? 4- אשמח לקבל קישור לטבלה בה מופיע הערך הקלורי ל 100 גרם של כל סוג נבט.. בבקשה תענו לי על כל שאלה בנפרד כדי שיהיה לי מסודר וברור. תודה :)

01/02/2015 | 13:18 | מאת:

שלום לך, אמנם "מזון על" הוא כזה הנחשב עשיר מאוד ברכיבים תזונתיים אך ישנה (לדעתי) האדרה מעט מוגזמת, ונדמה כאילו המזונות "הרגילים" אינם מספקים. למעשה, צריכת מזון מגוון מכל קבוצות המזון (ובדגש רב על מזון טבעי ולא מעובד מן הצומח) תספק את הדרוש לנו ללא צורך בתיסוף "על" כלשהו. ולתשובות לפי הסדר :) 1.הערך התזונתי של נבטים הוא אמנם גבוה, אך לא עשיר באופן מיוחד ממזון צמחי ולכן לא הייתי מכנה אותם "מזון על". 2.לא מצאתי מידע בנושא, אך מניחה כי נמוך (כ30 קל/100 גר') בדומה לשאר הנבטים 3.למרב ידיעתי לא 4.אין טבלה כזו, אך ניתן לחפש מידע באתרים המכילים מחשבון קלוריות/ערך תזונתי או באתר הUSDA (קישור: http://ndb.nal.usda.gov/ndb/) מקווה שעזרתי