גלולות למניעת היריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/01/2015 | 15:20 | מאת: יעל

מה ההשפעה של גלולות למניעת היריון על כולסטרול מסוג LDL,HDL וטריגליצרידים? האם ההשפעה על הנל זהה או שההשפעה על אחד או יותר מהנל גידולה יותר?

05/01/2015 | 12:25 | מאת:

יעל שלום, המאמרים המדעיים שמצאתי בנושא לצערי בני עשר שנים ולא מצאתי חדשים יותר. מהמאמרים עולה כי ככל שעולים בגיל הגלולות אכן מעלות LDL כולסטרול וגם TG. בצעירות ההשפעה פחות ניכרת. מה ההשלכות של זה לטווח ארוך, ואם יש כאלה לא ברור, כי בגיל הפוריות נשים יחסית מוגנות נגד טרשת וחמצון ליפידים. מניחה שתלוי אולי גם בתגובה האישית וגניקה משפחתית. לא מצאתי תהייחסות לערכי HDL.