קליפת התפוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/01/2015 | 10:51 | מאת: גלית

אני מאוד אוהבת לאכול את החלק הפנימי, הלבן, של קליפת התפוז. השאלות שלי הן - 1. האם בשל הקרבה הפיזית לחלק החיצוני של הקליפה אין הדבר מסוכן מבחינת הריסוס שהפרי עובר? כמובן שאני מקפידה לשטוף היטב את התפוז טרם האכילה. 2. האם לחלק הפנימי של הקליפה יש ערכים תזונתיים חיוניים בעינייך? 3. מהם הערכים הקלוריים של קליפת התפוז בהשוואה לחלק הפנימי - לפלחי התפוז עצמם? האם הקליפה עשירה בקלוריות בהשוואה לפנים התפוז?

08/01/2015 | 22:00 | מאת:

גלית הי, 1. ריסוס - אם הוא חיצוני והוא ניתן בזמן מתאים לפני הקטיף, לכאורה אמור להתפרק. הבעיה שיש הדברות שניתנות לשורש הצמחים בהשקיה. בעקרון צריך לקוות שהחקלאי ישר ואינו מטפל באופן אסור בצמח. 2. ערכים תזונתיים יש ככל הנראה. לפי הספרות הלבן של התפוז מאוד יפה לבריאות. יש בו את הריכוז הגבוה ביותר בפרי של ויטמין ב, כמו גם סיבים ובנוסף נוגד חמצון מאוד פוטנטי בשם narigenin אשר במקחרים על בעלי חיים הראה יכולת להפחתת רמות גבוהות של TG ואף יכולת תיקון נזקי DNA ומניעת ממאירות. 3. ערכים קלוריים אין לי מידע. אז אם את אוהבת - תהני.