פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
19/12/2014 | 06:08 | מאת: ריטה

שלום.סלרי לא ניתן לרכוש כל השנה.האם ניתן להקפי מיץ סלרי? תודה.

27/12/2014 | 13:51 | מאת:

שלום ריטה, טרם ניסתי, אך מניחה כי ניתן להקפיא (ואשמח לשמוע על ההתנסות :) בכל מקרה, כדאי לשמור את המיץ הקפוא בתוך קופסא סגורה במקפיא (ואם שמים בתבניות קרח, לאחר ההקפאה להעביר את הקוביות לשקית סגורה או קופסא)וזאת כדי למנוע ריחות/טעמי לוואי. בברכה, שירה

18/12/2014 | 23:15 | מאת: אריאל

שלום, אני בן 21 בגובה 1.70 ושוקל 60 קילו, במשך השנים האחרונות אני מאוד שומר על המשקל שלי (שקלתי 78 והחלטתי להציב לעצמי מטרה לרזות),אני אוכל מסודר מאוד לפי תפריט שדיאטנית הביאה לי לפני מספר שנים. התפריט כולל: כוס קורנפלקס מעדן כוס קטנה(כמו של קפה שחור) ממולאת בצימוקים וחמוציות 3 כריכי לחם קל(לאורך כל היום)עם דבשחביתהטונהגבינהריבה מעדן נוסף או חטיף אנרגיה(המרתי את זה במקום כריך, לפי הדיאטנית אני יכול 4 כריכים ביום). ארוחה מבושלת 1 ביום שזה בשרעוףפסטרמה עם קוסקוספתיתיםאורזגריסיםפסטהבולונז' עם מספר חתיכות תפו''ח אפוי. ממתק 1 ביום (בדרך כלל לא עובר את ה150 ק'). וזהו. השאלות שלי הן: זה בסדר שאני אוכל כוס חמוציותצימוקים כל יום?(שמעתי שזה משמין?) בשבועיים האחרונים אני מוסיף כל יום כמה חתיכות קטנות של תפוחי אדמה אפויים לארוחה המבושלת(שהיא כמעט באופן קבוע מלבד הסופ''ש קוסקוס עם חתיכות עוףפסטרמה)לוותר על החתיכות תפוחי אדמה האלה כל יום?? כי הבנתי שזה יכול להשמין. שאלה אחרונה: אני אוכל בסופ''ש כדור גלידה 1 ביום שישי ו1 בשבת זה בסדר? תודה

22/12/2014 | 22:56 | מאת:

אריאל שלום, אני חושבת שאכילה חשוב שתהיה גם ספונטנית וגם מהנה. כאשר מחליטים על אורח חיים בריא יותר, היצמדות מאוד נוקשה לתפריט יכולה להקשות על התמדה לאורך זמן. לכן חשוב שתרשה לעצמך ליהנות מהאוכל ולגוון. את השמירה על המשקל נכון לעשות לא רק על-ידי הצמדות לתפריט מוגבל, עדיף לאכול מעט יותר חופשי ולקיים פעילות גופנית סדירה.

18/12/2014 | 10:18 | מאת: מאירה

האם כבד עוף מבושל נחשב מבחינתך כבריא ובעל ערכים תזונתיים חיוניים, בהנחה שאינני סובלת מכולסטרול גבוה? מהם הערכים הקלוריים של 100 גרם כבד מבושל והאם ניתן לדעתך לשלבו במהלך דיאטה?

22/12/2014 | 22:52 | מאת:

כל מזון אפשר לשלב בתפריט, בצריכה סבירה. העקרון המנחה צריך להיות "במידה" וכמו כן תמיד חשוב לגוון, זאת מכיוון שלכל מזון יש דברים טובים ויש פחות טובים. כבד הינו מאגר מאוד מרוכז של חומרים כמו ברזל, וויטמין A. אבל יש לזכור שהכבד בבעל החיים מהווה המקום בו מתבצע פינוי רעלים מהגוף גם.

17/12/2014 | 10:32 | מאת: ירון

שלום לך כאשר אני קורא שבשקית במבה למשל לפי 100 גר יש 40 גר פחמימות מתוכן 3.9 גר סוכריים כמה סוכר יש והאם זה הרבה מה עם יתר הרכיבים האם הם גם משפיעים על קפיצת סוכר בגוף ? אותו דבר לגבי ביסלי למשל 66 פחמימות מתוכן 1 גרם סוכרים . הכוונה שלנו לתת כמה שפחות סוכר לילד נמנעים ממוצרים מתוקים ולא ממש בריאים. האם שקית כזאת של 100 גר יכולה להוות בעיה או שיש בה הרבה סוכר הרי פחמימות הופכים לסוכר לא ? האם זה נקרא פחמימות מורכבות ? אודה לתגובה

ירון שלום! לפני שאתייחס לפרטים של החטיפים שציינת, רוצה להתייחס למטרה שהגדרת. נכון בהחלט לשאוף לצמצם צריכת מזונות שאינם בריאים. חטיפים מהסוג שציינת הינם מזון מעובד שמכיל לא רק סוכר, גם מלח ושומן בכמות נכבדת. כל אלה אינם נחוצים ואינם מומלצים לילדים. אבל, צריך גם לראות את הילד - האם סובל מהשמנה, מצריכה מוגזמת של מזונות אלה, מסביבה שמעודדת מזונות שכאלה (לא רק בבית ההורים, אולי אצל חברים, סבים וכדומה)? אם התשובה לכל אלה היא לא, והצריכה היא במידה, פעם או פעמיים בשבוע, אולי קצת ביום הולדת אצל חבר וכו' - אני לא רואה את הצורך בבחינה כה מדוקדקת של החטיפים. לגבי תכולת הסוכר - היא כשלעצמה דווקא לא כ"כ גבוהה, ביחס לפחמימות (כן - מורכבות). אבל יש הבדל משמעותי בין שני המוצרים - בבמבה יש הרבה אויר... בשקית קטנה של 25 גר', הנזק נמוך (130 קק"ל). יש אפילו תועלת קטנה כי הם מעשירים בויטמינים וברזל. יש אפילו שקית קטנה של 15 גר' עם 80 קק"ל. מאוד מתאים לילדים מבחינת הגודל. בהשוואה בשקית קטנה של ביסלי 67-70 גר' יש 320-350 קק"ל (תלוי בטעם) וכאן ההשלכות עבור ילד משמעותיות יותר. בברכה, נועה

16/12/2014 | 17:57 | מאת: גלית

קראתי כתבה בעיתון על כך שחלק רב מן המאפיות הפרטיות "צובעות" בקרמל את הלחם, כדי לשוות לו מראה חום ולהתהדר בלחם בקמח מלא, בעוד שמדובר בלחם מקמח לבן. האם יש דרך שתעזור לי להבחין בין לחם מקמח מלא ללחם "מזויף", למשל על ידי מראה, מרקם וכו

18/12/2014 | 14:27 | מאת:

גלית שלום, האמת היא שלחם מלא לא בהכרח חום כהה כמו לחם עם קרמל. המרקם שלו נראה מעט יותר "גס" משל לחם מקמח לבן והגוון בז' ולא אחיד.

16/12/2014 | 17:50 | מאת: יהודה

אני מאוד אוהב לאכול את החלק הפנימי (הלבן) של קליפת התפוז. האם יש לו ערכים תזונתיים כלשהם? מהם ערכיו הקלוריים בהשוואה לחלק הפנימי, המיצי, של פלחי התפוז?

28/12/2014 | 09:06 | מאת:

יהודה שלום, מקווה שעדיין תראה שפרסמתי תשובה. לקח לי זמן להגיע לבדוק את הנושא. מסתבר כי הלבן של התפוז מאוד יפה לבריאות. יש בו את הריכוז הגבוה ביותר בפרי של ויטמין ב, כמו גם סיבים ובנוסף נוגד חמצון מאודם וטנטי בשם narigenin אשר במקחרים על בעלי חיים הראה יכולת להפחתת רמות גבוהות של TG ואף יכולת תיקון נזקי DNA ומניעת ממאירות. אז תהנה והרבה בריאות

15/12/2014 | 16:50 | מאת: אריאל

שלום, אני בן 21 בגובה 1.70 ושוקל 60 קילו, במשך השנים האחרונות אני מאוד שומר על המשקל שלי (שקלתי 78 והחלטתי להציב לעצמי מטרה לרזות),אני אוכל מסודר מאוד לפי תפריט שדיאטנית הביאה לי לפני מספר שנים. התפריט כולל: כוס קורנפלקס מעדן כוס קטנה(כמו של קפה שחור) ממולאת בצימוקים וחמוציות 3 כריכי לחם קל(לאורך כל היום)עם דבש\חביתה\טונה\גבינה\ריבה מעדן נוסף או חטיף אנרגיה(המרתי את זה במקום כריך, לפי הדיאטנית אני יכול 4 כריכים ביום). ארוחה מבושלת 1 ביום שזה בשר\עוף\פסטרמה עם קוסקוס\פתיתים\אורז\גריסים\פסטה\בולונז' עם מספר חתיכות תפו''ח אפוי. ממתק 1 ביום (בדרך כלל לא עובר את ה150 ק'). וזהו. השאלות שלי הן: זה בסדר שאני אוכל כוס חמוציות\צימוקים כל יום?(שמעתי שזה משמין?) בשבועיים האחרונים אני מוסיף כל יום כמה חתיכות קטנות של תפוחי אדמה אפויים לארוחה המבושלת(שהיא כמעט באופן קבוע מלבד הסופ''ש קוסקוס עם חתיכות עוף\פסטרמה)לוותר על החתיכות תפוחי אדמה האלה כל יום?? כי הבנתי שזה יכול להשמין. שאלה אחרונה: אני אוכל בסופ''ש כדור גלידה 1 ביום שישי ו1 בשבת זה בסדר? תודה

אריאל שלום, אני מעריכה את המשמעת העצמית שלך, אבל מאמינה גם שלא נכון לחיות כל החיים במגבלות מוכתבות. בנוסף, כתבת הרבה על תפריט ופריט כזה או אחר, אך לא התייחסת כלל לפעיילות גופנית. האם אינך עושה? אם תקפיד לבצע פעילות גופנית סדירה, זה גם יתרום לבריאות וגם תוכל לאכול בצורה יותר גמישה ומגוונת. לשאלתך אם משמין - אם אתה שומר על משקל יציב, הכול כנראה בסדר. שוב אני בעד תפריט מגוון שלא יווצרו ממנו חסרים לאורך זמן, בשילוב עם פעילות גופנית סדירה. כדאי גם אולי להיפגש עם דיאטנית לבדיקה איך מנגנון רעב-שובע שלך, כדי שיהיה לך אמון היכולתך לווסת את האכילה ללא הצמדות לתפריט.

24/12/2014 | 21:33 | מאת: אריאל

אני לא עושה כלל פעילות גופנית מלבד 2 טיולים עם הכלב ביום, והולך יחסית הרבה בצבא.

15/12/2014 | 15:54 | מאת: נחמה

כמה קלוריות יש בכף שמן זית והאם יש בפירות שומן ועוד שאלה האם בחצילים אפויים בתנור כשה מוכן לפזר בצל האם מכיל קלוריות והאם באופן כללי חציל ללא שום תוספת משמין

18/12/2014 | 15:17 | מאת:

לגישתי השמנה נובעת פחות מאוכל בסיסי וטוב (כמו המוצרים שעלו פה בשאלה) ומגיעה יותר מחטיפים, ממתקים והעדר פעילות גופנית. לכן מי שאוכל מגוון ובריא, לא מפריז בכמויות של מזון מסויים ומקפיד על פעילות גופנית, לא נכון ולא נחוץ לו לעסוק בספירת קלוריות. לשאלות עצמן, בכף שמן יש כ-90 קלוריות, פירות עשירים בעיקר בסוכרים, והחצילים עם הבצל נשמע מעולה ולא משמין.

13/12/2014 | 18:37 | מאת: רועי

CHOLESTEROL 232.2 mg/dl TRIGLYCERIDES 142 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 41 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 162.8 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL 191 mg/dl האם הפרופיל שומנים תקין לבחור בריא בן 25?

18/12/2014 | 15:20 | מאת:

רועי שלום, אם נבדקת בקופה, יש לך להשוואה את ערכי הנורמה. אומר רק שהתוצאות לא אידאליות. לכן במידה ויש במשפחה היסטוריה של מחלות לב בגיל צעיר, או גורמי סיכון אחרים, כדאי אולי להתייעץ עם רופא המשפחה ודיאטנית.

12/12/2014 | 10:45 | מאת: %

איך יודעים אם יש שומן טרנס בגוף

12/12/2014 | 13:14 | מאת:

שומן טרנס בגוף אינו מונח רלבנטי. הוא רלבנטי המזון. בגוף הדגש הבריאותי הוא על מניעת צבירה של שומן עמוק ביטני סביב איברים פנימיים (שומן ויסצרלי. חןשבת שכבר התייחסתי לזה בעבר. לפי מחקרה של הדיאטנית פרופ' איריס שי הדיאטה הים תיכנונית מסייעת לצמצום התופעה.

08/12/2014 | 19:53 | מאת: אפרת

יש לי רגישות לגלוטן אבל זה לא ממש צליאק. התשובה שקיבלתי שאני על גבול הצליאק, רציתי לדעת מזה אומר מבחינת תזונה, והאם שמרים קשורים לרגישות

14/12/2014 | 09:01 | מאת:

אפרת שלום! התשובה ניתנה ע"י שלומי איצקוביץ'. רצוי לקבל אבחנה רפואית ברורה - האם רגישות לגלוטן? כי אז התזונה זהה לצליאק. האם רגישות לחיטה? כי אז ההמנעות צריכה להיות מחיטה בלבד. לשמרים אין קשר לרגישות. לאחר שתקבלי אבחנה, מומלץ לפנות לדיאטנית מומחית למחלות גסטרו. בברכה, נועה

08/12/2014 | 14:09 | מאת: אמא לתינוקת 14 חודשים

שלום אני רוצה לגמול את בתי משתיית תמ"ל לפני השינה ובמהלך הלילה - מחשש לנזק לשיניים. אני רוצה להחליף לה את התמ"ל במשהו חמים וטעים אחר, אבל כמובן בלי סוכר. ראיתי שיש תה חדש של ויסוצקי לילדים - האם מישהי יודעת מה יש בו? כמו כן, הילדה שלי ניזונה מתזונה צמחונית חשבתי לתת לה תה סרפד כי הוא אמור להגביר את ספיגת הברזל - האם הוא מותר לתינוקות? איזה תה בלי סוכר ניתן לתת לתינוקת בגילה (שנה וחודשיים) האם מותר לשים לה במיים לואיזה/נענע/מרווה? תודה מראש~

13/12/2014 | 08:03 | מאת:

שלום לך! ראשית והכי חשוב - נראה לי חיוני שתקבלי ייעוץ והכוונה מסודרים בנוגע לצמחונות של בתך ומהם המזונות והמשקאות החיוניים לאספקת כל רכיבי התזונה עבורה. חפשי דיאטנית ילדים עם התמחות בצמחונות. למרות שאיני מומחית בנושא, אתרום את דעתי בנוגע לשאלותייך: אם את חוששת לבריאות השיניים, רצוי להשאר עם התמ"ל אך להחליף מבקבוק לכוס. בגיל הזה אין צורך בשתייה חמה לילית מכל סוג שהוא, מקס' מים. נראה לי חשוב להמשיך עם התמ"ל כמקור תזונתי טוב. אהבתי את הרעיון של תה ללא סוכר, בהחלט בניית הרגלים טובים לחיים. יחד עם זאת, אני לא בטוחה בדיוק איזה סוגי תה מתאימים לגילה של בתך. מניחה שאלו של ויסוצקי בטוחים לשימוש. אני לא משוכנעת עד כמה סרפד מגביר ספיגת ברזל. כעיקרון, גם אם יש בו תכולת ברזל גבוהה, הספיגה עצמה אינה איכותית. אם יש לך חשש למשק הברזל, אולי רצוי להמשיך לתת תוסף. בברכה, נועה

07/12/2014 | 19:55 | מאת: סיון

שלום בני בן שלושה חודשים בגיל חודשיים החל להגיב למטרה הרגיל בשלושים והקאות רופאת המשפחה קבעה כי מדובר באלרגיה לחלב הפנתה לגסטרו ורשמה נוטרמיגן. הילד סירב לאכול את התמל המפורק ניסיתי גם נוטרילון פפטי ג'וניור ולא הצליח נתתי נוטרילון סויה והילד נעשה שלוו אוכל יפה ומעלה במשקל נהדר. לאחר השיחה עם ה גסטרואונטרולוג החלטתי לנסות לתת את הפפטי ג'וניור עם סוכר ענבים הילד אכל יפה אך שעתיים אחר כך הקיא ומאז מסרב לאכול ונראה כי ממש סובל מבחילה יכול להיות שהוא אלרגי לתמל המפורק או שזו תגובה לסוכר ענבים אני ממש מבולבלת .

13/12/2014 | 08:08 | מאת:

סיון שלום! ככלל אין אלרגיה לסוכר ענבים. הייתי מסירה את האפשרות הזו. אפשר להעלות סימן שאלה לגבי אופן השימוש - אולי יותר מידי סוכר? לגבי אלרגיה לפפטידים (החלבון המפורק שבפפטי ג'וניור) - זה ייתכן אך אינו נפוץ. במצב כזה סביר שתהיה גם אלרגיה לסויה. האם התגובה (ההקאה) הייתה דומה להקאות שחווה בתגובה לחלבון חלב? צריך לחזור לגסטרו לייעוץ. בברכה, נועה

07/12/2014 | 12:22 | מאת: ציפי

אני בת 50 נמצאת בקבוצת תמיכה כבר שנה פלוס הצלחתי להשיל 6 ק"ג ולאחרונה העלתי ק"ג וחצי יש לי כ15 ק"ג להוריד.אני מוצאת את עצמי כל פעם נכשלת מחדש בגלל הקמיעה לפחמימות ןלמתוק בעיקר שוקולד. ברקע סובלת מיתר ל.ד ,סכרת התחלתית וכולסטרול,ולפני 6 שנים עברתי כריתה של חצי בלוטת התריס. בשל נסיונותי להוריד במשקל החלטתי לנסות להעזר במדביקות הודיה ואולי כך הצליח לעשות תוכניתולא התפתה לפחמימות. האם אתן מכירות את המוצר מדביקת ההודיה והאם היא מומלצת?

12/12/2014 | 10:45 | מאת:

ציפי שלום, אתחיל בכך שאינני יודעת באיזו מדבקת הרזיה מדובר כך שלא אוכל להתייחס. אינני יודעת גם איך ומי קבע שאת צריכה לרדת עוד 15 ק"ג אציין רק הנקודות הבאות: במצב שיש סוכרת התחלתית וכולסטרול, וכן יתר לחץ דם וכריתה חלקית של בלוטת התריס - חשוב מאוד להגיע לדיאטנית במרפאה מטבולית או דיאטנית מומחית לסוכרת לכל הפחות ולקבל טיפול מקיף אשר לוקח בחשבון את כל הדברים שצריך. הירידה במשקל בגילך, מלבד התייחסות לצורך לאיזון מטבולי, חייבת לקחת בחשבון שמירה על בריאות העצם ומסת שריר שהולכת לאיבוד באופן מוגבר גם ללא דיאטות הרזיה. זה חיוני כדי לשמר את בריאותך לזמן ארוך. חשובה דיאטה שמכוונת לפרק שומן ביטני עמוק וכך משפרת את התמונה המטבולית, ולא רק דיאטה לירידה במשקל. מחקרים מכוונים לתפריט ים תיכוני, עם כמות חלבון גבוהה, דגש על הרכב שומנים ופחמימות ואפילו ויטמינים ומינרלים. וכמובן פעילות גופנית מועילה. אז אין קיצורי דרך. בררי בקופת החולים שלך מי הדיאטנית שמומחית לכל זה וגשי אליה. בהצלחה והרבה בריאות.

06/12/2014 | 11:36 | מאת: ירון

כאשר כתוב בקורנפלקס תלמה אלופים 80 גרם פחמימות ב 100 גרם מה זה אומר כמה סוכר יש כאן ? ב 3 שורות מטה רשום סוכרים 7 גרם ל 100 גרם האם זה כמות הסוכר שיש ב 80 גרם פחמימות או שאין קשר וזה בנוסף ? אשמח להסבר ברצוני להבין איזה פחמימות לתת לילד ולהוריד סוכרים.

07/12/2014 | 08:30 | מאת:

ירון שלום! קורנפלקס בבסיסו מזון פחמימתי מורכב, עיקר הקלוריות באות ממקור זה. פחמימה מורכבת היא שרשרת ארוכה של סוכרים, מתפרקת לאט, נספגת לדם לאט ומעלה את רמת הגלוקוז בדם בקצב איטי. סוכר פשוט, אינו דורש פירוק, נספג לדם במהירות ומעלה את רמת הגלוקוז בדם במהירות. אז ב - 100 גר' קורנפלקס, סך כל הפחמימות 80 גר', מתוכם 73 מורכבות ו - 7 פשוטות. נתרגם זאת לכמה כפיות סוכר יש במנה סטנדרטית של 30 גר' קורנפלקס - פחות מחצי כפית. בברכה, נועה

05/12/2014 | 21:10 | מאת: דליה

שלום, אומרים שמי טוניק עוזר במקרים של כיווץ שרירים האם אפשר לשתות את המשקה הזה ללא הגבלה,יש למשקה זה גם חסרונות? מודה לכם מראש לתשובה דליה

06/12/2014 | 19:25 | מאת:

שלום דליה, אכן יש עדויות שמי טוניק עוזרים, ככל הנראה המינון הנמוך של כינין שיש בהם (חומר שמאושר כתרופה למלריה במינון גבוה). העניין הוא שבמינון התרופתי (200-300מ"ג) הכינין אינו נטול תופעות לוואי, ביניהן כאבי ראש, בחילות, ערפול ראיה, פריחה, טנטון באוזניים, ובמקרה קיצון דימומים מסכני חיים. במי טוניק יש בכוס אחת 20 מ"ג לערך. כוס יחידה בהחלט אמורה להספיק למניעת התכווצויות השרירים בלילה. למי שמודאג - מגנזיום אצל רבים עושה אותה פעולה של מניעת התכווצויות השרירים בלילה, ואין בו סיכון, למעט שלשולים במינון גבוה (ואז אפשר לקחת חצי כמות). מגנזיום תורם גם להפחתת יתר-לחץ-דם.

05/12/2014 | 13:47 | מאת: פנינה

שלום רב, אבקש לדעת האם כול הפרסומים סביב בריאות של תה ירוק נכונים? או שזו רק תעמולת התה הירוק? האם יש גם חסרונות בשתיית תה ירוק,או רק יתרונות? ואיזה תה ירוק מומלץ לשתות ? אשמח לקבל את דעתכם פנינה

06/12/2014 | 18:08 | מאת:

יש מחקר רב ופירסומים מדעיים בנושא תה ירוק שבהחלט תומכים בפרסומים הרבים על תרומתו המגוונת לבריאות. אז אני בהחלט בעד. את שואלת האם יש סיכונים? יש לזכור שמכיל קפאין למרות שזה תה ירוק. גם היה פרסום על מישהו שהפריז מאוד ושתה 4 ליטרים ליום וזה השפיע לרעה על תרופה נוגדת קומדין. במקרה אחר הפריע לסינתיזת חומצה פולית. אז לא צריך להפריז. במזרח הרחוק ובמאמרים נראה כי 4-7 כוסות ליום בהחלט אפשרי ויש להן תועלת בריאותית. רצוי להחזיק את השקית בספל כארבע דקות להשגת היעילות המירבית, וכמובן לא להמתיק עדיף.

05/12/2014 | 10:47 | מאת: #

באוזני המן יש שומן טרנס ?

06/12/2014 | 18:02 | מאת:

תלוי עם איזה שומן מכינים אותם. אם משתמשים לבצק במרגרינה שיש בה שומן טרנס, אז יהיה. אבל כיום יש מרגרינות חדשות וטובות יותר ללא טרנס, פשוט מומלץ לקנות כזה ולהשתמש בו. כמובן ישמרשמים גם עם חמאה, ואפילו אני משוכנעת ניתן למצוא מרשם טוב עם שמן אם מחפשים אצל שוחרי בריאות. אבל עוד לא חנוכה, אז איך כבר הגענו לאוזני המן... :-)

05/12/2014 | 09:46 | מאת: רינה

שלום, ועוד שאלה בהמשך לנושא של אבקת קקאו האם היא גורמת לעצירות?ואם כן באיזה כמות של שתיית אבקת קקאו? תודה לתשובה רינה

07/12/2014 | 11:19 | מאת:

רינה שלום, יש אנשים המדווחים על עצירות בגלל קקאו. האם אכן זה המצב, או שזה לתחושתם קשור לקקאו לא ניתן לדעת, היות ואין מחקר בנושא. האמת זה אפילו מפתיע, היות ובקקאו יש כמות מגנזיום גדולה, אשר דווקא משמש כגורם מזרז יציאות בתכשירים משלשלים. לגבי כמות, כמו כל משקה (קפה למשל), בגבולות הסביר. אם ממותק בוודאי לא יותר מפעמיים ביום.

05/12/2014 | 09:42 | מאת: ניר

שלום רב, בצעתי שינוי קל בתזונה שלי שמטרתו הורדת ערכי גלוקוז גבוליים בדם באמצעות הורדת מינון הפחמימות בתפריט. השינוי היה הפסקת אכילת כ 60 גרם דגני בוקר (מלאים) מדי בוקר, ובמקביל תוספת יומית של: 250 גרם קוטג' 5% וגם 100 גרם גבינה צהובה 28% (כדי להגדיל את החלבון בתפריט, שכן איני אוכל בשר) וגם 2 פרוסות לחם מלא (קל). לאחר כשבועיים נמדדה עליה של כקילו במשקל, בעוד שהציפיה שלי היתה לירידה כלשהיא במשקל. האם סביר שהעליה במשקל נבעה מהשינוי בתזונה? האם השינוי יכול להביא לירידה ברמת הגלוקוז בדם?

06/12/2014 | 17:54 | מאת:

שלום ניר, האם קיבלת יעוץ לביצוע השינוי? האם משקלך תקין? מה גילך? יש פרמטרים רבים שיש לחשוב עליהם. ללא קשר לכך שכדאילגשת דליאטנית בשירותי בריאות אליהם אתה שייך שמומחית לסוכרת ולקבל ייעוץ הולם וטוב, די הגיוני שעלית במשקל שכן לפי הדיווח שלך הוספת כמות מאוד גדולה של חלבון וקלוריות שלא לצורך, והורדתת רק פריט מזון אחד מהתפריט (קורנפלקס). אפשר וכדאי למנוע סוכרת. גש לקבל ייעוץ מקצועי מדיאטנית שעוסקת בנושא, שתבדוק את הרכב כל התפריט (כולל שומנים, מינרלים וויטמינים מסויימים שיש להם השפעה). בהצלחה.

04/12/2014 | 20:22 | מאת: אבי

להלן מה ששתיתי ואכלתי היום: שוקו חצי ליטר קלוריות- 330 פחמימות- 56.5 מיץ ליטר קלוריות = 480 פחמימות= 120 מיץ חצי ליטר קלוריות= 220 פחמימות= 54 מיץ 200 מ"ל קלוריות= 86 פחמימות= 20 מעדן קלוריות= 192 פחמימות= 32 שוקולד קלוריות= 245 פחמימות= 21 הכל ביחד יצא 300 גרם פחמימות- מה זה אומר? האם זה אומר שהכנסתי לגוף שלי 60 כפיות סוכר? האם יכול להיגרם נזק מכך או זה בסדר כמות הפחמימות?

06/12/2014 | 17:47 | מאת:

אבי שלום, בתפריט מאוזן הפחמימות מהוות מחצית בערך מהאנרגיה היומית, כך שכמותית 300 גרם פחמימות לגבר בוגר שצורך אולי יותר מ2400 קלרויות ליום, זה לא נורא לכאורה. אבל העניין אינו רק כמותי, כי אם גם איכותי. מה שמתואר פה זה המון קלוריות שמקורן מסוכר פשוט (בעיקר המיץ, אבל גם בשוקו, במעדן ובשוקולד). אני ממליצה אם זה יום אופייני לוותר על המיץ ברובו או כולו אפילו, ולהמיר אותו במקורות פחמימה בריאים (פירות, תוספות כמו אורז, בטטה, לחם מלא ועוד).

04/12/2014 | 01:55 | מאת: שאלה.

אני שוקלת 45.5 (לאחר דיאטה שבה ירדתי קרוב ל10 קילו) וגובהי 1.55. אני מקפידה לאכול בריא ובארוחות קטנות ולא בערב. אך ישנה בעיה, בפעמים המעטות שאני מפריזה או אוכלת ארוחה מעמיסה אני עולה כ-1 קילו! ומתקשה להוריד אותו במשך חודש. לדוג לפני כשלושה ימים אכלתי בערב ארוחה בשרית דשנה, וי שר אחרי הארוחה בערב ראיתי עליתי של 700 גרם שלט ירדו בבוקר לאחר מכן. ממה זה יכול לנבוע? תודה

06/12/2014 | 21:57 | מאת:

אני מודה לדיאטנית ענבל בלוג (גו אקטיב ומכבי) מומחית לנושא הרזיה על המידע שתרם לתשובה. נתחיל ממשקלך, את כעת ביחס משקל לגובה מאוד רזה! על סף תת משקל. גם לפני הדיאטה היית בנורמה לגמרי (BMI 23 בקושי). לגבי תנודות של המשקל - הן מתרחשות כל הזמן, באופן טבעי - תלוי במה אכלנו, כמה שתינו, פעילות גופנית, שינויים הורמונליים ועוד. ולכן מומלץ להישקל לכל היותר פעם בשבוע כדי לקבל מושג לגבי המגמה ולא להתבלבל עם השינויים המתרחשים ברמה היומיומית. דבר נוסף, יכול להיות שעשית דיאטה דלת קלוריות באופן משמעותי כאשר ירדת את ה - 10 ק"ג ובשילוב העובדה שכעת את במשקל מאוד נמוך, אולי חילוף החומרים שלך ירוד (כי הגוף מנסה להגן על עצמו מהרעב שבמבחינת הגוף מתפס כסיכון!), לפיכך כאשר את אוכלת יותר ממה שהגוף שלה כרגע מוציא - את עולה ישר במשקל. זה מן מלכוד שנשים שעושות דיאטות רבות וקיצוניות לעיתים נכנסות אליו וחבל. אני ממליצה להיזהר מירידה נוספת במשקל ואולי אפילו להתייעץ עם אשת מקצוע בשוטף.

03/12/2014 | 19:27 | מאת: מירב

האם אכילת שני חטיפי שוקולד ליום (מסוג פסק זמן למשל) למתבגר בן 15 זה הרבה יותר מדי? ברור שעדיף להמעיט, אבל האם זה בעל השפעה שלילית ? אציין כי הוא במשקל תקין, מבנה גוף רזה. תודה

07/12/2014 | 08:24 | מאת:

מירב שלום! הדרישה כמו גם הצריכה האנרגטית בגיל ההתבגרות (בקרב בנים בייחוד) גדולה מאוד. בהנחה שפעיל גופנית, יהיה זקוק בקירוב ל - 3000 קק"ל ביום. לא רואה נזק גדול בצריכת החטיפים, תוך התחשבות בבריאות השיניים, וההבנה שזה לא מחליף מזונות מזינים שמספקים לא רק קלוריות אלא גם רכיבים נוספים - ויטמינים, מינרלים ויסודות קורט. בברכה, נועה

03/12/2014 | 12:44 | מאת: יפה

אפשר לקבל שם של תזונאית עבור חולה ALS בן 75 תודה

04/12/2014 | 16:10 | מאת:

כדאי לפנות לעמותת הדיאטנים עתיד ולברר מולם לפי אזור מגורים אם יש המלצות. או לנסות בקופת החולים שהחולה שייך אליה.

02/12/2014 | 20:55 | מאת: דנה

אני בת 24. יש לי בטן שמנה ונפוחה מאוד כמו בלון ואני רוצה להוריד את הבטן הנפולה והתפוחה. ה-RMR שלי גרוע חילוף החומרים שלי גרוע ביותר וגם יש לי גנטיקה גרועה = כל המשפחה שלי שמנים עם שומן בטני שמתי לב שלאחר כל דבר קטן שאני אוכלת ישר הבטן שלי מתנפחת למימדים עצומים בערב. ה-BMI שלי = 18 ויש לי השמנה בטנית גדולה (השמנה תפוחית) הבטן שלי מאוד נפוחה- וזה מפריע לי מאוד. השומן שלי ברובו בטני..בטן נפוחה ועגלגלה ולא יפה! יש לציין שבבוקר הבטן שלי פחות נפוחה - ולאחר מכן- -.המאכל הכי קטן שאני אוכלת לא משנה מה מנפח אותה בחזרה!!!.. ואחרי ארוחה אני נראית כמו אישה בהיריון.. אפילו אם אני יאכל קרקר קטן - אז ישר הבטן שלי תתנפח ותגדל ב-5 ס"מ לפחות... מכל דבר הכי קטן הבטן שלי ישר תופחת... הייתי אצל רופא גסטרו- עשיתי את כל הבדיקות שיש (צליאק,גלוטן ועוד) כל הבדיקות שלי יצאו תקינות . גם ניסתי לקחת פרוביוטיקה, אנזימי עיכול - וזה לא עזר כלל... כל השומן שבגוף שלי מתפזר רק בבטן . יש לי מבנה בטן נשפכת. הבטן שלי תמיד נפוחה כמו בלון ולאחר כל דבר קטן שאני אוכלת הבטן מתנפחת בעוד 20 ס"מ בערב הבטן נראית כמו בלון תפוחה יותר מאשר בבוקר . !!! בבוקר הבטן תפוחה פחות מאשר בערב! ומפריע לי מאוד שאני עולה במשקל 3 קילו ביום מהבוקר עד הערב - בערב אני 3 קילו יותר מאשר בבוקר.!!!! מעולם לא הייתה לי בטן שטוחה!, המבנה של הבטן שלי נשפח ונפול ויש לי בטן תפוחה ונפולה ומבנה תפוחי וגנטיקה גרועה. מה אני יכולה לעשות על מנת להשטיח את הבטן?

דנה שלום, היות ובדקת ואין צליאק (כרסת בעברית מלשון הכרס האופיינית) או בעיית מעיים אחרת, כמה רעיונות: עליה במשקל כה גדולה ביום לרוב מצביעה על צבירת נוזלים. ממליצה שתבדקי את כמויות המלח בתפריט. אם אכן יש שומן ביטני (אפשר אם רוצים להיבדק במכשיר DEXA המרכז של פיזיולוגיה בספורט), אז הדיאטה אשר הכי טובה לפיזור שומן זה לפי מחקרה של פרופ' איריס שי מאוניברסיטת בן גוריון זו הדיאטה הים תיכונית. אם כי את מתארת "בטן נשפכת" שפחות מעידה על שומן ביטני עמוק. גם BMI שלך ממש נמוך, מה שעוד יותר לא מסתדר עם הסיפור. לכן אני ממליצה לך לגשת למרכז ייעודי שיש בו רופא מומחה לספורט ודיאטנית ולקבל יעוץ מתאים. לא חדר כושר, מרכז מסוג המרכז לרפואת ספורט בהדסה. הכי מומלץ. בהצלחה.

01/12/2014 | 20:47 | מאת: רינה

שלום, אבקש לדעת כיצד מכינים משקה מאבקת קקאו אורגני שיהיה גם בריא וגם טעים בתודה רינה

04/12/2014 | 18:48 | מאת:

שלום רינה, הוספת כל נוזל שהוא אשר מקובל ואהוב בבית (מחלב יונקים למינהם, משקאות סויה/שקדים/קוקוס וכד' או מים) יכולים להפוך את אבקת הקקאו למשקה טעים לשתייה, וכמובן אפשר להוסיף תוספות שונות כמו עיסת קשיו או שקדים, טחינה גלמית משומשום מלא וכו' לפי הטעם. יש מגוון מתכונים ברשת, עדיף לבחור את אלו ללא ההמתקה.

01/12/2014 | 18:21 | מאת: לירון

קניתי ממרח חלבה שהיה נראה לי בריא. הרכיבים שלו: שומשום מלא (52%), שומשום, סוכר דמררה טבעי שלא עבר זיקוק ולציטין. האם אכן מדובר בממרח בריא? כמות הקלוריות בו גבוהה מאוד (600 קלוריות ל-100 גרם)

04/12/2014 | 18:37 | מאת:

שלום לירון, אכן כיאה לממרח שרובו שומן (מהשומשום) וסוכר, כמות הקלוריות גבוהה (אפילו יותר מממרח שוקולד). כמובן שמבחינת ערך תזונתי הממרח עדיף על שוקולד, אך עדיין כמויות הסוכר מוגזמות ואיני יכולה להגדירו כ"בריא" אלא "מזיק פחות". אלטרנטיבה (אולי) מספקת יכולה להיות טחינה גלמית משומשום מלא עם מעט דבש, סילאן, או ממתיק אחר (אם רצונך בממרח מתוק). טחינה גלמית כשלעצמה יחסית מתקתקה, אך כמובן הכל יחסי בחיים... הפחתה הדרגתית בכמויות המתוק תאפשר לחך להבחין גם במתיקות עדינה.

30/11/2014 | 22:21 | מאת: לירון

שלום, אני בת 23. גובה 164 ס"מ, משקל 51. אוכלת תפריט של בערך 1300-1400 קלוריות. 1. האם התפריט מתאים לנתונים שלי? 2. במידה ואני רוצה להוריד 2-3 קילו, כמה קלוריות עליי לצרוך? תודה!

01/12/2014 | 17:10 | מאת:

לירון שלום, יחס משקל לגובה אצלך נותן BMI - 19 זהו משקל הכי נמוך שמוגדר כנורמה לגובהך, וממש לא מומלץ לרדת במשקל, כי זו כבר סכנת תת משקל עם אובדן מחזור חודשי ופוריות. לכן - לא. התפריט אינו מתאים לנתוניך, ולא ברור מדוע את אוכלת תפריט כה מוגבל. זה יכול לפגוע בתקינות רמת חילוף חומרים ולגרום לחסרים בחומרים חיוניים - כי בכמות קלוריות שכזו קשה לספק את כול הויטמינים והמינרלים הנחוצים. אולי כדאי להתייעץ עם דיאטנית, להוסיף אם אינך עושה פעילות גופנית כייפית ולהעלות את כמות האוכל.

01/12/2014 | 18:17 | מאת: לירון

כמה קלוריות אני צריכה לאכול אם למשל ברצוני לשמור על המשקל הנוכחי?

30/11/2014 | 20:56 | מאת: ירון

שלום. אני מחפש אוכל עם ערך גליקמי נמוך. האם תות שדה שכעת התחילה עונתו הוא עם ערך גליקמי נמוך עד כה חשבתי ההיפך שדווקא בתות יש הרבה סוכר האם כך ? אשמח לתשובה בנושא והאם קיים בו פחות סוכר מבננה למשל ? כמה סוכר יכול להיות ב 6 תותים למשל להבדיל מבננה ?

07/12/2014 | 10:05 | מאת:

ירון שלום - מצרפת את תשובתה של מיכל. ערך גליקמי של תות שדה 45 ערך גליקמי של בננה 46-52 תלוי במידת ההבשלה בשניהם עיקר הסוכר הוא פרוקטוז שיש לו ערך גליקמי יותר נמוך מסוכר, אבל בכמות גדולה עלול לגרום לעליה בTG ב 100 גרם בננה יש 22 פחמימות ב 100 גרם תות שדה יש 8 גרם פחמימות לא ניתן לדעת כמה גרם פחמימות יש ב 6 תותים- צריך לדעת כמה הם שוקלים. מיכל.

30/11/2014 | 11:40 | מאת: מעין

בוקר טוב, מרוב אינפורמציה, כבר התבלבלתי. האם צריכת חלב בריאה לנו או מזיקה? אם לצרוך, מה לצרוך, ואם לא , אז מה במקום? ובעיקר בהקשר של תינוקות וילדים קטנים עד גיל ההתבגרות. תודה

03/12/2014 | 08:33 | מאת:

מעין שלום! אתן לך תשובה המתייחסת לגיל הילדות. חלב ומוצריו מהווים מרכיב חשוב ועיקרי בתפריט לאספקת סידן. צריכת הסידן חשובה כמובן לגדילה והתחזקות העצמות. בגיל הרך מספיק לתת מנה או שתיים ביום. בגיל ההתבגרות דרישת הגוף לסידן מזנקת ואז יש להעלות את הצריכה אף ל - 4-5 מנות ביום. מסיבה זו אני רואה חשיבות רבה לחשיפת הילדים למגוון מזונות שמקורם בחלב. רבות העבודות שמראות על חסרים תזונתיים במשק הסידן אשר מתפתחים באוכלוסיות שנמנעות מצריכת חלב (מסיבות רפואיות או אידיולוגיות). על מנת למנוע זאת, הם נזקקים לנטילת תוסף סידן באופן יומי. ועכשיו הסתייגות - לצערי, מגוון משקאות חלב ומוצרי חלב הנמצאים כיום בשוק, מכילים יותר מידי תוספים וסוכרים. זה הופך אותם למזונות מעובדים שאינם מומלצים. לגבי חלק מהתוספים, אנחנו כבר יודעים שיש בהם פוטנציאל לגרימת נזק. מהסיבה הזו אני ממליצה בחום להורים, לקרוא הייטב את תויות המזון, לבחון את רשימת הרכיבים. להמנע ככל שניתן ממזונות שמכילים יותר מידי תוספים. מחלבות קטנות בד"כ מייצרות בשיטות יותר מסורתיות והמוצרים נטולי תוספים ובטוחים יותר לשימוש. בברכה, נועה

04/12/2014 | 08:09 | מאת: מעין

נועה תודה על תשובתך מה לגבי אי ספיגת סידן ממוצרי חלב? ומה לגבי חוסר יכולת הגוף להתמודד עם מוצרי החלב? מה עולה על מה? האם לא עדיף לנו לצרוך סידן ממקורות אחרים מהצומח, והאם המקורות הללו יספקו את הגוף? תודה רבה

30/11/2014 | 07:42 | מאת: אהוד

שלום, אני נוהג מזה שנים לשתות אספרסו עם חלב, או קפוצ'ינו, ממותק בסוכרזית, פעמיים ביום. אני נהנה מאוד ממנו. מה הכמות היומית הבטוחה של משקה זה שמומלץ לשתות? בברכה, אהוד

01/12/2014 | 16:57 | מאת:

אהוד שלום, המצב היחיד שיש דיווחים על סיכון בשתיית קפה הוא בתחילת ההיריון, שאז מומלץ עד שתי כוסות ביום. לא רלבנטי לך... :-) אצל גברים אני לא מכירה מידע על בעיה כלשהי בקפה, בוודאי לא בכמות שאתה צורך. אין לי ידע על מצבך הבריאותי, הסיבות היחידות שאם יש כדאי לחשוב על הנושא הן אם יש בעיות רגישות בקיבה או יתר-לחץ-דם.

29/11/2014 | 21:16 | מאת: אלון

שלום האם לפי חוקי המזון בארץ סוכר הנו רכיב טבעי ויכול להיכלל ברשימת רכיבים של מוצר שעל אריזתו מוצהר "מרכיבים טבעיים בלבד"

01/12/2014 | 16:49 | מאת:

שלום אלון, החוק פה לדעתי אינו רלבנטי לעובדות. העובדה היא שסוכר הינו חומר טבעי ומקורו בטבע. אמנם הוא עובר לצערינו תהליכים רבים של ליטוש שמשאירים אותו עם קלוריות בעיקר ומחסירות ממנו רכיבים תזונתיים טובים אחרים (בדומה לקמח לבן ואורז לבן), אך זה אינו משנה את עובדת היותו טבעי. האם טוב לצרוך ממנו בכמות רבה, ולמי פחות מומלץ, זו כבר סוגיה אחרת.

27/11/2014 | 21:30 | מאת: ירון

שלום רב. הייתי שמח לקבל מספר המלצות לפתיחת הבוקר טרם בית הספר לילדים בגיל 10-13 לא דברים עם הרבה סוכר כמו קורנפלקס וכו. מה אפשר לתת לפני הליכה לבית הספר שיש חו ערכי תזונה טובים וללא הרבה סוכר אם בכלל? עד כה נתתי להם שוגי או קורנפלקס אבל זה מתוק על הבוקר. אשמח לרעיונות אני מדגיש זה לא הכריך לבית הספר אלא הארוחה הקטנה לפני הליכה ללימודים. ירון

30/11/2014 | 09:09 | מאת:

ירון שלום! המטרה העיקרית של פתיחת הבוקר היא אספקת גלוקוז (מקור האנרגיה למוח) לאחר הצום של הלילה. כמובן שההמלצה היא להתמקד בפחמימות מורכבות, עם תכולה נמוכה ככל האפשר של סוכר פשוט. יחד עם זאת לא טעות לתת מעט סוכר. אפשר למצוא מוצרים (כמו דגני בוקר למשל) שמבוססים על פחמימה מורכבת, עם תכולת סוכר פשוט נמוכה. עניין של השוואת נתונים. אני נמנעת כאן מלהמליץ על מוצר ספציפי אך קיים. כמו כן, תמיד אפשר סנדוויצ'ון קטן. גם פרי יעשה את העבודה. בברכה, נועה

30/11/2014 | 20:06 | מאת: ירון

שלום לך. אני נותן לילד הגדול קורנפלקס משתדל עם מעט סוכר ושיהיה עם חיטה מלאה יש כזה בטעם קינמון. לילד הקטן אני נותן או קרקר חיטה מלאה ועם 4 שקדים טבעיים האם זה בסדר ? כמובן שלקראת 10 יש להם כריך פעם עם טונה , חביתה , פסטרמה וכו.. ירון

07/12/2014 | 07:47 | מאת:

ירון שלום! נשמע לי מצויין! בברכה, נועה

27/11/2014 | 20:02 | מאת: שירלי

כמה ילדה שעוד שבוע עומדת להיות בת 8 צריכה לשקול?

30/11/2014 | 09:19 | מאת:

שירלי שלום! המשקל המומלץ לגיל, הוא תלוי גובה. הגובה הממוצע לבנות בגיל 8 הוא כ - 127 ס"מ. מכאן שטווח המשקל התקין לפי BMI התואם לגובה ולגיל זה יהיה 22.5-30 ק"ג. אם תצרפי גובה אני אוכל להיות יותר מדוייקת. בברכה, נועה

בדיקות דם בקשישה בגיל 80 + אינן תקינות : RBC 4..08 HB 10.7 HCT 34.3 PROTEIN TOTAL 6 ALBUMIN 2.9 רופא המשפחה הפנה להמטולוג . אשמח להבין במה מדובר ומה ניתן לעשות . בברכה

לצפות לקבל הדרכה כלשהי בפורום כזה אואחר על סמך מידע מאד חלקי וללא הכרת המטופל, זה לא נכון. יש ללכת להשלים את הבירור של הסבתא ואז כשתדעו מה יש גם תקבלו הפניה לטיפולים ופתרונות מתאימים. שבת שלום והרבה בריאות

26/11/2014 | 09:44 | מאת: nn

שלום מה את יכולה לומר על הספירולינה? האם מותר לקחת על דעת עצמי? האם יכול להזיק? האם יש תופעות לוואי? למה מיועד בעיקר? ומה הכמות היומית המומלצת? תודה

04/12/2014 | 16:16 | מאת:

שלום, מה שאני יכולה לומר על ספירולינה הוא שבראש ובראשונה צריך לחשוב לאיזו מטרה מיועדת הצריכה. זאת משום שפעמים רבות אנו נוטים להתלהב מהבטחות וכותרות ולא מטפלים בבעיה הבסיסית. למשל, אדם שסובל מעייפות ומרגיש מותש לוקח תוסף שיבטיח העלאת אנרגיות, כשבעצם המקור הוא מתח נפשי ויש לטפל בו. לספירולינה ערך תזונתי גבוה אך נקשרים לה הרבה "כתרים" והבטחות אשר ניתן לראות בפרסומי המוצר, כאשר כתרים אלה אינם מגובים במחקר מדעי מספק. בנוסף, יש לקחת בחשבון שהמוצר עובר גלגולים רבים עד שמגיע לצורת אבקה/כדור/סירופ ולכן מתרחק מאוד מהמקור ולצרכן לא נותר אלא להאמין להבטחות על האריזה, כיוון שאין בדיקה לאמינות ההצהרה. לגופו של עניין. כיום אין מספיק ראיות מחקריות לגבי שימוש בספירולינה או המלצות למצבי מחלה מסוימים. לכן, מותר לקחת על דעת עצמך אך יש לקחת בחשבון את הנאמר (מרופא מומחה לא יתקבל ככה"נ מרשם ואין המלצות רשמיות של משרד הבריאות בנושא. ייתכן וברפואה האלטרנטיבית התוסף יומלץ אך כאן הפורום הינו תזונה קלינית בלבד). לא ידוע לי על תופעות לוואי מצריכת ספירולניה אך יש לשים לב כי ישנו חשש לזיהומים משניים וסכנה של רעילות ממתכות כבדות. בנוסף יש לשים לב לתכולה הגבוהה של ויטמין K כל שמי שמקבל טיפול במדללי דם צריך לגשת לרופא להתאמת מינון תרופתי. חשוב לציין בנוסף כי ספירולינה אינה מקור לB12 (יש בה נגזרת לא פעילה של הויטמין) לגבי מינון- יצרנים שונים מציינים מינונים שונים בהתאם גם לצורת הצריכה, אך שוב, כיוון שאין המלצות רשמיות בעניין, איני יכולה לספק תשובה מספקת בנושא רק בריאות

25/11/2014 | 13:51 | מאת: נועה

הי יש לי כמה שאלות בקשר למוזונות האם מכילים גלוטן 1.מילקי 2. גמדים 3 שוקו 4 אפרופו תודה רבה

26/11/2014 | 08:30 | מאת:

נועה שלום מהמזונות שציינת, על פניו כולם צריכים להיות נקיים מגלוטן. יחד עם זאת לא כל החברות מוכנות להתחייב שהמוצר שלהם נקי. מאוד ממליצה להרשם לעמותת הצליאק ולהשתמש במדריך שלהם: http://www.gfguide.info/index.jsp בברכה, נועה

25/11/2014 | 07:46 | מאת: דנה

יש לי שאלה מאוד חשובה - כמה קלוריות בערך יש בבורקס פיצה ששוקל 80 גרם? האם יכול להיות שזה פחות מ-200 קלוריות?

25/11/2014 | 16:21 | מאת:

דנה שלום, כל תשובה היא משוערת בלבד בהעדר מתכון מדויק. בהנחה שיש בערך במאה גרם בורקס פיצה 320 קלוריות (לפי מקורות שונים משוערים), הרי שבמשקל 80 גרם יהיו כ-250 קלוריות. יתכן ויש למישהו תרשם מופחת קלוריות, ואז בהחלט 000 אפשרי.

23/11/2014 | 09:41 | מאת: זואי

שלום. מה דעתך על נטילת תוספי תזונה כדוגמ. Herbal deto complex של סולגר, לחיזוק/ניקוי הכבד לאדם הסובל מכבד שומני ומPSC? קומפלקס צמחים תקניים ייעודי Herbal Detox - פורמולה ייעודית מתקדמת, המסייעת בטיהור הגוף, בשמירה על תפקודי כבד תקינים ובהגנה על הכבד מפני נזקים ומחלות. הפורמולה מכילה צמחים בעלי יכולת מוכחת בהגנה על הכבד מפני נזקים ובטיפול בהצטברות שומנים בו. הקומפלקס מכיל צמחי מרפא המגבירים ייצור מרה ותומכים במטבוליזם של השומנים בכבד, ובהם: גדילן מצוי, שן ארי, כורכום, סכיסנדרה וצמחים נוספים הידועים ביכולת ניקוי הכבד וטיהורו, וכן פוספטידיל-כולין, המסייע בשיקום ממברנות תאי הכבד שניזוקו. הנחיות: 1–3 כמוסות ביום, עם הארוחות. יש גם לSuperHerb כדורים של Tox-Rid: A designated formula that supports processes of cleansing and pu- rifying the liver from fats, toxic substances, medications, alcohol and heavy metals. The main role of the liver is to dispose of various toxics in the body. An intensive exposure to toxins and inadequate digestion processes damage the liver functionality and interfere with waste dis- posal processes, influencing the body's tendency to develop various diseases. Tox Rid contains herb extracts, anti – oxidants and unique ingredients which help improve liver functionality, dissolve fats and purify toxics of the body ברור לי שהמוצרים לא עברו ניסויים קלינים ולא מדובר על תרופות. ולכן אני לא מצפה ממך שתבטיחי לי שזה יועיל. מה שרציתי לשאול אותך הוא האם את חושבת שזה עלול דווקא להזיק? כנל לגבי שתיית מיץ תפוחים או מיץ סלק פעם ביום. או מיץ לימון+שמן זית כל בוקר על קיבה ריקה אנא, דעתך חשובה לי מאד!

28/11/2014 | 07:58 | מאת:

זואי שלום, שאלה ארוכה ומורכבת :-) מיכל קנול דיאטנית מרפאת כבד וממלאת מקום ראש צוות דיאטניות פנימיות אצלינו במחלקה בודקת את הנושא בספרות, שכן יש בכל דבר חומרים רבים שיש להם השפעה אפשרית והתשובה אינה פשוטה. אני ממליצה בחום שאם מישהו כבר סובל מכבד שומני, ויש בזה סיכון להתדרדרות, חשוב להגיע למרפאת כבד טובה עם רופא ודיאטנית מומחית בנושא לליווי. בינתיים אני מעבירה ממיכל כמה תשובות לגבי המזונות עליהם שאלת בהקשר של כבד שומני- אין תרופה פרט לירידה במשקל והפחתה של סוכרים פשוטים לדוגמא: מיצי פירות שעשירים בעיקר בפרוקטוז שהוא סוג סוכר מאוד בעייתי מבחינת מטבוליזם השומן בכבד . ועל כן מיץ התפוחים אינו מתאים במקרה זה וגם מיץ הסלק שנחשב לעשיר בסוכרים באופן יחסי. עדיפות לצריכת פירות בשלמותם ומומלץ לא לצרוך מעל 2 מנות פרי ליום במצב של כבד שומני. מים עם לימון ושמן זית - לא מזיק אך אין שום תועלת רפואית רלוונטית לתחלואה הכבדית בברכה, מיכל וגילה.

22/11/2014 | 14:09 | מאת: רחלי

שלום, האם אספרסו מתאים כקינוח לארוחה עיקרית (בשרית/דגית)? ואם לאו - מה מתאים יותר למטרה זו? בברכה, רחלי

25/11/2014 | 15:24 | מאת:

רחלי שלום, כאשר את שואלת האם אספרסו מתאים כקינוח, אולי את מתייחסת לכך שהמלצתי לאנשים לא לאכול קינוח בסיום ארוחה גדולה, כי זה לא נחוץ ויכול להעלות רמות סוכר ואינסולין בדם ולעודד אגירת שומן מיותר. המלצתי גם להעדיף משהו טעים ומתוק ששעתיים -שלוש אחרי כארוחת ביניים אם מתחשק. אספרסו - אם הוא ממותק בסוכר שוב מחזיר לסוגיית האינסולין, אם כי יכיל לרוב פחות אנרגיה מקינוח אחר. מאידך הוא מכיל קפאין שיש אנשים שמעודד אצלם צרבת בסיום ארוחה כבדה. אז שוב, אנחנו כולנו רגילים לקינוח, אבל האם נכון, לא בהכרח.

22/11/2014 | 07:33 | מאת: שיר

האם אכילה של חומוס קלוי ללא מלח ונראה לי שגם ללא שמן יש לה ערך תזונתי כמו גרגרי חומוס מבושל במיים.??או שהנל לא מומלץ ונחשב חומוס מזון מעובד?

25/11/2014 | 14:47 | מאת:

שלום שיר, תשובה של שירה גולדברג בעלת ניסיון אישי רב בתחום אכילה טבעית ובריאה: לפי נתוני הUSDA (מחלקת החקלאות של ארה"ב) בחומוס קלוי יש כמחצית הקלוריות מחומוס יבש: 164 קל' ל100 גר' וכ9 גר' חלבון. לא רע בתור נשנוש, אך אולי לא מומלץ באופן קבוע בשל נטייה להגזים בנשנשת (מה זה כבר 100 גר'...). בנוסף, אם עבר רק קלייה לא מחשיבה כמזון מעובד או לא מומלץ באופן גורף מצרפת קישור לאתר המדובר http://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/4771?fg=&man=&lfacet=&format=&count=&max=25&offset=&sort=&qlookup=CHICKPEAS

20/11/2014 | 10:13 | מאת: רפי

"ספורטאים מדוחים כי צריכת שמן קוקוס לפני האמון הועילה להם".ידוע כי שמן הקוקוס נספג כבר בתחילת המעי הדק.כמה זמן לפני האמון לצרוך את השמן? ומה הכמות? תודה רפי

21/11/2014 | 14:36 | מאת:

הי רפי, שמן קוקוס עשיר בחומצות שומן מיוחדות עם שרשרת בינונית (MCT), אשר נספגות ישירות למערכת הדם גבוה במערכת העיכול ולא בהמשך המעי ולמערכת הלימפה כמו שומן רגיל (LCT). גם בגוף שומן MCT זמין יותר כספק אנרגיה. לומר לך שאני יודעת תזמון, כמויות או האם בכלל השריר יכול להשתמש בזה וזה מסייע לאימון - קטונתי, אינני דיאטנית שעובדת עם ספורטאים. אני ממליצה לפנות למומחים מובילים בנושא כמו גיא שלמון, איילת ויינשטיין, אסתר גונן ודומיהם.

19/11/2014 | 22:56 | מאת: אלי

ד.נ. האם יש סיבה טובה, על בסיס מחקרי רציני, להימנע מקינוח ארוחה עיקרית בפרי או בקומפוט (חבושים, לדוגמה), בהנחה שהארוחה מאוזנת ומגוונת? אלי

21/11/2014 | 14:31 | מאת:

בסוף ארוחה אם חייבים קינוח, אז פרי הינו הבחירה המועדפת. בעיקרון, אם אפשר ללא קינוח - עדיף, ואז לאכול את המתוק שעתיים אחרי כארוחת ביניים. מדוע? בסיום ארוחה יש כמויות גבוהות ממילא של רכיבים תזונתיים שנאכלו וישמשו את הגוף. הוספת קינוח מתוק רק תקפיץ את ערכי האינסולין בדם, תזרז אגירת שומן ורעב חוזר. לכן מיותרת. עדיף לאכול משהו טעים שעתיים או יותר אחרי הארוחה כאמור. מי שחייב בכל זאת מייד בסיום הארוחה - אז עדיף פרי. קומפוט פחות, כי שוב, זו מנה עשירה בסוכרים.

19/11/2014 | 15:22 | מאת: דוד

הייתי אצל דיאטנית והיא הציעה לי דיאטת חלבונים ללא הגבלה בכמות האוכל. האפשרויות שלי הם:פסטרמה,עוף\הודו,2 פירות ביום,כל סוגי הגבינות עד 5%,טחינה,ביצים,יוגורוט 0%,אגוזים ושקדים,2 פרוסות לחם. זה נראה לי קצת תמוהה לאכול כפי יכולתך מבלי לעלות במשקל כי יש הרבה מאכלים רשימה שדיי משמינים רציתי לקבל את חוות דעתכם לגבי הדיאטה הזו,ומה הצפי הורדה בשבוע? והאם יש סיכונים משמעותיים בקשר לדיאטה הזו?

21/11/2014 | 14:17 | מאת:

שלום דוד, היית אצל דיאטנית קלינית עם רישיון משרד הבריאות? אולי המסר לא היה ברור? אולי היא דברה על עקרונות אכילה ובכוונה לא נתנה תפריט מגביל, שזו גישה מקובלת כיום. לעצם העניין, יש 2 פירות ליום, ויש לחם, שהם פחמימות. יתר המזון שאתה מזכיר באמת מבוסס על חלבונים ושומנים. אז אם אין יותר פחמימות בתפריט אולי הכיוון הוא דיאטה שבסגנון אטקינסון. יש אפשקט מדכא תיאבון עקב ירידת רמות אינסולין, ולכן ההגבלה תקרה צעמצמה. אבל היא דורשת מעקב צמוד. לגבי המצב בגוף - עודף חלבונים גדול אינו נחוץ ומתפרק לאנרגיה תוך העמסת עבודה על הכליה לפינוי פסולת. מומלץ לשתות הרבה. לכליה יש טווח בטחון מאוד גדול, שהרי ניתן לחיות עם כליה אחת, אז אם הכליות תקינות, אין סיכון לכאורה. לא יכולה לומר כלום בוודאות, כי אין לי בדיקות שלך. וצפי ירידה זו גם שאלה לא רלבנטית בהעדר נתונים אישיים. המלצתי: מצא לך דיאטן או דיאטנית מקצועיים וטובים (יש רבים כאלה בכל קופות החולים) והם יתנו לך את כל הליווי והתמיכה הנחוצים. בהצלחה.

19/11/2014 | 13:45 | מאת: חנה

האם כדי להנות מהיתרונות הבריאותים של העשב חיטה יש לסחוט אותו או שאפשר לבשלו או לאכול בסלט כמו כל עלה אחר. אם אקצוץ ואוסיף לסלט- אהנה מהיתרונות הבריאותיים? יש טעם? ושמעתי שזה עלול לגרום לסתימת מעיים האם זה נכון?

21/11/2014 | 14:25 | מאת:

המלצתה של שירה גולדברג – דיאטנית בעלת גישת אכילה צמחוני – טבעוני מהמחלקה לתזונה קלינית ברמב"ם. שירה עצמה אינה משתמשת במיץ עשב חיטה, או "סופר –פודס" אחרים מסוג זה. היא מעדיפה אוכל רגיל ופשוט ונגיש. לקביעתה, אין ספק שיש לעשב חיטה ערך תזונתי מאוד גבוה (כמו הרבה מיצים מעשב ירוק כלשהו כמו פטרוזיליה למשל) אבל הוא מר מאוד, ולא כולם מצליחים לשתות אותו באופן קבוע (למרות שאפשר גם לשלב עם מיץ נוסף) לדעתה מרב הערך התזונתי יופק מהסחיטה שלו ומיצוי הנוזל בגלל שתכולת הסיבים מאוד גדולה ואי אפשר לאכול את אותה כמות החומר הממוצה אם לועסים, זה ייצא כמות בלתי אפשרית ללעיסה וכנראה יותר מידי סיבים, ולכן באמת יש הממליצים לא לאכול מחשש לחסימת מעיים. היא אינה סבורה שיש בעיה אם תוסיפי בסלט אבל כמות גדולה זה לא יכול להיות. בדומה לתיבול עם פטרוזיליה או כוסברה. לגבי הטעם - מניחה שלא כל כך גרוע אלא טעם "ירוק" שכזה

18/11/2014 | 07:30 | מאת: דנה

על מה מעידות התוצאות של ספירת הדם? WBC 4.5 K/ul RBC 4.08 M/ul HB 11.0 g/dl HCT 33.8 % MCH 27.0 pg MCHC 32.5 g/dl RDW 14.5 % MCV 82.8 fL NEUT% 55.8 % LYM% 35.8 % MONO% 6.6 % EOS % 0.9 % NEUT.abs 2.5 K/ul LYMP.abs 1.6 K/ul MONO.abs 0.3 K/ul EOS.abs 0.0 K/ul BASO abs 0.0 K/ul MICRO % 0.0 HYPER% 0.0 HYPO % 0.0 MICRO%/HYPO% 0.0 PLT 275 K/ul MPV 9.2 fL

21/11/2014 | 11:05 | מאת:

יש אנמיה קלה. מדוע הלכת לבדיקות דם? כדאי לבדוק יחד עם הרופא המטפל. אם תמיד היתה אנמיה קלה ואף לחץ דם נמוך, וזה המצב הטיפוסי אצלך, אז זה אפילו מקושר לאריכות ימים. אבל אם יש שינוי וירידה בערכים, שווה לבדוק מה הגורם לכך ולטפל בהתאם.

17/11/2014 | 21:29 | מאת: מירי

בבדיקות דם שערכתי יצאו תוצאות חריגות בערכים הבאים: קריאטנין 5.41( כשהמקסימום הוא 5.2) כולסטרול 252 טריגלצרידים 332 HDL 36 non hdl 216 alkp-132 ( מקסימום 120) ודווקא הGGT והALT בנורמה (25) אני ממש לחוצה מהתוצאות , ועד שאגיע לרופא אשמח להארות ולעזרה . המון תודה

מירי הי, אין אפשרות לסייע מבלי להכיר רקע רפואי ואת המקרה ומדוע בכלל הלכת לעשות בדיקות. אני בטוחה שברגע שתגיעי לרופא יפנו אותך גם לדיאטנית ותקבלי את כל הטיפול הנחוץ והמסודר. לגבי הבדיקות התקינות - הן משמשות באופן רווח לבדיקת תפקודי כבד.

17/11/2014 | 10:37 | מאת: יעל

שלום אני בת 48, גובהי 1.72 ומשקלי כ-64 ק"ג. אני עוסקת בספורט (התעמלות והליכה מרובה) והתפריט שלי דל שומן ומכיל הרבה ירקות ופירות וקטניות ומעט חלב, אך ללא בשר וביצים. למרות זאת, נראה לי שמשקלי גבוה מדי יחסית לגובה. בדרך כלל לפי מראה עיניים' בטוחים שאני שוקלת פחות. האם יש דבר כזה, "עצמות כבדות"?

19/11/2014 | 13:25 | מאת:

יעל שלום, מדוע את סבורה שמשקלך אינו תקין?? משקלך אידיאלי לגובהך ולגילך. BMI 21.6. הלוואי על כול האוכלוסיה משקל טוב שכזה עם ספורט סדיר ומודעות לאוכל כמו שיש לך. ורק מילה קטנה, תבדקי מידי פעם רמות B12 וברזל. הרבה בריאות

17/11/2014 | 00:12 | מאת: תמר

שלום רב, ידוע לי ששילוב של קטניה ודגן מלא הופך לחלבון. האם רק דגן מלא? כלומר אם אני מכינה מג'דרה מעדשים עם אורז רגיל או בורגול זה גם נחשב לחלבון? תודה.

19/11/2014 | 13:17 | מאת:

חלבון מלא, הינו חלבון איכותי, מה שנקרא "בעל ערך ביולוגי גבוה", אשר בגוף משמש בצורה יעילה לבניה היות ויש בו את כול חומצות האמינו (אבני הבניין) החיוניות. אפשר לקבל אותו מהחי (ביצה, בשר, דגים, מוצרי חלב), או מ"השלמת חלבון" כאשר משלבים כמה מזונות חסרים אשר ביחד מספקים את כל חומצות האמינו החיוניות ברמות מתאימות. המרכיב החלבוני של הדגן והקטניה נמצא לא בקליפות (שנוכחותן קובעת אם הדגן מלא), אלה במוצר עצמו. כך שגם מג'דרה למשל עם עדשים ואורז לבן תיתן השלמת חלבון טובה.

17/11/2014 | 00:09 | מאת: יעל

שלום רב, שמעתי שבחצילים ופטריות אין ערך תזונתי כלל. האם זה נכון? ושאלה נוספת: האם סלק נחשב פחממה? ומה עדיף טרי או מבושל? תודה.

19/11/2014 | 13:12 | מאת:

יעל שלום, בחצילים ופטריות יש יחסית מעט קלוריות. אבל אותו דבר אפשר לומר על מללפון וחסה ואחרים :-) לכל ירק יש פיטוכימיקלים שחלקם מוכרים יותר וחלקם פחות, ובוודאי שיש סיבים תזונתיים שיש בהם תרומה ברריאותית. לגבי סלק הוא מכיל יחסית באמת כמות קלוריות חריגה וגבוהה לעומת מרבית הירקות, סביבות 45 למאה גרם, כמעט כמו פרי. לגבי מבושל או טרי, הסלק יחסית קשה ולכן מתאים לו בישול. יאבד בעיקר ויטמין C, ואם מכינים במרק, אז הדברים שיצאו למים ישארו שם.