כאבים ברום הבטו

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/10/2013 | 08:29 | מאת: יפה

הונחיתי על ידי נפרולוג לאכול מזונות ללא סידן ואוקסלט בגלל אבנים בכליות. הופניתי לתזונאית אשר הנחתה אותי למזונות שמותר ל אכול. נשארו לי מעט מאד מזונות המותרים לי לאכול. ואכן אני אוכלת רק בשר עוף, קינואה מלפפונים אבוקדו ופלפל אדום. כאשר אני מנסה לאכול פרי כמו מנגו או ביצה או תירס שמותרים לפי התזונאית או כל דבר אחר מהרשימה אני מקבלת כאבים חזקים בבטן גזים ואני מרגישה כאילו יש לי פצע, אני גם סובלת מעצירות וגם סובלת מאנקילוזיס ספונדליטיס ומטופלת בזריקות יומירה במטרוטרקסט ובלוסק בגלל שהיה ליאולקוס. מה עלי לעשות בגלל כאבי הבטן? אודה על תשובה

המזונות שאת מתארת, ביצה מנגו וכו', אינם מזונות שגורמים לעודף הפרשת חומצה מהקיבה. לכן בלי כל קשר אם יש לך כאבים צריך גסטרוסקופיה וסונר בטן לשלול אבנים בכיס מרה כגורמים לכאבים נא להגיע למרפאה בצורה מסודרת.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול