שלשול במשך שבועיים, אירוע דומה לפני חודשיים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/10/2013 | 20:05 | מאת: shick

אני בת 28, ברקע עם פסוריאזיס לא סימפטומטי. כעת סובלת מכאבי בטן שמאל עליונה, שלשולים מיימיים במשך שבועיים. נבדקתי בהתקף הקודם של השלשול לפני חודשיים בבדיקות הבאות: תרבית צואה לפרזיטים- תקינה, US בטן - תקין, צילום חזה - תקין, בדיקה גניקולוגית+ US וגינלי - תקין, בדיקות דם- תקינות (היו חסרים של ברזל, B12, וויטמין D- שלהם אני לוקחת תוספים כחצי שנה- וכרגע בנורמה), עשיתי בדיקת צליאק- תקין, בדיקות שתן לתרבית ולמחלות מין- תקין, תבחין נשיפה גילה הליקובקטר פילורי (פעם שניה בחיי) אז נטלתי את הטיפול המרובע. חמישה ימים לאחר שסיימתי את האנטיביוטיקה התחיל שוב השלשול- כרגע משלשלת 3-4 פעמים ביום, שלשול מיימי, יום אחד היה חום 38, נבדקתי אצל רופא שהחחליט שזה קשור לאנטיביוטיקה. ובבדיקה ציין- ללא סימני גירוי צפקי. אציין שנטלתי פרוביוטיקה טרם הטיפול האנטיביוטי, תו"כ ולאחריו. כמו כן ירדתי במשקל 10 ק"ג בעשרה חודשים אחרונים ללא קשר לספורט או דיאטה. שאלותיי: 1. האם יש קשר בין פסוריאזיס לתסמונות/מחלות של מערכת העיכול? ואיזה? 2. נקבע לי תור לגסטרוסקופיה אך האם אני צריכה לעשות סיטי בטן כדי לבדוק שזו לא מחלה מסוכנת יותר? 3. מה ניתן לעשות חוץ מכלכלה עוצרת לשלשול? (לא רוצה ליטול סטופיט כי זה עושה לי יותר לחץ וכאבי בטן) 4. האם שלשול כזה הוא מדבק אם אין סימני דלקת בדם? (רוצה לחזור לעבוד גם אם רק באופן חלקי) בתודה מראש להתייחסותכם ולתשובותכים,

קצת מדאיג שירדת 10 קג ללא דיאטה ולכן כדאי לבקש כבר מרופא מטפל לשלוח אותך לסיטי בטן פרוטוקול מעי דק לודא שאין דלקת מעי . לא ניראה שיש קשר לפזוריאזיס . שלשול ממושך וירידה במשקל מצריכה בהחלט בירור רציני יותר. גשי לגסטרואנטרולוג בהקדם

12/10/2013 | 18:32 | מאת: shick

ראיתי גסטרואנטרולוג (לא נענו כל תשובותיי בבדיקה), נקבעה לי בדיקת אנדוסקופיה וקולונוסקופיה בעוד חודש. האם זה דחוף יותר? האם צריך סיטי בטן בנוסף?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול