מי מכיר מי יודע

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/10/2013 | 12:25 | מאת: אנונימית

שלום! בשבוע האחרון עקרו לי שן שישית בפה. הסיבה היתה דלקת. אני כותבת לפורום גסטרו מכיוון שבשנים האחרונות יש לי בעיות גסטרו + שיניים. סבלתי בעבר מצרבות מאוד קשות ובהדרגה התברר לי שהצרבות מופיעות אחרי אכילת לחם, אורז, תפוח אדמה = עמילנים. היום אני מתנזרת מעמילנים והצרבות פחתו בצורה משמעותית וכמעט ולא מופיעות אבל זה לא זה. אני תמיד מרגישה בחוסר איזון כי אם אני אוכלת משהו שיש בו עמילן אז אני תמיד משלמת את המחיר ב:כאבי ראש חזקים, תשישות שקרובה לעילפון, טעם חמוץ בפה, חום, וכאבים בצד ימין של הבטן. בשבוע שעבר בנוסף לכאב השיניים היו לי רוב התופעות הללו + כתמים שחורים בצואה שמכניסים אותי ללחץ נוסף. בבקשה בבכקשה שמישהו יגיד לי לאן לפנות - אני דואגת מכיוון שאני לא רוצה שיעקרו לי את כל השיניים, ותזונאית שפניתי אליה חושבת שיש אצלי חומציות גבוהה בדם. יכול להיות מצב שהחומציות מהמעיים מחלחלת לדם ומגיעה עד לשיניים? נתקלתם במצב כזה? ומה אפשר לעשות?

זה לא שחומציות המעיים מגיעה לדם וגיעה לשיניים. אלא יש חומצה שעולה מהקיבה לושט, ומגיעה גם לפה ובעצם בצורה ישירה פוגעת בשיניים. אותה חומצה שעולה. לכן, הפתרון מלבד דיאטה מתאימה, כפי שנראה שאת עושה, הוא גם לקחת כדור נגד צרבת. גם אם את לא מרגישה צרבת. בצורה כזאת, פחות חומצה תגיע לשיניים והן לא תיפגענה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול