דם בצואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/10/2013 | 15:00 | מאת: אני

אני בת 20 לפני כשלושה חודשים ירד לי קצת התאבון וירדתי 8 קילו בחודשיים יש לי עבר של הפרעת אכילה והדיאטנית שלי חשבה שזה קשור לחזרה של המחלה למרות שאמרתי לה שאולי זה משהו פיזי כי אני אוכלת אבל פשוט יש לי שלשולים והיו פעמיים הקאות לא רצוניות . הלכתי לרופא משפחה לפני כשבועיים לבדיקת דם הברזל יצא נמוך וכמו כן הבי 12 וגם החומצה פולית. הדיאטנית קישרה את זה שוב ל''הפרעת אכילה'' והרופא משפחה לא התרגש יותר מדי.. לפני יומיים בעת שניגבתי ראיתי קצת דם על הנייר טואלט. ושוב ראיתי אתמול. ממש קצת. כבר התרגלתי לאי נעימויות בבטן ולנפיחות והדיאטנית אמרהשאני בכל זאת אוכל כדילעלות במשקל אבל אז כשאני אוכלת קצת יותר ממה שנוח לי אז יש לי שילשולים והקאות. ואמרתי לה שזה לא נפשי. הנה עובדה הסימפטומים אבל היא לא מקשיבה לי. קראתי שדם בצואה יכול להעיד או על טחורים או על גידולאפילו,( לא כואב לי להכנס לשירותים . ) לא נעים לי לחזור לרופא משפחה הייתי אצלו כבר פעמיים בשבועיים האחרונים והוא בטח חושב שאני היפוכנדרית כבר ( כי יש לי נטיה להבהל מכל דבר) אפשר פשוט להתעלם מזה או שזה יכול להיות מסוכן?

התעלמות לא תפתור את הבעיה. צריך ללכת לפרוקטולוג ולשלול טחורים ולפי המלצה שלו לשקול אם לבצע קולונוסקופיה או לא לשלול גם גידול.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול