תוצאות קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/10/2013 | 22:23 | מאת: רחל

אני בת 65 סובלת שנים רבות מבעיות עיכול, אי נוחות בבטן, גרפסים, בחילות. בבדיקת קולונוסקופיה אחרונה נמצאו טחורים פנימיים דרגה 2 עם ספינקטר אנלי מכווץ. הרופא מצא 2 בליטות קטנות של 3-4 מ"מ בגובה 50 ו 40 ס"מ והוא שלח אותן לביופסיות. תוצאות הביופסיה הן: 1. focal active colitis, lymphoid follicile and a very small granuloma (no-recortizing). no chronic changes of IBD . clinical correlation is needed 2. mild active colitis with lymphoid follicile אני מבקשת הסבר על משמעות הממצאים והאם הדימום הרקטלי הוא תוצאה של המימצא או של הטחורים ? ברצוני לציין שב 2011 עשיתי בדיקת קולונוסקופיה שהיתה תקינה לחלוטין אבל לא נלקחה ביופסיה כי הרופא לא ראה שום דבר חריג.

התשובה הפתולוגית אינה שוללת מחלת מעי דלקתית. כתוב שדרושה קורלציה קלינית. עלייך לקבוע תור למרפאה בהקדם, על מנת להתקדם באבחנה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול