בעית גיהוקים שמחמירה בבריכה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/10/2013 | 19:39 | מאת: עומר

שלום, אני בן 24 וסובל מ-IBD (לא ברור אם אולצרטיב קוליטיס או Crohn's colitis) ובנוסף מסימפטומים שמזכירים באופן גבולי את תסמונת המעי הרגיש. בין היתר אני סובל, במיוחד בחודשים האחרונים, מגיהוקים ובאופן כללי מגזים שעולים מכיוון הקיבה לפה (וגורמים לי, נניח, להפסיק לדבר לרגע, עד שאוכל לעצור אותם). התחלתי היום לשחות אחרי ה-ר-ב-ה זמן של היעדר פעילות גופנית אירובית. מעבר לקשיים בנשימה עקב הכושר הלקוי, הרגשתי תחושה בעייתית שלא רגעים שבהם אני מתקשה בנשימה במפורש בגלל המצב הזה של הגזים באזור החזה. בנוסף, כפי ששמתי לב כבר לפני מס' שנים כשהייתי שוחה הרבה, כשהחלק העליון של פלג הגוף העליון שלי בתוך המים (והראש בחוץ) קשה לי הרבה יותר לנשום או לדבר, והתחושה היא של לחץ (של אוויר) בחזה, כשאם אני עובר למקום עם מים רדודים יותר שבו רוב החלק העליון שלי מחוץ למים, התחושה עוברת. כל הנושא הזה של הגזים בחלק העליון של מערכת העיכול מציק לי מאוד בחודשים האחרונים, אבל עכשיו הוא גם מאיים למנוע ממני לשחות, דבר שאני מעוניין בו. אני יודע שזה נופל כנראה בין גסטרו לבין רפואת ריאות, אגב. בכל אופן, אשמח אם תוכלו לנסות לשער מה גורם לדבר ובעיקר, כמובן, מה כדאי לעשות. תודה מראש!

מציעה לך טיפול כמו לכל שאר המגהקים - לא ללעוס מסטיק. לנסות אנציפלמד - סופח גזים. מקווה שתיתגבר על הבעיה.

21/10/2013 | 16:23 | מאת: עומר

מסטיקים אני בלאו הכי לא לועס. אנסה אולי שוב אנציפלמד, למרות שכבר ניסיתי בעבר.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול