מחלת הצליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/10/2013 | 21:18 | מאת: ילנה

רופאים נכדים שלום רב, אני תלמידה במגמת מדעי הבריאות והרפואה, במסגרת לימודי במגמה אני מכינה פרוייקט גמר בהיקף של 5 יחידות. כחלק המפרוייקט עלי לראיין מומחה בגסטרואנטרולוגיה. האם תוכלו להקדיש לי כמה רגעים בזמנכם על מנת לענות לי על מספר שאלות? 1. האם אתה יכול לספר על תחום התמחותך, ואילו נושאים אתה עוסק ומהם הבעיות השכיחות בהן אתה נתקל במהלך עבודתך? 2. מה שכיחות מחלת הצליאק אצל מטופלייך? בארץ? ובעולם? 3. מה הם גורמי הסיכון הנפוצים ביותר בארץ למחלה זו? האם קיימים גורמים מאפיינים לארץ? 4. האם יש דרכי אבחון חדשניים למחלת הצליאק? 5. האם יש דרכי טיפול חדשיניים למחלה? 6. מחקרים\ניסויים קליניים אחרונים שנערכו בנושא המחלה שאתה נתקלת בהם? 7. מה השיקולים המנחים אותך בבחירת הטיפול המתאים לחולה מסוים? 8.מהם הסיבוכים שהמחלה יכולה לגרום? 9. מהי הפרוגנוזה של חולים במחלה ובמה היא תלויה? 10. האם קיימים דרכי מניעה לאנשים שנמצאים בקבוצת הסיכון לחלות במחלה? (אנשים בעלי גורמים תורשתיים) 11. האם קיים הבדל ובמה הוא מתבטא בין מרכז הארץ לפריפריה בנושא אבחון וטיפול במחלה? 12.האם גילו סיבות נוספות להתפרצות המחלה מלבד התורשה? 13. מה הקשר בין אנמיה לצליאק? 14. מה הקשר בין תת פעילות בלוטת התריס למחלה? אשמח לקבל ממכם תשובות בהקדם, בתודה מראש ילנה אברמוב.

תלמידה יקרה . יתכן ולא הבנת את תפקיד הפורום . אנחנו עונים לשאלות קצרות של מטופלים ואיםן באפשרותנו לסכם לך חומר כה רב אני ממליצה לך לפתוח פשוט ויקיפדיה רפואה .

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול