עצירות כרונית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/10/2013 | 22:38 | מאת: עצירות כרונית

שלום רב אני סובל מעצירות כבר בערך חצי שנה אני מטופל בציפרלקס לאחר שלקחתי תרופות נגד דיכאון מקבוצת ה snri שנוטה יותר לעשות עצירות. עשיתי קולונוסקופיה שיצאה תקינה כמו כן בדיקות דם הרופא אמר לי "אין לך כלום זה כנראה מהתרופות" העניין שבחצי שנה האחרונה שיניתי המון תרופות נגד דיכאון בגלל זה ועדיין יש לי עצירות.. כיום אני לוקח נורמלקס ויש לי בדר"כ יציאה אחת בבוקר אבל כל היום עובר עם תחושה שצריכה ליהיות עוד יציאה ויש תחושה של בטן תחתונה נפוחה. אציין שלפני כחצי שנה לא הייתה לי את הבעיה הזאת וזה מעולם לא הפריע לי. הבנתי שיכול ליהיות קשר בין מתח נפשי ודיכאון לעצירות? רציתי לדעת אם זה נכון ואם יש לכם המלצה למשהו לעשות כי זה ממש ממש מציק לי.. תודה.

אם את בדיכאון ייתכן ואת לא אוכלת מספיק ולא שותה מספיק ולכן ייתכן שבגלל זה את סובלת עכשיו מעצירות. אבל ממליצה גם לבדוק תפקודי בלוטת תריס בתור התחלה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול