קוליטיס וקלוסטרידיום דפיציל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/10/2013 | 06:17 | מאת: רוני

שלום בקולונוסקופיה נמצאו כיבים קטנים שטחיים לאורך 10 ס"מ מהרקטום אובחן active patchy colitis.כל הפתלוגיות מהביופסיות היו שליליות והתגלה החיידק c diff(לאחר נטילה ממשוכת של אנטיביוטיקה) טופלתי נגד החיידק והוא הושמד אולם הבעייה היא שכבר עברו כמה חודשיים והסימנים לא עברו לגמרי,,,מה הסיכוי שיש לי uc או crohn למרות שכל הפתלוגיות היו שליליות ולא הייתה עדות לפגיעה כרונית?

איזה סימנים לא עברו. האם חזרו על קולונוסקופיה ועדיין ראו כיבים כאלו. זה מה שחשוב לדעת. קשה בלי קולונוסוקפיה חוזרת לדעת מה הסיכויים למחלקת מעי דלקתית: קרוהן או קוליטיס.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול