אמבות וקולי אחרי טיול במזרח

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/10/2013 | 21:08 | מאת: דניאל

חזרתי לפני שבועיים מטיול של חודש במזרח כאשר שבוע לפני החזרה שלי התחילו לי כאבי בטן. עם חזרתי עשיתי בדיקות צואה ובבדיקות התגלו לי שני חיידקים קולי ואמבה והתחלתי טיפול של שבוע במטרוגיל. הכאבי בטן לפני לקיחת האנטיביוטיקה היו בלתי נסבלים אבל גם במהלך לקיחת התרופה היו לי כמה התקפים של כאבי בטן שהיו נסבלים אבל עדיין מטרידים. שאלתי היא כמה זמן לאחר לקיחת האנטיביוטיקה הכאבי בטן אמורים לחלוף? והאם הכאבי בטן הם חלק מתופעות הלוואי של האנטיביוטיקה (הקפדתי לאכול לפני לקיחת האנטיביוטיקה מה שלמיטב הבנתי צריך להקל על תופעות הלוואי של כאבי הבטן) או שזה סימן לכך שהאמבה עדיין לא "חוסלה".

חבל שלקחת את הטיפול רק שבוע ולא עשרה ימים. כדי לדעת אם האמבה עברה צריך לעשות בדיקת צואה לפרזיטים וחיידקים. אין ספק כי גם האנטיביוטיקה עצמה עושה תופעות לוואי. בקיצור לא ניתן לדעת בלי תרבית צואה מה המצב

19/10/2013 | 20:35 | מאת: דניאל

למיטב הבנתי הטיפול במטרוגיל ניתן ל - 5 ימים או לשבוע לא מצאתי שום מקום שרשום בו שכדאי לקחת את האנטיביוטיקה למשך 10 ימים..

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול