בקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/10/2013 | 15:49 | מאת: איתי

בן 53 רזה ועוסק בפעילות ספורטיבית קבועה. בימים האחרונים אובחנתי כסובל מבקע סרעפתי בצילום של מערכת הושט, קיבה ותריסריון הכולל שתיית חומר ניגודי . זרימת הנוזל דרך הושר לקיבה תקינה. קיבה ותריסריון תקינים. רופא כירורג ראה את הצילום ואחר שמדובר בבקע קטן שאינו דורד ניתוח. אינני סובל מתסמיני צרבת או לחצים בחזה, כאב בטן וכדו'. אין לי קושי בבליעת מוצקים או נוזלים. כן יש לסירוגין תחושה של מעצור קל (כמו בכאב גרון) בבליעת רוק. כמובן שאחזור לרופא הגסטרו שיזם את הצילום. שאלתי: (א) האם בקע סרעפתי תמיד כולל ריפלוקס (ב) האם ריפלוקס יכול להיות בלא תסמיני צרבת (ג) האם יתכן מצב של בקע סרעפתי בלא קיומה של צרבת כרונית ? מחלת GERD ? (ד) האם בקע סרעפתי מחייב בהכרח שינוי תזונה בעיקר בתחום הירקות ?

רפואה היא לא מדע מדויק. יש אנשים עם בקע ללא רפלוקס או GERD, אבל אכן קיום בקע סרעפתי מקל על היווצרות צרבת. יותר קל לחומצה לעלות מהקיבה לושט כי הבקע מפחית את הלחץ ביניהן. רפלוקס יכול להיות בהחלט ללא תסמיני צרבת. יש אנשים שעולה חומצה ואנו רואים את הנזקים והם עצמם לא מרגישים את זה. מבחינת ירקות הירק היחיד שגורם חומצה זאת עגבניה. מהפירות פירות הדר.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול