סבילות בלקיחת קלונקס

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

09/05/2015 | 03:40 | מאת: ליאור

שלום רב לד"ר. אני לוקח מינון גבוה של קלונזפאם שהלך ועלה עם הזמן בעקבות טולרנטיות לתרופה. הכל כמובן בעצת הרופא המטפל. אני מתמודד עם חרדה. מאחר ואין אפשרות לקחת מינון גבוה יותר עד אינסוף של קלונקס, הייתי רוצה להפסיק את השימוש בהדרגה (להתמודד עם החרדות באמצעות מתודות נוספות) ולקחת קלונזפאם רק במקרה הצורך. שאלתי היא פשוטה: לאחר הפסקה או ירידה במינון (האם יש הבדל בין השניים לעניינו?) כמה זמן לוקח לגוף על מנת להגיב באופן יעיל לתרופה, במינון הנמוך או הגבוה (שפחות משפיע עליי כיום) והאם יש בכלל עניין כזה, שהגוף "חוזר" למצב הקודם והתרופה, לאחר הפסקה או מינון נמוך (האם מינון נמוך גם יוביל לפחת בטולרנטיות?) הגוף יחזור למצבו של לפני לקיחת התרופה, או קרוב אליה? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה
09/05/2015 | 21:23 | מאת: ד"ר יונתן קושניר

ליאור שלום, שאלה זו צריכה להיות מופנית לרופא. אני פסיכולוג קליני ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה