קשיי נשימה בשנתיים האחרונות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

21/09/2023 | 21:44 | מאת: ירוני

בשנתיים האחרונות יש לי קשיים רציניים בנשימה עמוקה, ורצון לפהק אבל קושי לפהק עד הסוף. זה ברמה יומיומית ותכופה כך ברמה שזה משהו שאני מתעסק בו המון ביום יום ופוגע באיכות החיים שלי. עשיתי המון בדיקות ולא מוצאים שום דבר. המחשבה היא שזה קשה אולי מחיסון הקורונה, או שזה משהו שנובע מסטרס / לחץ כרוני. מלווים לזה גם שרירים תפוסים בגב האמצעי, וכשאני מנסה לנשום אני מרגיש שהם סוגרים ומקשים עלי לנשום עד הסוף. אם אני מתכופף, או שם את האף או הפה בזויות מסויימות זה יכול לעזור, אבל בנשימה הרגילה זה לא ממש עוזר. אשמח לכל עזרה שאפשר כי אני אובד עצות!

שלום ירוני וסליחה על העיכוב בתגובה. על פי תיאורך, נראה לי שרצוי שתפנה לקבלת יעוץ/טיפול פסיכולוגי, אצל פסיכולוג קליני מתאים. גם טיפול קצר מועד עשוי לעזור לך משמעותית. בהצלחה, ד"ר מאיר נעמן 054-7549898

29/09/2023 | 08:06 | מאת: ירוני

תודה רבה על התשובה. התחלתי בכך עם כ10 פגישות אך איני רואה שיפור בנתיים, אפילו קצת החמרה. האם תוכל בבקשה להסביר איך זה צריך לעזור לי ותוך כמה זמן? האם לדעתך כדאי לשקול גם טיפול תרופתי? והאם יתכן שזה קשור איכשהוא לקורונה או לחיסון הקורונה, ולא למשהו נפשי?

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה