דופק גבוהה ורעידות לפעמים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

10/03/2024 | 21:10 | מאת: חרד

ערב טוב בן 23 רציתי לדעת האם זה יכול להיות. קשור לחרדה/דיכאון לפני חודשיים התחילו לי כאבים ברום הבטן שלאט לאט פחתו ועברו לכאבים וצרבות בחזה בעיקר באמצע ובצד שמאל בזמן האחרון הכאב עבר אך אחרי שעבר הכאב התחילו לי תסמינים מוזרים דופק גבוהה בעמידה ובמנוחה רעד בידיים קושי בלהירגע תמיד חושב בעיקר חרדות על הבריאות יש לציין שזה יום יומי לא כמה שעות ביום בעיקר בלילה ובבוקר השאלה היא כזאת האם יכול להיות מצב כזה של סטרס כרוני שלא עוזב את הגוף וקשה לו להבחין בזה שזה סטרס ולא מצב בריאותי? קניתי בעקבות זה שעון לניטור דופק של גרמין והשעון מראה כל הזמן כל דופק גבוה ורמות סטרס 100 גבוהות רק הרמות סטרס לא משנות הדופק יורד עברתי אקג 5 פעמים במיון הייתי 4 פעמים כל הבדיקות תקינות כולל רנטגן חזה,אולטרסאונד בטן,לב ובדיקות מאמץ גסטרוסקופיה ואנדוסקופיה כל הרופאים קישרו את זה לחרדה רק אני שם לב שכל כמה ימים/שבועות יש לי תסמינים אחרים רק שהדופק גבוהה תמיד בעיקר בעמידה(יש ימים שהוא יורד קצת על גבול הנורמלי) הייתי מעשן קנאביס וסיגריות 7 שנים מעשן כבד ביום שהתחיל לכאוב לי הבטן והחזה הפסקתי הכל בבת אחת סליחה על המכתב הארוך פשוט אני עובד עצות ומאוד מתוסכל מהמצב

שלום "חרד" שאלתך אכן מורכבת וארוכה. למתח נפשי, חרדות ומצבי לחץ יש אכן השפעות ידועות ומוכחות גם על התגובות הגופניות. יחד עם זאת, תמיד ראוי, צריך ומומלץ, להתייעץ תחילה עם הרןפא שלך כדי לבדוק ולשלול קיומם של קשיים ומצבים רפואיים שאינם קשורים או נוצרים כתוצאה מהמתח הנפשי. בברכה, ד"ר מאיר נעמן

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה