התקף פסיכוטי?! מאניה דיפרסיה?!

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

04/03/2024 | 18:46 | מאת: סתם אחת

שלום רב, מבקשת לברר האם אדם בריא, ללא רקע של מחלות נפשיות, אף לא בקרב בני משפחתו, יכול ללקות בהתקף פסיכוטי - תקופה של התקפי זעם המלווים בקללות נוראיות?.. האם ניתן להבין את ההתבטאויות הנוראיות לכך שהן פורצות ללא שליטה??.. תודה

ל"סתם אחת" שלומות.. "תקופה של התקפי זעם המלווים בקללות נוראיות" כפי שציינת, אינן מעידות בהכרח על התקף פסיכוטי. הן יכולות לנבוע גם ממתח נפשי קשה וכד'. אם את חפצה בטובתו של האדם המדובר, נסי לשכנעו ללכת לקבל ייעוץ פסיכולוגי מתאים. אם יסרב נסי לשכנעו שתלכו יחד ולו בגלל המתח הנגרם לך, עקב חששך ממצבו והתנהגותו הקשה והחריגה. בהצלחה, בכל מקרה

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה