חרדות וכאבים פיזיים ללא ממצאים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

13/04/2024 | 21:01 | מאת: שרון7

בן 29. 1. לפני 8 שנים, במהלך תקופה לחוצה בלימודים, התחלתי לסבול מתסמינים בדרכי השתן (ללא קיום יחסי מין). דחיפות, תחיפות, צריבות, שריפות, כאב בזמן שתן ואחריו, זרמים בפין. ככל שעבר הזמן הסימפטומים התגברו. כל הזמן התעסקתי עם הכאב ומחשבות שליליות של מתי זה יחמיר. היה פחד גדול ללכת לשירותים. אורולוגים, רופאי עור ועוד לא מצאו כלום וקבעו כי אין ממצאים פיזיולוגיים. הסטרס היה גבוה ועד היום ישנן פעמים שאני הולך לשירותים ומקווה שהכאב לא יחזור. לפעמים הוא חוזר פתאום, ללא סיבה. 2. בשנה האחרונה אני סובל מכאבי בטן, צרבות, ריפלוקס בגרון, כאבים בחזה, פחד לאכול. ירדתי במשקל כ-20 ק"ג בשנה האחרונה. הפסקתי לעשות ספורט. בדיקות מעבדה תקינות ושוב רופאים קבעו, שלמעט בקע סרעפתי קטן ("שולי"), שאובחן לפני חודשיים- אין ממצאים פיזיולוגיים. מאז האבחנה הסימפטומים התגברו. כל מה שאני מכניס לפה אני מפחד שיגרום לסבל. גם תחושת רעב מרגישה כמו התקף חרדה או צורך להקיא (יש פחד מהקאה). אם אני אוכל משהו חדש, הלב דופק מהר, הבטן מתהפכת, מועקה בחזה לכמה שעות. כנ"ל גם מאכלים מוכרים. זה מאוד מלחיץ אותי ומעסיק אותי כל הזמן, כי אין לי שליטה על התופעות. 3. אם יש הטבה במערכת העיכול אז הכאב חוזר למערכת השתן. ולהיפך (אבל לא במקביל). האם כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי? האם מדובר בחרדה? תודה.

שלום שרון לרופאים נתונה הסמכות הבלעדית המקצועית לקבוע האם בעיותיך הפיזיות מחייבות טיפול רפואי או טיפול פסיכולוגי. על פי תיאורך ולאחר שנשללו בהווה סיבות רפואיות פיזיות לבעיותיך, נראה שאכן ראוי וכנראה גם הכרחי שתפנה לייעוץ וטיפול פסיכולוגי מתאים. זה יכול להיעשות במסגרת קופת החולים אליה אתה שייך, או באופן פרטי. ד"ר מאיר נעמן

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה