חרדות והתקפיי חרדה 6-7 שנים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

29/12/2023 | 22:59 | מאת: דניאל

היי אני כבר הרבה שנים חווה התקפי חרדה שהם מאוד קשים לי. בהתקף הראשון לפני 6 שנים בערך חשבתי שאני עומד לאבד הכרה והזמנתי אמבולנס. אחר כך חשבתי שאני חולה במחלות סופניות. ואחר כך הבנתי שאני בעצם חווה התקפיי חרדה.אני ניסיתי פסיכולוגית וטיפול cbt שהרגשתי שסתם מבזבז לי את הזמן ולא מועיל לי והפסקתי. העניין הזה ממש מתיש אותי ופוגע לי באיכות החיים אני מנהל צוות גדול ובעבר גם הייתי Dj ובגלל התקפיי החרדה פשוט עזבתי את המקצוע מהפחדים של להתעלף באמצע הופעה (לקבל התקף חרדה). בעבודה שלי יש גם המון ישיבות וטיסות לח״ול שאני הייתי מאוד רוצה להיות נוכח בהם ואני נמנע מהפחד ומהחרדה של לדבר מול קהל ולהיות בחו״ל בלי אנשים שקרובים אליי. אני לאחרונה הרבה פעמים הולך סתם בקניון פתאום אני מרגיש שנכנס להתקף חרדה ואני מהר מתחיל לחפש איך לחזור הביתה ומזמין מונית ואז גם במונית לוקח לי זמן להרגע ואני מרגיש שמאבד הכרה . ככה קורה לי פעם ביום. לעיתים החרדות מפסיקות לי לתקופות ואז זה חוזר. זה ממש פוגע לי באיכות החיים ואני ממש אוהב את החיים ורוצה לחיות ולנצל כל רגע וזה מונע ממני. אני ממש אשמח שתתן לי הצעה מה כדאי לי לעשות כי אני כבר משתגע

שלום דניאל נראה שמצוקתך משמעותית ובהחלט מעוררת אמפטיה רבה. גם אכזבתך מהטיפול הפסיכולוגי מוכרת, מובנת ולמרבה הצער, גם די שכיחה. ועדיין, על פי תיאורך נראה לי שאין מנוס מטיפול פסיכולוגי מתאים. יש והטיפול צריך להיות ממושך (לא ציינת כמה זמן אתה בטיפול) וגם מותאם באופן ספציפי וממוקד יותר לאופי הבעיה כמו גם ובעיקר לאישיותו של הסובל/ת. טיפול בגישת ה-CBT נראה לי כרלוונטי ביותר וניתן אף לשקול הסתייעות נלוית גם בטכניקות של "היפנוזה עצמית" ו/או טכניקות מדיטביות של הרפייה וכד'. בהצלחה, ד"ר מאיר נעמן פסיכולוג קליני בכיר ומומחה להיפנוזה. 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה