פגיעה עצמית-מה אפשר לעשות?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

10/11/2023 | 12:54 | מאת: עמית

שלום, שאלתי קצת מביכה אותי לכתוב אבל מכיוון שחשוב לי יותר להבין את עצמי ומה זה אומר אני כן שואלת... אני מספר שנים כבר מתמודדת לעיתים עם התקפי בכי/זעם כעס עצמי מאוד מאוד קשה שהמון פעמיים גורם לי לפגוע בעצמי (לא בצורה מסוכנת) כיום זה בהרבה יותר טוב פעם זה היה יוצא משליטה לגמרי לאחרונה כשאני נכנסת למצב של חוסר אונים ובכי אני מרוב כעס על עצמי נושכת את עצמי כל כך חזק שנשארות לי צלקות יותר משבוע ונהיה לי שטפי דם וזה ממש ממש מגרד וכואב לי רציתי לשאול האם אפשר להיגמל מזה? ולמה זה קורה לי ? למה דווקא נשיכה? ולמה אני חוזרת לזה שוב ושוב הרי אחרי שאני נרגעת זה ממש כואב לי פיזית וגם נפשית ואני מרגישה צער שעשיתי את זה לעצמי למה בנאדם נושך את עצמו? תודה רבה מראש עמית

שלום עמית להערכתי, יתכן ואת נושכת עצמך באופן אימפולסיבי, כאמצעי לא מתוכנן, אלא כ"ברירת מחדל" לא מודעת, של המוח, כדי להסיח את דעתך ו/או לפוגג, ולו במעט, את עוצמת הזעם והכעס. כדי להבין "למה זה קורה לך"- התקפי הזעם וכו', ראוי וכדאי לפנות לקבלת ייעוץ פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני מתאים. ובאשר לשאלתך "האם אפשר להיגמל מזה", תשובתי המגובה בניסיון מקצועי היא - כן !!! בודאי !! במסגרת הייעוץ/טיפול סביר שתלמדי טכניקות להפחתת המתח והזעם הנילווה, כמו גם לא להגיע למצבים ותחושות מעין אלו. בהצלחה, ד"ר מאיר נעמן > 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה