חזרת תסמינים בזמן נטילת לוסטרל ונורטילין

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

16/08/2023 | 11:13 | מאת: דיאן

שלום אני מטופלת עם לוסטרל כ-6 שנים, 150 מ"ג ונורטלין 0.5 מ"ג ביום. עד היום הכל היה בסדר, לעיתים ממש רחוקות קצת תסמיני חרדה. לפני כשלושה שבועות, התחלתי לקחת תמצית צמחים לחרדה כי התחילו לי כאבים בקיבה והמליצו לי על תמצית זו. במקביל, התחלתי לקחת גם נקסיום 40 מ"ג פעמיים ביום. לאחר כשלושה ימים התחילו להופיע לי תסמיני חרדה שלא חוויתי שנים, כאילו חזרתי לתחילת הטיפול בכדורים שבהם חוויתי את תופעות הלוואי האלו. לחץ בראש ומעל העיינים, בחילות, חולשה, בכי, רעד פנימי בגוף, עייפות קיצונית. הפסיכיאטרית המליצה לי להתחיל לקחת לשיאה (שמן לבנדר) ושזה יכול לעזור אחרי כשבועיים. בינתיים היא לא העלתה לי את מינון הלוסטרל. אין לה הסבר למה שקורה לי. לפני כיומיים החלו להופיע גם תסמיני דיכאון בבוקר כשאני מתעוררת שנמשך לאורך היום ורצון תמידי לבכות. בעבר כשחוויתי את התסמינים האלו והתחלתי טיפול, לא היה לי ילד לדאוג לו. כיום יש לי ילד בן 3 ואני בקושי מתפקדת. מיותר לציין שדבר זה בפני עצמו גורם לי לתסכול ועצבות שאני לא יכולה להיות עם הבן שלי, ושאני לא יכולה להרשות לעצמי ליפול יותר מדי כי יש מישהו שאני צריכה לדאוג לו. בעלי גם בתמונה ועוזר המון איתו אבל אותי זה נורא מדכא. ובינתיים כדי לתפקד אני לוקחת גם קסנקס 0.5 ביום דבר שנמנעתי ממנו במשך שנים. האם מישהו חווה משהו דומה באמצע טיפול שחזרו לו תסמינים של החרדה? האם יש למישהו עצה כיצד לעזור לי? האם מישהו פה השתמש בלשיאה וזה עזר לו? האם מישהו טופל בנקסיום וזה גרם לו לתופעות כאלו? אני אובדת עצות ומתוסכלת מאוד מהמצב. לא רוצה לחזור למצב שהייתי בו לפני שנים שבקושי תפקדתי ולא היו לי חיים. אני רוצה בסה"כ להיות עם הבן שלי ולהיות אמא במשרה מלאה. מפחדת מאוד שזה לא יעבור לי.

שלום דיאן וסליחה על העיכוב בתגובה. מצער לשמוע על סיבלך. בתיאורך המפורט לא ציינת, האם את מטופלת גם על ידי פסיכולוג. מומלץ מאד שתיפני לקבלת יעוץ וסיוע פסיכולוגי בקשייך. פסיכולוג קליני מתאים עשוי לעזור לך גם עם טכניקות של הרפיה עצמית, מדיטציה וכד'. בהצלחה. ד"ר מאיר נעמן > 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה