עצירת שתן על רקע חרדה?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

24/01/2024 | 18:28 | מאת: ירון

לדר שלום בן 52 וסובל מחרדות שלרוב מתבטאות בתסמינים פיוזלוגיים שרק לאחר בדיקות נשללות בעיות אורגניות\פטולוגיות. לאחרונה התחלתי עבודה חדשה. בבוקר שאני מתעורר אני נותן שתן כרגיל. שותה 2 ליטר במהלך היום בעבודה. השלפוחית שלי מתמלאת (אני יודע כאשר אני לוחץ עליה עם היד), אבל בכל משך יום העבודה, אני לא מרגיש כל גירוי ללכת לשירותים. אם אני הולך ביוזמתי, אחרי הדקות ארוכות, משתין כמות דיי קטנה (כ 100 מ"ל). אבל, מהרגע שני חוזר הבייתה, הגירוי להשתנה חוזר ואני רץ לעשות פיפי כמה פעמים כדי לפצות על כל שעות הבוקר, גם לאחר התקורנות, כעבור שעתיים שוב השלפוחית מלמלאת (מכל המים שלא יצאו וכנראה כנראה). ז"א אני סובל מאלגוריה במהלך היום ופוליאוריה בערב בבית. זה החל בסמוך לתחילת מקום העבודה (גם קשיי ירדמות התחילו במקביל). בדיקת אולטרה סאונד דרכי שתן ובדיקות דם תקינות. רופא המשפחה המליץ לעלות מינון קלונקס (אין לי טיפול חרדה כרוני, רק קלונקס או זנקס לפי הצורך). אבל זה לא עוזר, רק עושה אותי יותר עייף. האם הגיוני שחרדה תרגום למוח למסך את הסיגנלים העצביים מהשלפוחית? קבעתי תור לאורולוג אבל בספק אם הוא יוכל לעזור כי אני לא מוצא כל תקדים ברשת לתסמינים כאלו... תודה

למתח נפשי, חרדות ומצבי לחץ יש אכן השפעות ידועות ומוכחות גם על התגובות הגופניות. יחד עם זאת, תמיד ראוי, צריך ומומלץ, להתייעץ תחילה עם הרןפא שלך כדי לבדוק ולשלול קיומם של קשיים ומצבים רפואיים שאינם קשורים או נוצרים כתוצאה מהמתח הנפשי. אני מציע שאכן תתייעץ תחילה עם האורולוג אליו פנית. בברכה, ד"ר מאיר נעמן

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה