התקפי זעם ואלימות אצל ילד בן 9.5

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

25/11/2023 | 15:51 | מאת: ענבל

שלום, אני אם לילד בן 9.5. בן רביעי, 3 אחיות. מאז שנולד הוא רגיש, אוהב, שונא, נקמן. אבל הוא גם רחמן מאוד, מחבק ומנשק אותנו ואת הסבתות בצורה שאמא שלי בת 84 קשורה אליו מאוד אך ורק בגלל האהבה שהוא מעניק לה… הבעיה- התפרצויות זעם המלוות בקללות עסיסיות ומילים גסות שאנחנו מצטמררים למשמען. זה לא מהבית כמובן. בנוסף הוא מתחיל להכות בפרץ של היסטריה צעקו. וממש מכות, גם לנו ההורים וגם לאחיותיו… לדעתי יש החמרה ככל שהוא גדל. הוא מכור למשחקי מחשה ולאינטראקציה עם שחקנים אחרים גם זרים. בתי בת 13 דיווחה לי שהןא משקר בנוגע לגיל. טועם שהןא בן 15. אני שמה חב שכשאני מזהירה אותו הוא נבוך אבל לא נראה שיש הפנמה… האם יש מקום לפגישה אצל פסיכיאטר? כי נראה לי שזה אורגני, תורשתי כי אבי סבל מהתפרצויות זעם כדבר שבשגרה, דבר שעשה את חיינו סיוט אחד מתמשך. בתודה מראש!

שלום, ענבל. ככלל, החתום מטה והפורום מתמקדים בעיקר בקשיים ובעיות של בוגרים, מגיל 18 ומעלה. ועדיין, בהתייחס לשאלתך, אני מרשה לעצמי לעוץ לך לפנות תחילה לייעוץ וטיפול אצל פסיכולוג המתמחה בעבודה עם ילדים ונוער. גם אם מדובר, כפי שאת מעריכה, ברקע אורגני ותורשתי, סביר ואף מוכח שסיוע פסיכולוגי מתאים עשוי לייתר את הצורך בתרופות וטיפול פסיכיאטרי וכד'. בברכה, ד"ר מאיר נעמן > 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה