השפעה של סטרס על הבריאות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

01/01/2024 | 17:05 | מאת: ה.

שלום, אני יודעת שלסטרס יש השפעה שלילית, אבל משום מה הגוף שלי מגיב ממש בקיצוניות בכל פעם שאני חווה את זה. זה התחיל מזה שהתפרצה לי מחלה כרונית כתוצאה מסטרס, אח"כ גם פיתחתי סינוסיטיס וכל פעם משהו אחר נוסף. לאחרונה הבנתי שזה הולך לקרות שוב ורציתי לנסות לפנות לרפואה משלימה, אבל הבנתי שאין לי אפשרות לעמוד בעלויות של זה ושכרגע הוצאות זה לא משהו שאני יכולה להרשות לעצמי. זה אכן שוב קרה ואפילו בבדיקת דם שעשיתי מרב סטרס קפצה לי רמת הסוכר הרבה מעבר לתקן. אני לא יודעת מה לעשות עם זה ואיך להפסיק את זה שזה ככה ישפיע עלי. קיבלתי לאחרונה גם מרשם לתרופה שאחת מתופעות הלוואי שלה זה שהיא גורמת לדיכאון. אני מתלבטת אם לקחת אותה בגלל שיש לה המון תופעות לוואי ובין היתר אני חוששת שזה יחמיר את הסטרס שאני חווה גם ככה. אודה לעצה מה אפשר לעשות כדי להימנע מההשפעה של הסטרס באופן כזה ישיר גם על המצב הגופני. יש סיבה למה זה ככה משפיע באופן ישיר?. תודה

שלום (ה) מצער לשמוע על קשייך וכאבייך. את צודקת לחלוטין לגבי הקשר המוכח בין לחץ (Stress) לקשיים גופניים ומצוקות נפשיות. כללית, שירותי ברה"נ של קופות החולים ראויים וטובים ביותר ואינם כרוכים בהוצאה כספית בכלל או גדולה. הטכניקה שיכולה לסייע לך, במקביל לסיוע פסיכולוגי מקצועי מתאים וקרוב למדי גם הכרחי, זה "הרפייה עצמית" (מדיטציה, מיינדפולנס, היפנוזה עצמית וכד'). ניתן למצוא קישורים רלוונטיים ב-יוטיוב וכד' אך אני שב ומדגיש שעדיף וכנראה הכרחי שתפני לקבלת יעוץ/טיפול פסיכולוגי של ממש. בהצלחה, ד"ר מאיר נעמן פסיכולוג קליני בכיר ומומחה להיפנוזה. 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה