אחי מכחיש התעללות מהילדות ועוד

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

13/02/2024 | 21:58 | מאת: ריקי

אני ואחי חוינו טראומה מתמשכת בילדות מצד אבא פסיכופט. עברנו התעללות קשה מכל הסוגים. אחי אף פעם לא מספר על הסבל שעבר אלא אומר שלא היתה בעיה מיוחדת. הוא כבר בן ארבעים ועדיין רווק כי הוא מתקשה במציאת זוגיות טובה. הוא מתחבר לנשים לא טובות וגם מהן סובל מאוד וחווה איתן התעללות רגשית קשה. הוא לוקח כבר שנים תרופות נגד דכאון וחרדות אך מצבו לא טוב. איך אפשר לעזור לו כשהוא מכחיש התעללות שחווה בילדות והתעללויות חוזרות עם בנות זוג?

שלום ריקי כיון שאחיך כבר מקבל לדברייך תרופות נגד חרדות ודיכאון, סביר שהפסיכיאטר או רופא המשפחה שנתן לו את הטיפול התרופתי המליץ בפניו שיפנה גם לקבל יעוץ/טיפול פסיכולוגי מתאים. אם הוא מסרב תנסי להציע לו שתלכו יחד להתייעצות עם פסיכולוג קליני מתאים ולו בגלל הלחץ שאת חווה בשל מצבו של אחיך. בברכה, ד"ר מאיר נעמן

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה