נימול, לחצים פיזיים, בחילות סחרחורות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

22/10/2023 | 03:41 | מאת: און זואן

אני מפנה לכאן את שאלתי כי אני באמת מיואש, ואובד עצות. אני חש ברע בערך שנה , זה התחיל עם סחרחורות, לחצים בחזה , נימול בצד שמאל של הפנים (סנטר לחי שמאל) וכו. התחיל להופיע כמספר פעמים בשבוע וכרגע על בסיס יומ-יומי. כמעט בכל הפעמים שמופיע זה לא מופיע למספר דקות אלה מופיע לזמן ארוך של לפעמים כמה שעות. הנימול בפנים צד שמאל ניכר, לרוב זה תמיד מלוןה בסחרחורת, לפעמים לחצים קטנים בראש, לפעמים לחצים בחזה צד שמאל בעיקר , לפעמים גם כאבים באיזורים שונים בגוף בעיקר בצד שמאל. בהתקפות שהיו בצורה חזקה זה הוביל אותי למיון מעל עשר פעמים! שוב בדיקות והכל יוצא תקין. בנוסף הייתי אצל קרדיולוג שעשה את כל הבדיקות כולל בדיקת מאמץ ואקו לב שיצא תקין. (כנ״ל לגבי בדיקות דם) הייתי גם אצל ניורולוג ועשינו MRI ו EEG . שגם יצא תקין. עשיתי המום פעמים ct ראש וצילומי חזה שגם יצאנו תקינים כחלק מהבדיקות במיון. לא יודע לאן להמשיך. ההרגשה היא פשוט לא נעימה ומתמשכת מונעת ממני להתנהל רגיל ביום יום ונמשכת לאורך זמן עם כל התסמינים הנ״ל אשמח לכיוון, עזרה ולאן כדאי להמשיך מכאן.

22/10/2023 | 03:42 | מאת: שכחתי לציין

אני בן 30 , ללא רקע של מחלות עבר . הנ״ל התחיל בערך לפני שנה להופיע מהיום.

שלום, או זואן מצער לשמוע על סיבלך הממושך ולכאורה לא לגמרי מאובחן. בהעדר מקור פיזיולוגי- נוירולוגי - רפואי, לסימפטומים הקשים שאתה מתאר, אני מניח שאתה כמו גם החברים בפורום יכולים להבין שאין דרך לאבחן ולהמליץ בפניך כיצד לפעול בנדון. האם הרופאים שלך העלו את האפשרו של גורם נפשי-פסיכולוגי לסימפטומים ?! גם אם לא, סביר בעיניי שלגורמים רגשיים פסיכולוגים עשויה להיות השפעה משמעותים על הסימפטומים ועוצמתם. כך או כך אני מציע שתפנה לייעוץ פסיכיאטרי או לפחות פסיכולוג רפואי או קליני מתאים. בברכה ד"ר מאיר נעמן > 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה