סוג של התקפי חרדה בהטסה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

04/10/2023 | 16:09 | מאת: טייס חובב

אני טייס חובב. בעל רשיון כבר מספר שנים. תמיד ההטסה הייתה מלווה בחשש מסוים, לדעתי זה טוב וטבעי וגם עוזר לא להכנס לשאננות. בחודשים האחרונים זה החמיר, בעיקר כשאני לבד במטוס (עם מישהו, בעל רשיון איתי, זה פחות מורגש). אין לי שום תסמינים אלא כשאני מתחיל את תהליך הניתוק מהקרקע. אני מתקשה לתאר לעצמי על מה מדובר, אבל זה בגדול מעיין מועקה פיזית מאזור הקיבה שעולה למעלה אל הצוואר. אני יכול לשלוט בזה באופן סביר (אני מדבר עם עצמי, לאחרונה אפילו בקול רם, אני שותה לגימת מים. נושם עמוקות ומרגיע לאט את עצמי). זה ממש מציק ומלחיץ. מרגע שאני מחליט לנחות ונכנס להליך הנחיתה, התסמינים הנ"ל נעלמים ואני נוחת רגיל ללא הפרעות פנימיות. אני מרגיש שאני מפחד באוייר. כנראה חושש להתרסק, למרות שזו לא המחשבה שעוברת לי בראש בזמן אמת. אין לי חשש מיוחד וספציפי חוץ מתחושת פחד לא מעימה שמועצמת ע"י הפחד שלי לאבד שליטה על המצב בגלל אותה הרגשה (מעין כדור שלג שמזין את עצמו). לא דיווחתי עדיין על העניין למי שצריך - כי אני חושש שאשלח לבדיקות פסיכיאטריות ואולי אקורקע. מצד שני - לא הייתי רוצה למצוא את עצמי במצב מסכן חיים, למרות שאני מרגיש שאני יחסית בשליטה על הסיטואציה והיא מטרידה יותר מאשר מסכנת. אני לא מצפה לפתרון קסם דרך הפורום הזה. אולי רק רציתי לפרוק ולשתף, גם אם אנונימית. ממשיך להתמודד בינתיים. תודה למי שקרא

שלום "טייס חובב" על פי תיאורך לא הכרחי שתישלח לבדיקה/טיפול פסיכיאטרי. סביר יותר שתוכל להעזר מכמה מפגשי סיוע עם פסיכולוג קליני מתאים. אני בהחלט מסכים איתך שבשל האחריות הרבה הקשורה בהטסת מטוס, מן הראוי שלא תדחה בירור העניין. רצוי וראוי שתפנה לייעוץ, כבר בהווה אצל פסיכולוג מתאים. בברכה ובהצלחה ד"ר מאיר נעמן > 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה