תרופה אונקולוגית השפעה לסביבה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

25/07/2018 | 16:19 | מאת: מיכל

שלום רב! לכלב שלנו עומדים לתת תרופה לגידול סרטני. יש התלבטות בין תרופה ביולוגית שאינני יודעת את שמה לבין תרופה כימותרפית בשם לאוקרן. יש לי בבית 2 תינוקות ואני חוששת שהתרופות הללו יפלטו לכלב ברוק או בשתן או דרך אחרת (קרינה אולי?... ) ויגיעו איכשהו אליהם. האם יש בתרופות האלה סיכון שכזה? בתודה מראש...

לא ציינת בפנייתך טיפולים אשר אמורים לפלוט קרינה. אין בידי מידע על מידת ואופי ההפרשה בכלבים. התכשיר לוקראן מכיל את המרכיב הפעיל Chlorambucil, שהינו ציטוטוקסי. בבני אדם קיימת הפרשה מעטה יחסית ( פחות מ1%) של התרופה ושל המטבוליט הפעיל שלה בשתן. רב המנה מופרשת בשתן כמטבוליטים לא פעילים (כלומר ללא פעילות ציטוטוקסית). תרופות ביולוגיות הן מולקולות ענק בהשוואה לגודל המולקולה של תרופה כימית והן עוברות פירוק לפני הפרשה. במידה והינך מעוניינת בפרטים על תרופה ביולוגית מסויימת, צייני את שמה. כאמור המידע הינו על הפרשה בבני אדם, לגבי הפרשה בכלבים (שיכולה להיות שונה), כדאי להיוועץ בוטרינר.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי