זיהומים בשיניים כתוצאה משימוש באינברל ו-או הומירה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/09/2018 | 22:07 | מאת: אריה

שלום יש לי פסוריאטיק ארטריטיס כבר עשרות שנים. כשהתחילו לטפל ברמיקייד קבלתי אותה בעירוי ואחר כך החלו לתת לי אנברל והומירה. לפי הסדר הרשום. בהיותי תחת טיפול בהומירה התחילו אצלי זיהומים בשיניים עד כדי צורך בעקירת חמש שיניים בבת אחת. מיד עם הפסקת ההומירה, הפסיקו הזיהומים. ו....הכל ללא שינוי בהיגיינת הפה שלי. האם את רואה קשר בין האנברל וההומירה ובין הזיהומים בשיניים שלי? תודה

זיהומים הינם תופעת לוואי ידועה ושכיחה לתרופה יומירה וביניהם זיהומים בחלל הפה ובשיניים. מובן שקיימים גורמי סיכון נוספים לזיהומים בחלל הפה ביניהם היגיינת פה לא מספקת, עליית הגיל, שינויים הורמונליים ומחלות מסוימות כגון סוכרת ומחלקת פרקים ראומטית, אשר יכולים לתרום למצב שתיארת.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי