שאלה לגבי קולכיצין, פריקרדיטיס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/10/2018 | 14:32 | מאת: רקפת

לפני 3 שבועות אבחנו לי דלקת בקרום הלב באקו לב. קיבלתי קולכיצין פעמיים ביום. לאחר יומיים התחלתי לסבול מתופעות לוואי קשות (בחילות, סחרחורות, חולשה וחוסר שקט ואחרי כמה ימים התחילו גם שלשולים). הרופא יעץ לעשות הפסקה של 24 שעות. הפסקתי ותופעות הלוואח הלכו והתמתנו. חזרתי ליטול את התרופה ותופעות הלוואי לשמחתי לא שבו. מאז חלפו 8 ימים של נטילה סדירה והיום החלו שוב אותן תופעות ממש. אתמול והיום היו גם אירועים קצרצרים של דפיקות לב מהירות. האם ייתכן שתופעות לוואי חוזרות אחרי שבוע שאין כבר תופעות כאלו?

עייפות ותופעות לוואי במערכת העיכול כגון שלשול, בחילה והקאה הינן תופעות לוואי ידועות של התרופה. שיפור בתופעות עם הפסקת הטיפול וחזרת תופעות הלוואי עם החזרת התכשיר מעלה סבירות כי תופעות הלוואי קשורות לתכשיר. במידה ותופעות הלוואי בלתי נסבלות עבורך או הרגשתך מחמירה, יש להיוועץ ברופא בנוגע להמשך הטיפול

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי