תופעות לוואי של אמוקסיקלב?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

28/09/2018 | 17:10 | מאת: ג

שלום, שנתיים שיש לי סינוס פילונידלי בעצם הזנב. נטיה כל חודש לדלקת לפעמים כואבת יותר לפעמים פחות... לפני שלושה חודשים נבדקתי לראשונה אצל כירורג שאימת את זה והמליץ על ניתוח שטרם עשיתי. שלשום שוב התחילה דלקת, פניתי לרופא המשפחה כדי לקבל אנטיביוטיקה. הוא הפנה אותי למיון לניקוז והביא לי אמוקסיקלב. לא פניתי למיון כי האנטיביוטיקה הפחיתה את הכאבים. מאז שאני עם האנטיביוטיקה אני חשה חולשה, עייפות, רק רוצה לישון, שלשולים. אני מרגישה ממש "חולה". יש תחושה שחם לי אבל אין חום. האם זה תופעות לוואי של האנטיביוטיקה? יש מה לדאוג? אני מתביישת לפנות למיון ולטפל בבעיה... זה במקום מאוד אינטימי... גם ההפניה למיון שקיבלתי לא בתוקף... אודה לעצתך

התכשיר אמוקסיקלב מכיל את האנטיביוטיקה amoxicillin ו-clavulanic acud. אמוקסיצילין שייכת לקבוצת תרופות הנקראת פניצילינים והרכיב הפעיל האחר (חומצה קלאוולאנית( מגביר את יעילות התרופה בזיהומים מסויימים. כמו בכל תרופה, גם שימוש בתכשיר זה עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. שלשול הינה תופעת לוואי שכיחה מאוד בתכשיר זה. מעבר לזה יתכן ותחושת העייפות קשור לטיפול. ההתייחסות בתשובה היא לתופעות הלוואי האפשריות, אך אין האמור שולל החמרה במצב הרפואי שלשמו את מטופלת. יש לפנות לרופא ולברר מולו את הצורך בפנייה למיון.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי