בחילות תוך כדי ואחרי פלג'יל וזינת

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

26/06/2018 | 14:25 | מאת: ציפי

לפני שבוע סיימתי 5 ימים של נטילת פלג'יל וזינת. תוך כדי נטילת התרופות הרגשתי בחילות שממשיכות גם שבוע אחרי סיום נטילת התרופות (אומנם בעוצמה פחותה). ידוע לי שהפלג'יל עלול לגרום לבחילות. האם סביר שעדיין יש לי בחילות?

28/06/2018 | 15:23 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

כבכל טיפול תרופתי בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה, בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי. בחילה הינה תופעת לוואי נפוצה של התכשיר Zinnat , אשר החומר הפעיל בו cefuroxime. כפי שציינת בעצמך- בחילה הינה תופעת לוואי ידועה גם של התכשיר flagyl. הבחילה המקושרת עם הטיפול האנטיביוטי אשר ציינת חולפת לרוב עם סיום הטיפול. במידה והבחילה אינה חולפת או שהיא מחמירה, מומלץ לגשת לרופא המטפל על מנת לברר את מקור הבחילה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי