לקיחת אספרין לפני טיסה ארוכה(כ 10 שעות)

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/09/2018 | 16:42 | מאת: בן

בעבר לקחתי פלוויקס, אני עומד לטוס והמומחה הרפואי אמר לי לקחת אספירין,מיקרופרין. האם יש הבדל בין הפלוויקס שאני רגיל לקחת כבר כשנה,כתוצאה של DVT למיקרופרין שהמליץ לי הרופא לקחת. תודה על התשובה

שני התכשירים הינם מעכבי טסיות אך הם שונים זה מזה במנגנון הפעולה. התכשיר פלוויקס מכיל את החומר הפעיל Clopidogrel אשר הינו מעכב צימות טסיות מקבוצת התיאנופירידינים ומיקרופירין מכיל את החומר acetylsalicylic acid מעכב צימות טסיות, השייך למשפחת הסליצילאטים האנטי דלקתיים אשר אינם סטרואידים. למידע נוסף, ניתן לעיין בעלונים לצרכן של שתי התרופות, אשר זמינים במאגר התרופות באתר משרד הבריאות.

05/10/2018 | 00:46 | מאת: בן

רופתודה על התשובה, אבל עדיין רופא מומחה(מנהל מחלקה) טוען לקחת מיקרופרין יום כן יום לא.ורופא שני שטיפל בי אומר שיותר טוב לקחת פלוויקס כל יום, גם באם זה יגרום לדימומים. מה דעתך? כיום אני לא סובל מDVT. תודה על תשובתך

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי