תופעות לוואי של בונדורמין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

05/09/2018 | 17:04 | מאת: לריסה יוסף

לקחתי תקופה קצרה כדור בונדורמין לפני שינה. אני מאובחנת כחולות פיברומיאלגיה. והמון לילות לא ישנה מכל מני סיבות כולל כאבים בשרירים. שבוע אחרי שהפסקתי בונדורמין, מרגישה שהרבי שרירים החמירו. האם זאת השפעת בונדורמין?

שימוש ממושך בתרופות ממשפחת הבנזודאזפינים (בינהן בונדורמין) עלול לגרום לתלות. במידה והתפתחה תלות בתרופה, הפסקה פתאומית עלולה לגרום לתופעות גמילה. התסמינים כוללים: כאבי ראש, כאבי שרירים, מתח, עצבנות, בלבול, רעד, נדודי שינה ועוד. לפיכך, יש להימנע מהפסקה פתאומית של התרופות, במיוחד לאחר שימוש ממושך, כדי להימנע מתופעות גמילה. כיוון שהנך סובלת מתסמינים אלה, מומלץ להיוועץ ברופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי