תןפעות לוואי מציפרודקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/09/2018 | 11:52 | מאת: מיכל

לקחתי לפני כחודש אנטיביוטיקה ציפרודקס 500 מ'ג לדלקת בשתן טיפול ל-5 ימים. לאחר יומיים של טיפול הרגשתי כאבים חזקים במפרקים ובגידים. היום חודש וחצי אחרי מרגישה תחושות בגוף כמו שריפה נימול עקצוצים וכאבים מפושטים. האם יתכן שנגרם נזק כלשהו? האם זה יחלוף?

שלום רב, אדגיש כי כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים וכי הטיפול ניתן כאשר התועלת הצפויה עולה על הנזק הפוטנציאלי לטיפול. קרע ודלקת בגיד וכן הרגשת נימול ועקצוץ הינן תופעות לוואי ידועות לתכשירים המכילים אנטיביוטיקה ממשפחת הפלואורוקווינולונים ביניהם ציפרודקס. דלקת או קרע בגיד יכולים להופיע 48 לאחר תחילת השימוש בתכשיר או עד מספר חודשים לאחר הפסקתו. יש להימנע מפעילות גופנית ואין לאמץ את האזור כדי לא להגביר סיכון לקרע בגיד. בין גורמי הסיכון לכך: גיל מבוגר, טיפול במקביל בסטרואידים, פעילות גופנית, כשל כלייתי היסטוריה של בעיות גידים והיסטוריה של השתלת כליה, לב או ריאה. יש לפנות לרופא לבירור בהקדם. במידה והינך חשה כאב חד, פקיעה, חוסר יכולת להזיז/לשאת משקל על האזור הפגוע- יש לפנות מידית לסיוע רפואי. נוירופתיה המתבטאת כהרגשת נימול, עקצוצים, כאב, תחושת שריפה וחוסר תחושה עלולה להופיע בכל שלב במהלך הטיפול. המצב יכול להימשך חודשים עד שנים לאחר הפסקת הטיפול או להיות בלתי הפיך. לא ברורים מהם גורמי הסיכון של התופעה אך כנראה אינם קשורים לגיל המטופל/ת או למשך הטיפול. כאשר מופיעה נוירופתיה בד"כ הטיפול בתרופה מופסק או מוחלף בהתאם לעניין (אלא אם אין ברירה ויש להמשיך בטיפול) ובמידת הצורך מותאם טיפול בתסמינים. מומלץ להיוועץ ברופא המטפל. החלמה מהירה,

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי