כאב גב עם הקרנה לרגל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/08/2018 | 22:06 | מאת: ל משה

כאבים חזקים בגב תחתון בעבר פריצת דיסק מטופל בזלדיאר פעמיים ביום ללא שיפור האם אפשר להוסיף כדור אחר לכאב מטופל בונלפקסין150 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אציין כי שילוב של זלדיאר (המכיל את התרופות טרמדול ופרצטמול) וונלפקסין עלול להגביר פעילות סרוטונין ובכך להעלות סיכון לסינדרום סרוטונין. אין איסור לשילוב התכשירים אך כאשר התכשירים ניטלים ביחד, יש להיות מודעים וליידע את הרופא במידה ומופיעים תסמינים לכך כגון בלבול, עוויתות שרירים, עלייה בקצב לב, חום גבוה (לפירוט כדאי לעיין בעלוני התכשירים). אם אין כל שיפור בכאב תחת הטיפול בזלדיאר, יתכן ויש לשקול החלפת טיפול ולאו דווקא תוספת. יש לפנות לרופא המטפל להמשך ייעוץ ובירור. ניתן להיוועץ ברופא מומחה בטיפול בכאב. יש ליידע את הרופא על הטיפול בונלפקסין. תשומת לב מיוחדת בהקשר זה, במידה ויוחלט על טיפול בנוגדי דיכאון- טיפול מקובל בהפחתה של כאב על רקע עצבי או בקרבמזפין.

מנהל פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי