הורדת ציפרלקס מ10 ל5 מ"ג

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/08/2018 | 08:35 | מאת: קובי

שלום אני מעוניין להוריד את המינון של הציפרלקס מ10 ל5 מ"ג. רציתי לדעת עד כמה באמת ל5 מ"ג יש השפעה? ואם אצטרך לחזור ל10 מ"ג האם יכול לחזור התופעות לוואי שהיו לי לפני שנה שהתחלתי לקחת כמו בחילות ובעיות בתפקוד המיני?

לקריאה נוספת והעמקה

לרב התוויות הטיפול, המינון המקובל היעיל לתרופה הוא 10 מ"ג ליום (הסתייגויות: להתוויות מסוימות מתחילים במינון 5 מ"ג אך עולים במנה ולחרדה חברתית ניתן לרדת למינון של 5 מ"ג ומגיל 65 מתחילים ב5 מ"ג ועולים במידת הצורך בהתאם לתגובה). יש לקחת בחשבון שהתגובה לטיפול לוקחת זמן. לגבי שאלתך על תופעות הלוואי לתרופה - לעיתים קרובות תופעות לוואי חולפות לאחר מספר שבועות של טיפול והסתגלות לתכשיר. במידה ויש צורך ב10 מ"ג והנך מפתח את תופעות הלוואי שציינת, כדאי לחכות מספר שבועות לשיפור ספונטני, במידה והתופעות ממשיכות מעבר לכך, פנה לרופא להתאמת מינון או החלפת תרופה.

מנהל פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי