המשך טרטגול........

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

05/07/2018 | 00:48 | מאת: עדי

שלום... התחלתי לקחת טרטגול בגלל כאבי ראש בהמלצת נוירולוג... התחלתי בחמישה ימים חצי כדור בלילה אחר כך חמישה ימים חצי בוקר חצי לילה ואחר כך הייתי צריכה חמישה ימים חצי בוקר ואחד בלילה ואחר כך 1 בוקר ו 1 בלילה... הייתי בשלב של חצי בוקר חצי ערב והתחילו לי תופעות מוזרות כמו גרד בכל הגוף, ראיה מטושטשת לעיתים, שכחה קיצונית (לא זכרתי מה דיברתי ועשיתי!), ועייפות (כאבי הראש לא פחתו כלל). הרגשתי שאני לא מסוגלת להמשיך לקחת אותם אז הפסקתי לפני שלושה ימים. שלחתי מייל לנוירןלג בקשר לזה (הייתי במסגרת פרטית) והוא לא עונה לי. באותו יום שהפסקתי הכל היה בסדר. יום אחרי התחילו לי סחרחורות קשות. הגעתי הביתה ומדדתי לחץ דם נמוך. לציין שאני גם סובלת מלחץ דם גבוה ומנתרן נמוך. ויום אחרי (היום) הרגשתי חולשה ועייפות מוזרים כאלה (הסחרחורת פחתו אבל ישנן), בגלל שלא הרגשתי טוב נאלצתי לצאת אחרי 4 שעות מהעבודה, את הנהיגה הביתה עשיתי בנס... הגעתי באפיסת כוחות ואני מרגישה על הפנים. האם כדאי לי לנסות להתחיל שוב לקחת את הכדורים או שהתופעות יעברו? תגובה

שלום רב, התכשיר טגרטול מכיל את החומר הפעיל קרבמזפין. הנחיות המתן לתכשיר הן אכן להתחיל במינון נמוך ולעלות בהדרגה. כמו לכל טיפול תרופתי גם טגרטול עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים ולפני מתן התרופה הרופא שוקל את הסיכונים בה מול התועלת הצפויה מנטילתה. בין תופעות הלוואי הידועות לתכשיר תופעות לוואי עוריות שיכולות קלות יחסית בחומרתן ולרב חולפות ואינן מסוכנות, אך גם להיות חמורות ומסכנות חיים. בשל העובדה שקשה להבדיל בתסמינים המוקדמים של תופעות חמורות ללא חמורות, יש ליידע את הרופא ולעקוב אחר התסמינים בקפדנות. עייפות, סחרחורת, היפונתרמיה (ירידה ברמות נתרן) שיכולה להתבטא בבלבול ותופעות לוואי עיניות כגון טשטוש ראייה, דלקת לחמית, ראייה כפולה עלייה בלחץ תוך עיני הינן גם כן תופעות לוואי אפשריות של התכשיר. לגבי התסמינים שחווית לאחר הפסקת הטיפול, יתכן ועדיין קשורים להשפעת התרופה עלייך. איני מודעת למצבך הרפואי, האבחנה הרפואית המדוייקת וטיפולים קודמים שקיבלת/תגובה אליהם ואין באפשרותי להמליץ על המשך או הפסקת הטיפול. אני ממליצה ליידע את הרופא בתופעות הלוואי ולהיוועץ עמו על המשך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי