מדבקות פנטה מקוריות מול פנטדול חדשות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/07/2018 | 08:17 | מאת: פאול

שלום לצוות עד לפני כ 3 חודשים במשך כ 7.5 שנים קיבלתי מדבקות פנטה -פנטניל -.היום אני עם מינון של 500mg בהחלפה של כל 48 שעות . הנני סובל ממהלופטיה צווארית ועיצבית ,כאבי צוואר ולאורך הגב ועד האגן ,ומתופעות שריפה בכל הגוף .עם המדבקות פנטה מצאתי שזה עוזר מאוד בעניין הכאב ומעט עוזר בתופעות השריפה וככה למדתי לסבול בשקט . לאחרונה החליפו את הפנטה במדבקה חדשה שניקראת פנטדול ואחרי כ 3 ימים התחלתי להרגיש כאבי צוואר ,גב ועוד ותופעות השריפה התגברו ,כמו כן התחלתי להיתגרד לא מעט באיזור המדבקות דבר שלא היה לי עם המדבקות הקודמות.גם קורה לא מעט שהמדבקות נופלות לבד עם/בלי מקלחת .וזה משגע פניתי וביקשתי להחזיר לי את המדבקות אך נענתי בשלילה דרך הקופה ,מה ניתן לעשות או המלצתכם ? תודה

התכשיר פנטדול המכיל את החומר Fentanyl הינו תכשיר גנרי לתכשיר Fenta . תכשיר מאושר כתכשיר גנרי לאחר שעומד בבדיקות הרגולטוריות הנדרשות. למרות שניתן להחליף בין התכשירים, יתכנו הבדלים בתגובה במטופלים מסוימים. פריחה וגירוד בעור הינן תופעות לוואי אפשרויות לתכשיר ובד"כ מתונות ונעלמות עם הסרת המדבקה. במידה והתכשיר אינו מתאים לך, בין אם בשל חוסר יעילות (האם נגרם מכך שמהדבקה נופלת?) או בשל תופעות לוואי, יש לפנות לרופא להתאמת טיפול. לגביי נפילת המדבקות- הנושא ייבדק. על מנת לקדם את הטיפול בתלונה, נודה לך אם תעביר פנייה עם כל הפרטים לתיבת המייל [email protected] של המחלקה לניהול סיכונים במשרד הבריאות.

25/07/2018 | 06:28 | מאת: פאול

16/09/2018 | 00:52 | מאת: אדם

האם יש הבדל בין פנטדול לפנטניל כי שמעתי הרבה תלונות על הפנטדול.שזה לא אותו אפקט וזה נופל ואם שמים על הלשון אז אין לפנטדול טעם במדבקה.אשמח שתענו לי במהרה תודה מראש.אדם.

10/02/2019 | 13:42 | מאת: עינת

עבורינו אין שום ערך למדבקות פנטדול הן נפלות כל הזמן וגורמו לסבל נוראי לאמא שלי בעקבות זאת . קופת חולים כללית הפסיקה לספק את הפנטה המקוריות ואנחנו נאלצים לקנות באופן פרטי זו שערוריה וגם אני שלחתי מייל למחלקה לניהול סיכונים במשרד הבריאות. וממליצה גם לכם לעשות זאת בכדי שקולינו ישמע.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי