אלופציה ארואטה/דיפרוספאן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

26/09/2018 | 20:48 | מאת: אור

שלום רב שנים שאני סובל מאלופציה ארואטה (מגיל 13)כיום בן 29 . כל שנה וחצי בערך מתגלה לי חור או כמה חדשים בראש/זקן . יש פעמים שמשחה עוזרת ופעמים שרופא העור מזריק לי דיפרוספאן או דפמודרול אחרי שמשחה לא יעילה למשך זמן ,שאלתי היא כזאת אם אחות מזריקה לי לישבן זה יעיל לקרחות כמו שרופאת עור מזריקה ישירות לאיזור הקירח ?

ככלל, כקו ראשון, הטיפול המקובל ל- alopecia areata הינו מתן מקומי של סטרואידים או בהזרקה לנגע. טיפולים סיסטמיים (כלומר לא מקומיים- כגון כדורים, זריקות תוך ורידיות, תוך שריריות ותת עוריות) ניתנים בד"כ במקרים חמורים של המחלה. טיפול סיסטמי בסטרואידים, אמנם יכול לעודד צמיחת שיער, אך טומן בחובו תופעות לוואי במערכות שונות בגוף (פני ירח, עלייה בתיאבון, תופעות עוריות, תופעות לוואי במערכת העיכול, תופעות לוואי במערכת שריר שלד, תופעות לוואי מטבוליות, השמנה (השפעה על פיזור שומן בגוף) ואגירת נוזלים), האופייניות לטיפול הסיסטמי בסטרואידים. יש להיוועץ ברופא המטפל בנוגע לטיפול המתאים ביותר עבורך.

04/10/2018 | 13:08 | מאת: אור

מכיוון שהתור עוד חודשיים חשבתי אם כדאי שהאחות תזריק לישבן במקום שאחכה והקרחות רק יגדלו . האם זה אפקטיבי או שעדיף לחכות לזריקה מקומית ? (משחה כמו נרידרם לא משפיעה)

04/10/2018 | 13:14 | מאת: אור

מתוך הכירות של החומר שטופלתי איתו חודש אחר חודש עד לצמיחה מלאה לא היו לי השפעות כאלו או אחרות ממה שציינת , אך אם הזרקה שעוברת לכל הגוף זה יכול להוות נזק ?

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי