האם מותר לקחת קרסטור 20 פלוס בזפיברט400כולל טרגנטה דואו850 על2.5

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

16/07/2018 | 23:19 | מאת: אפרים

האם אפשר לקחת קרסטור 20 פלוס בזפיברט400 פלוס טרגנטה דואו2.5

שלום רב, שילוב תכשירים ממשפחת הסטטינים כגון קרסטור (חומר פעיל Rosuvastatin) עם תכשירים ממשפחת הפיבראטים כגון בזפיברט (חומר פעיל Bezafibrate) עלול להעלות סיכון לתופעות לוואי בשריר ולרבדומיוליזה (פירוק שריר). שילוב זה אסור במידה וקיימים גורמי סיכון נוספים לתופעות לוואי אלה כגון ירידה בתפקוד הכליות והיפותירואידיזם וכן יש ליידע את הרופא אם סבלת או בן משפחתך סבל מבעיות שרירים, כאבי שרירים או חולשת שרירים בעת לקיחת תכשירים להורדת כולסטרול. לפני רישום שילוב התכשירים הרופא שוקל את התועלת הצפויה מהמתן המשולב מול הסיכון הפוטנציאלי שלו. במידה והרופא החליט כי לטפל בשתי התרופות מתחילים במינון נמוך ולהימנע משימוש במינון 40 מ"ג קרסטור בשילוב עם פיבראטים. בנוסף, יש ליידע את הרופא על כאב/חולשה/רגישות בלתי מוסברים בשרירים במהלך הטיפול ולהיוועץ עמו על המשך טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי